SİYASET

Süleyman Özışık : Hadi bu soruya cevap verin!

Tarih
17 Haziran 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Sokak söyleşileri yapan televizyon kanalı vatandaşa, Ekrem İmamoğlu'nun "Her şey çok güzel olacak?" sloganını sordu. Vatandaş soruya, içinde cevap barındıran müthiş soruyla cevap verdi:

"Yahu ne güzel olacak arkadaş? Bunların yönettiği yerlerde ne güzel oldu ki İstanbul güzel olsun?" dedi.

Bizim en başından beri sormamız gereken soru işte buydu.

11 büyükşehir, 10 il ve 191 ilçede görev başındalar. Hadi bize "Yahu adamlar geldi, her şey çok güzel oldu" dedirten bir tane il, bir tane ilçe ismi söyleyin?

Lafa gelince İzmir'i dünyanın en gelişmiş ve en güzel kenti olarak ilan ediyorlar değil mi?

Ama "En güzel kent" dedikleri yerde insanlar içecek su bulamıyor. Bizim 1990'lı yıllarda İstanbul'da yaşadığımızı bugün İzmirliler yaşıyor. Açın internetten "İzmir'de su kuyruğu" diye araştırın, utanç görüntülerini görün. 

Kuyruktaki insanların acınası hâlini görseniz, Beşar Esad'ın Suriye'si sanırsınız!

Metro desen facia!

İZBAN diye bir şey yapmışlar, binmeye utanırsın. Haftada en az ama en az bir kez bozulduğu haberini alırsın. İnsanlar bozuk olmadığı zamanlarda İZBAN'a binmek için birbiriyle çatışıyor.

"Hadi canım" demeyin!

Açın internetten, "İzban'da kavga, İzban'da dehşet anları" diye araştırın, bulursunuz o görüntüleri... 

Havası desen, affedersiniz ama bazı bölgelerinde, helada olmayan kokuyu içine çekmek zorundasın. Hele bir de yağmur yağdı mı koca şehir saniyesinde Venedik'e dönüşüyor!

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Aydın, Muğla, Burdur, Yalova, Zonguldak, Sinop, Giresun ve Hatay'da yıllardır işbaşındalar.

Allah için söyleyin!

Belediyenin skandal bir uygulaması olmadığı sürece, bu illerden hangisinin adını dillere destan bir icraatla hatırlıyorsunuz?

Lütfen yazdığım bu illerden birinin adının yanına "Skandal" diye yazın ve Google'da araştırma yapın. Bakın bakalım neler yaşanmış!

Eskişehir ile ya da Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile çok övünüyorlar değil mi?

Yılmaz Büyükerşen dedikleri adam 5'inci dönemdir seçimi kazanıyor. 25 yılda yaptıklarını son seçimde yaptığı sunumda kendisi anlattı. 

Aynen aktarıyorum.

Porsuk Çayı'nı temizleyip bir sosyal alana dönüştürmüş. Hayvancılığı canlandırmak için vatandaşa damızlık düve vermiş. Sebze yetiştirecek olanlara fide dağıtmış. Bir zamanlar Eskişehir'de var olan ipek böcekçiliğini canlandırmaya çalışıyormuş. Meyvecilikle uğraşan köylülere fidan veriyormuş.

60 kilometre tramvay yolu yapmış! Bir de şehrin her yerine kitap okuyan eşek heykelleri dikmiş!

Koca 5 dönemde, yani 25 yılda yapılan hizmetler bunlar!

Ama adam, "Porsuk Çayı'nı temizledik" derken öyle bir havalı anlatıyor ki dersiniz Erdoğan gibi Haliç'i temizlemiş. Bizim Taksim ve Kadıköy'de binmeye tenezzül etmediğimiz tramvayı öyle bir ballandıra ballandıra anlatıyor ki dersiniz denizin altından Marmaray geçirmiş, yanına da Avrasya Tüneli'ni geçirmiş!

Başka hangi ilde ve ilçede şöyle ağzımızın suyunu akıtacak işleri var, ben değil, siz söyleyin kardeşim?

Ya da şöyle söyleyeyim.

Nice zamandır "yolsuzluk, hırsızlık yapmayacağız" diyorlar ya hani. Bana yolsuzluk ve hırsızlık yapmadıkları bir tek il ve ilçe adını söyleyin?

"İşçi kıyımı ve Suriyelilere yardım ve sosyal alan yasağı" dışında hangi icraatlarını duydunuz?

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hangi partiden olursa olsun tek bir işçinin dahi ekmeğiyle oynamayacağız" diyordu. Daha üç ay olmadan, binlerce işçi Ankara'ya doğru yürüyüşe başladı.  

Ankara demişken...

