SİYASET

Süleyman Özışık : AK Parti'nin zor sınavı, belediyeler!

Tarih
28 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık

AK Parti teşkilatlarında görev alanların, belediyelerle iş yapmaması ve belediyelerde bireysel olarak görev almaması yönünde partinin aldığı bir prensip kararı var.

Bazı teşkilat ve belediyeler zaman zaman bu karara uymuyor, parti teşkilatında çalışanlar, belediyelerin çeşitli kademelerinde görev alabiliyor. 

Bunu normal karşılıyorum.

AK Parti'nin kuruluşunda ve büyümesinde büyük emeği olan teşkilat mensupları pek tabi ki hakettiği noktalarda çalışacak ve ekmeğini kazanacak.

Benim itirazım buna değil.

Ben, teşkilatta görevliyken belediyelere taşeron işçi olarak giriş yaptıran, diğer taşeron işçilerden 2-3 kat fazla maaş alan ve işi gitmeden maaş alan kişilerin korunup kollanmasına itiraz ediyorum. 

Geçtiğimiz hafta böylesi bir durumun yaşandığı Şanlıurfa'daki bazı belediyeleri yazdım. Doğrusunu isterseniz böyle bir tepki beklemiyordum.

Kimi belediye başkanları, ortada SGK kayıtları ve maaş bordroları olmasına rağmen, "Bunlar aslı astarı olmayan iddialardır" diyerek kendilerini gülünç duruma düşürdü. 

Kimi belediye başkanları ise SGK'ya baskın yaptı, kamera görüntülerinden söz konusu belgeleri kimin sızdırdığını araştırdı. 

Neyse...

Yazımdan sonra yöre halkının isyan ve itirazı üzerine bazı gelişmeler yaşandı. Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül katıldığı televizyon programında, belediyelerde görev yapan ilçe teşkilat yöneticilerinin istifasının istendiğini duyurdu. 

Bu arada gerek İl Başkanı Beyazgül, gerekse bazı ilçe başkanları, belediyelerin kendilerine gizlice tahsis ettiği şoförlü makam araçlarını da ilgili kurumlara iade etti. 

Umarım bu kararlar geçici süreliğine alınmamıştır. 

Geçtiğimiz hafta yazdığım yazıdan sonra benim açımdan ilginç bir gelişme yaşandı. 

Eyyubiye Belediyesi'nde Başkan yardımcısı olduğunu öğrendiğim Necmettin Sağlam isimli şahsın biri, sosyal medya hesabından "Teşkilatlarda görev yapan kardeşlerimize iş anlamında destek olmak bizim boynumuzun borcudur" diye yazdı. 

Kendisine eleştiriler gelince önüne gelip hakaret eden bu sivri zeka belediye başkan yardımcısının şunu iyi anlaması gerekiyor.

Belediyeler, beytülmaldır. 

Belediyeler, belediye başkan yardımcılarının babasının çiftliği değildir. İsteyenin kendi adamına, kendi akrabasına, kendi partilisine keyfine göre iş vereceği bir kurum hiç değildir.

"Yahu densizlik yapan bir belediye başkan yardımcısını mı kaale alıyorsun?" diyebilirsiniz.

Değil arkadaşlar, değil.

Eleştirdiğim, söylediği sözün ne anlama geldiğini idrak edemeyen bir belediye başkan yardımcısı değil, aksine onun savunduğu zehirli zihniyettir. Ve maalesef bu zihniyet, Türkiye'deki bir çok belediyede hakim durumdadır. 

Belediye Başkanları SKG binalarını basacağına, "Bizi Süleyman Özışık'a kim ispiyonladı" diye muhbir arayacağına önce bu zihniyetle mücadele etmelidir. 

AK Parti, belediyeler sayesinde iktidara geldi, eğer önlem alınmazsa belediyelere doluşan bu zihniyet sayesinde korkarım ki iktidarı kaybedecek.

