SİYASET

Süleyman Özışık : Diren Cuma, diren Enver Aysever!

Tarih
08 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

Geçtiğimiz yıllarda Radikal'den bir kadın gazeteci, Ramazan ayında yaşadığı Mescid deneyimini kaleme almıştı.

Ama ne deneyim!

"Tam ihtar (iftar demeye çalışıyor) açılacakken bir alışveriş merkezindeki Mescid'e sızdım. Bir de baktım ki aaaa kimse yok! Nerede bunlar diye merak ederken, yemeğini yiyenlerden bazıları geri geldi. Gelen keyfine göre namaz kıldı. En sonunda da hepsi geldi ve bir süre sonra trafih ibadeti (burada da Teravih demeye çalışıyor) yapmaya başladılar!"

Yine geçtiğimiz yıllarda şimdi ismini hatırlayamadığım CHP'den bir arkadaş cami çok kalabalık olduğu için Cuma Namazı'nı kazaya bıraktığını söylemişti!

Peki ben bu iki hadiseyi niye anlattım? Çünkü meseleyi bir yerden Enver Aysever'e bağlamam gerekiyordu.

İşte bağlıyorum!

Enver Aysever, hükümetin Cuma Namazı tatilini ayarlama girişimine tepki göstermiş.

"Cuma düzenlemesi yapılsa bile, ki bunu deneyecekler, kimse uymamalıdır. Buna direnmek yurtseverliğin ölçüsüdür. Laiklik bizi birleştirir" demiş ve Alevi kesimi üzerinden şu fitneyi üretmeye çalışmış:

"Aleviye ibadethane dayatması yap, kendi meşrebine uygun din yarat ve buna da demokrasi de... Laiklik ekmektir, sudur. Karışmayın insanların nasıl inanacağına, düşüneceğine, ibadet edeceğine... Nasıl giyineceğine, nasıl üreyeceğine... Kimsiniz siz? Ne hakla?"

Hep söylüyorum.

Bunların içinde biriktirdiği kini görmek istiyorsanız İslam'ın 5 şartını saymanız yeterli.

Kelimeyi Şehadet getirmek, Namaz kılmak, Oruç tutmak, Hacca gitmek, Zekat vermek. Daha da çıldırtmak istiyorsanız bu 5 şartın yanına başörtüsü, Cuma Namazı ve Kurban Bayramı'nı da eklemeniz gerekiyor.

Anında kırmızı görmüş boğaya dönüveriyorlar! Tıpkı Enver Aysever'in yaptığı gibi, laiklik kavramını son din gibi anlatmaya başlıyorlar.

Eskiden bazı gazete ve televizyonlar bu nefreti körüklüyordu. Şimdi o gazete ve televizyonların yerini twitter isimli meret aldı.

Bakın dikkat edin!

Twitter'da 1 milyon takipçi sayısına ulaşanlar kendini bir anda lider gibi hissediyor. Milleti direnişe çağırmalar, kendini önder ilan etmeler, sözümona özgürlüğü savunmalar falan...

Enver Aysever de bunu yapmaya çalışmış ama sanırım iki satırcık yazıda kırdığı potları fark edememiş.

"İnsanların nasıl ibadet edeceğine karışmayın"cümlesinden önce bildiğiniz herşeye epey bi' karışmış. Kısacası, "Kimse kimseye karışmasın ama ben ve benim gibiler herkesin her şeyine karışsın" demiş.

Hem "Laiklik özgürlüktür" demiş, hem milletin özgürce namaz kılması için yapılan düzenlemeye itiraz etmiş.

Belli ki kafası karışmış!

"Karışmayın insanların nasıl inanacağına, düşüneceğine, ibadet edeceğine... Nasıl giyineceğine, nasıl üreyeceğine..." öyle mi Enver Aysever?

Sen AK Parti iktidarını başka iktidarlarla karıştırmışsın kardeş!.

Kimlerle mi?

Ülke insanın inancına karışıp ezanı Türkçe okutanlarla... Kur-an'ı yasaklatanlarla... Camileri ahırlara çevirenlerle...Tekke ve zaviyeleri kapatanlarla... İnsanları İstiklal Mahkemeleri'nde darağacına çekenlerle... Şapka takmadı diye kadınları asanlarla... Dillerinden dolayı şehirleri bombalayanlarla...

"Bunlar çok eskidendi diyeceksen" yenilerden örnek vereyim.

Başörtüsü taktı diye asker annesini törene almayanlarla... Başı kapalı diye milyonlarca genç kızın eğitim hayatını elinden alanlarla... Kadınlar doğum yapmasın diye köy köy dolaşıp spiral taktıranlarla karıştırmışsın.

Millet ibadetini zaten özgürce yapıyordu öyle mi?

Onun için mi Uğur Dündar ağabeyin kameralarla Cuma Namazı'na giden lise öğrencilerini ana haber bültenlerinde "Flaş! Skandal. Rezalet" diye afişe ediyordu.

Bugün bile sakallıları "IŞİD'ci" diyerek aşağılıyor ve dahi linç ettirmeye çalışıyorsunuz. Bu mu sizin giyime, kuşama, inanca olan saygınız?

Yapılan düzenlemeyi anlamadıysan sana tane tane anlatayım.

Her cuma günü memurlar, amirlerinden Cuma Namazı'na gitmek için izin istiyordu. Bazı amirler, "Çalışmak da ibadettir" diyerek şeyhülislam gibi fetva veriyordu.

Bunun üzerine devlet dedi ki "Sizden Cuma Namaz'ına gitmek isteyen çok kişi var, çok talep var. Ben size engel olmayacağım ve hatta izin vereceğim."

Bunun nesi kötü? Bunun nesi seni rahatsız etti? Sonra milletten tepki gelince "Ben cumaya karşı değilim"

Hıhım canım, tabi ya!

Meseleyi alevilere bağlayarak korkunç bir fitne üretmeye çalışıyorsun. Her yerden vurmayı deneyebilirsin ama buradan vurmaya çalışman berbat bir durum!

Cuma Müslümanlar içindir.. Aleviler de Müslümandır. Yani sorun sen ve senin gibilerde!

Son olarak...

Yılbaşı tatiline ses etmiyorsanız, 9 gün bayram tatillerine gık çıkarmıyorsanız, bir saatlik cuma namazı tatili için de ciyaklamayacaksınız.

Cuma Namazı herkese mecbur kılınmadı.

Namaz kılana da izin var, kılmayana da. İsteyen Cuma Namazı'na gider, isteyen pedikür yaptırmaya.

Diyeceğim o ki Korkma Enver kardeşim!

Kimse seni zorla camiye götürmeyecek. Çünkü, İslam Dini'nde zorlama yoktur! Çünkü, senin gibilere söylememiz için inen ayet der ki: "Lekum dinikum veliyedin."

"Senin dinin sana, benim dinim bana!..!

Dipnot: İnananların Cuma'sı mübarek olsun. Enver Aysever, seni hariç tuttum, korkma!

İnternethaber.com
8 Ocak 2016




YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;