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Mansur Yavaş hangi vaatlerde bulunuyordu? 

"Bütün ihaleleri canlı yayında yapacağım. İşçilerimizin maaşlarında ve ikramiyelerinde asla bir aksama olmayacak. Ayrıca 58 kilometrelik metro yapacağım" diyordu değil mi?

Üç ayın sonunda geldiğimiz noktayı anlatayım.

Sözünü tuttu, ihaleleri hepimizin gözü önünde canlı yayında yaptı.

Ama ihaleyi canlı yayında yarışan firmalardan hiçbirine vermedi, gitti ihaleye katılmayan başka bir firmaya âdeta peşkeş çekti! AK Parti Grup Başkanı Fatih Ünal kendisine bu soruyu Meclis kürsüsünden sordu, şu ana kadar cevap verilmedi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 24 yıldır her şartta ama her şartta çalışanlarına bayramlarda ikramiye veren bir belediyeydi. İlk kez bu bayramda ikramiyeler ödenmedi, maaşlar aksadı. Mansur Yavaş, "Paramız yok, ödeyemeyiz" dedi ve arkasını dönüp gitti. 

58 kilometre metro yapacağını söyleyen adam geçen gün çıktı, "Metroda zarar etmeye başladık. Böyle giderse hazırdaki Metro'yu da hükûmete iade edeceğiz" dedi. 

Ankaralılar, bugüne kadar Ankara'nın vitrini sayılan havuzlardan ve parklardan görüntüler çekip sosyal medyada paylaşıyor. Havuz dediğin yerler kurbağa yuvası olmuş hâlde. “Başkan bu pislik ne?” diye sordular, “Onlar Mustafa Tuna döneminden kalma” diye cevap verdi, düşünün artık!

Hiç başarılı icraatı yok mu?

Var elbette olmaz mı? Şu ana kadar Gökçek zamanında yapılan bir heykeli yıktırdı. Bir başka yere heykel dikti. Bir de sabah akşam heykelleri yıkatıp cilalatıyor.

Bu!

Başka bir şey yok!

Yahu uzağa gitmeye aslında hiç gerek yok. Size yaşadığınız kentten, yani İstanbul'dan örnek vereyim.

İstanbul'un Avcılar ve Şişli ilçelerinde daha üç ay öncesine kadar çöp dağları yok muydu? İşçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı diye bu iki ilçeyi pislik götürmedi mi?

Şu anda kurtarıcı olarak görülen ve "Ben gelirsem her şey çok güzel olacak" diyen Ekrem İmamoğlu'nun ilçesine bir göz atın. Beylikdüzü sakinlerinin "Çok şükür gitti" diyerek bayram etmesine neden olan adam hakkında söylenenleri internetten bulun.

Bakın bakalım neler söylüyorlar!

Adam Büyükşehir'de 18 gün belediye başkanlığı yaptı. Bu süre içinde içme suyunda ve Akbil'de indirim yaptı. Bir de 23 Nisan'da AK Parti'nin denizin altından geçirdiği Marmaray'a renkli balonlar taktı.

AK Parti 18 yıldır iktidarda ve ülkenin her karış toprağı üzerinde yaptığı bir esere rastlarsınız. 

AK Parti 18 yılda yaptığı hizmetleri 3 dakikalık bir videoda yayınlıyor. Bu İmamoğlu 18 günde aldığı kıytırık üç icraatı on dakika anlatıyor ama bitiremiyor!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • AYDIN KARA

    20 Haziran 2019 10:35
    0 0
    Allah için söylüyorum Aydın'da yaşıyorum ama böylesine rezil bir yönetim anlayışı böylesine rezil şehircilik olamaz. 10 yıl geçti ama şehre kattığı hiç bir şey yok çünkü ufukları yok kapalı. Kusura bakmasınlar ama kapasite bu kadar. Güya büyük şehir...
  • Hacı Güven Stockholm

    19 Haziran 2019 19:40
    0 0
    c h p ' ye duyurulur, hani eskiden cumhuriyet halk partisi idi , şimdi ise cahil hayvanlar pazarı , Yahu bir de insan diye iki ayakta yürüyorsunuz ! cahiller! Hayvanlarla hakaret olmasın diye daha yazamicam !
  • [email protected]

    19 Haziran 2019 18:28
    0 0
    Eskişehire gitmeden yorum yapmanızı yıllardır okuduğum Süleyman Özışık a yakıstıramadım. siz vijdanlı insansınız unutmayın. selam ve dua ile. Hocamınızın tabiriyle.
  • Mehmet

    17 Haziran 2019 18:45
    2 1
    Keşke dünkü programa Binali bey yerine Soylu çıksaydı Eko yu yerin dibine sokardı
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;