SİYASET

Süleyman Özışık : Duymamış!

Tarih
30 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy, CHP'nin İstanbul adayına, "PKK ve FETÖ hakkında söyleyeceğiniz bir sözünüz var mı?" diye sordu. CHP'nin adayı o an kafası dalgın olacak ki "Ne güzel işte, gelin birlikte yönetelim" diye cevap verdi.

Hemen akabinde, "Cumhurbaşkanı ülkeyi yönetsin, biz belediyeyi yönetelim. Hep birlikte terör örgütlerinin karşısında duralım" diyerek sözlerini toparlamaya çalıştı.

Bir süre sonra, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine bir kez daha aynı konuya daldı, "Sözlerimi çarpıtıyorlar" diyerek isyan etti. Ama hemen akabinde bir başka rezalete imza attı. 

O rezaletin ne olduğunu hatırlatayım.

Kamuoyu hatırlayacaktır.

Seçimden önce katıldığı bir televizyon programında, "Tanımıyorum, siyaset tarzını da takip etmiyorum" dediği Selahattin Demirtaş'ı seçim sonrası övgüye boğmuş, "Ben onun siyaset tarzını yakından takip eden ve beğenen biriyim" demişti.

Önceki gece bu konu sorulduğunda bir tüy daha dikti!

"Ben sayın Demirtaş'ı Cumhurbaşkanı adaylığı döneminde takip etmiş birisiyim. Kendisini tanımıyorum derken, tanışmadığımı anlatmaya çalıştım. Keşke tanışsaydım. O dönemde ülkenin ihtiyaç duyduğu bir dille süreci yönetti. Ben sadece o dönem kullandığı dili beğendiğimi söyledim" dedi.

Demirtaş hakkındaki bilgisi bundan ibaretmiş meğer! Demirtaş'ın geçmiş dönemde yaptıklarını ve söylediklerini duymamış beyefendi!

Tahir Elçi'nin tabutu başında "Bu devlet hiçbir zaman bizim, hepimizin devleti olmadı. Tahir Elçi'yi öldüren devlet, devletsizliktir" dediğini duymamış.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaptığı meydan konuşmasında, "Kürtlerin katili Kenan Evren’in posteri asılıyor da Öcalan posteri niye asılmıyor? Bal gibi asarız. Biz daha önder Apo’nun heykelini dikeceğiz heykelini" dediğini duymamış.

Mehmetçik tarafından itlaf edilen terörist leşlerinin cenazesine katılımların tartışıldığı dönemde, "Ben çok açık söyleyeyim; halkımızın acısına sahip çıkmayan, bu arkadaşlarımızın cenazesine katılmayan milletvekiliyle ilgili kusura bakmasınlar ben soruşturma açtırırım" dediğini duymamış.

Güneydoğu'da kazılan hendek ve çukurları demokratik özerklik hakkı olarak tanımladığını, "Bugün küçümsediğiniz barikat, hendek dediğiniz şey darbeye karşı direniştir. Darbe yapılmıştır. Buna karşı toplum sessiz mi kalacak?" diye savunduğunu duymamış.

YPG terör örgütü Fırat'ın Doğusu'na geçtiğinde, "YPG oraya geçecek ve siz de mal mal bakacaksınız" diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve onun yöneticilerine ekran karşısında hakaretler yağdırdığını duymamış.

Menbiç, YPG tarafından kuşatıldığında, "Hay Allah Menbiç düştü mü? O zaman haydi dans!" dediğini de duymamış.

6-8 Ekim olaylarında Demirtaş'ın başkanlık ettiği HDP yöneticilerinin "Serhildan" ilan ettiğini, halkı HDP'nin Twitter sayfasından yayınlanan mesajıyla sokaklara çağırdığını duymamış.

O çağrı sonrası teröristlerin, tek suçu garip gurebaya kurban eti dağıtmak olan Yasin Börü ve arkadaşlarını barbarca katlettiğini duymamış. O çağrı sonrası 53 insanın hayata veda ettiğini de duymamış.

Rus uçağının vurulması sonrası Rusya'ya giden Demirtaş'ın, "Bize füze verin, sizinle beraber Türkiye'ye karşı savaşalım" dediğini de duymamış. 82 milyon insan duydu ama sadece Ekrem İmamoğlu duymamış!

Milyonların hep bir ağızdan, "Yahu bu adam terörist, bu adam katil" dediğini duymamış. Aslında duymasına duymuş da şimdi saf ayaklarına yatarak duymamış gibi davranıyor.

Çünkü bu olayları duyduğunu söylerse ve bu olayların tek müsebbibi olan Demirtaş'ı eleştirirse, HDP'nin oylarını alamayacak.

Çok dürüst ya, hiç yalan konuşmuyor ya!

Ondan dolayı görmedim, duymadım, bilmiyorum demek zorunda...

İnsanlar oturmuş, "Ekrem İmamoğlu Habertürk ekranında teröristlere 'Gelin birlikte yönetelim' dedi mi demedi mi?" meselesini tartışıyor.

Yahu bunu tartışmaya ne gerek var azizim!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Bayrak

    31 Mayıs 2019 09:35
    0 0
    Allah belanizi versin insallah terbiyesizler Sen bu hainlerin nesini beyeniyorsun ..kendi cocuklarina saldiri gelmis olsaydi Yasin börü gibi ne derdin Nankörler
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;