Sadece bu değil, bakın size bir örnek vereceğim.

Gülsüm Sobay isimli hanımefendi Gaziantep'te ikamet ediyor, aynı zamanda Gaziantep Belediyesinde çalışıyor.  

Ancak aynı hanımefendi, hem Şanlıurfa'nın Eyübbiye Belediye'sinde hem de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde Meclis üyesi olarak görev yapıyor. Aylarca Şanlıurfa'ya uğramayan biri, nasıl oluyor da Şanlıurfa'daki bu göstermelik görevlerden dolayı kazanç sağlıyor?

Belediyelerde Meclis Üyesi olanların çoğu aylardır toplantılara katılmıyor. Normal şartlarda, 3 toplantıya katılmayan üyenin üyeliğinin düşürülmesi gerekiyor ancak birileri bu isimler adına sahte imza atıp günü kurtarıyor. 

Şanlıurfa Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip ilimiz. 

Her gün onlarca genç uyuşturucu ve fuhuş batağına sürükleniyor. Genelleme yapmak istemiyorum ama belediye ve teşkilatlarda bununla ilgili alınan önlem yok denecek derecede az...

Belediyelerin birinci önceliği bu gençler ile ilgili projeler üretmek, bu sıkıntıları ortadan kaldıracak çalışmalar yapmak. 

Onun bunun altına makam araçları vermekle, birilerini ballı maaşlarla beslemekle bu sorunların üstesinden gelinmiyor.

Son olarak...

Bazı dostlar, ülke gündemini bırakıp belediyelerle ve teşkilatlarla uğraşmamı yadırgıyor. "Yazacak daha mühim, daha önemli meseleler var" diye kızanlar oluyor. 

Daha önce de söyledim, tekrar etmekte yarar var. 

Küçük akıntılar, büyük akıntıları besler. Küçük akıntıların önünü kesmediğinizde, büyük akıntılar günü gelince sele dönüşüp herşeyi alıp götürüyor. 

Ben, arada bir böylesi küçük akıntılarla ilgileniyorum, ilgilenmeye de devam edeceğim. 

İnternethaber
28 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • İ kaya

    17 Eylül 2017 18:13
    0 0
    Belediye ile kazandık belediyeler götürecek Açgözlü menfaatçi ihtirasla davayı bitirecek Ayıklanmazsa asalaklar ak davayı bitirecek Halka karşı yüzleri yok onu Reis halledecek Milletin işini kolayla eziyet etmeden hallet Hizmette koşan yarışanlarla yola devam et Milleti devlete küstürmek en büyük gaflet Yedi düvelle savaş var bak tek vücut millet Dr isa Kaya 18.08.2017-KONYA
  • İ kaya

    17 Eylül 2017 18:12
    0 0
    Partide kapmış köşeyi bir yığın zevzek Aşiretten miras şıh dedesinden destek Kerameti kendinden zanneden gerzek Unutulur sanma bunca yaptığın köstek Vaziyet kötü adı kibarca Metal yorgunluk Güç zehirlenmesi yaşayan seçilmiş azınlık Sırtını yaslamış Reise işi gücü yağdanlık Reisi seviyor hatırına oy veren çoğunluk
  • İ kaya

    17 Eylül 2017 18:11
    0 0
    METAL YORGUNLUK Belediyedir halkı gönülden fetheden Gönülleri coşturan sana Reisim diyen Ölümüne meydanlara akıp seslenen Yüreklerde sevgidir sana hep beslenen Başkan Teşkilat encümen tanımaz seni Duymazlar protokol halkasından sesini Devran bizim kolla beni kollarım seni Tüm köşeler bitti artık kim tutar seni
  • abdullah faruk

    03 Eylül 2017 22:51
    1 0
    Süleyman bey Allah razı olsun, maalesef güç iktidar ve şöhret zehirlenmesi diye birşey var. akparti titreyip kendine gelmesi lazım, 5 vakit duada Allah istikametten ayırmasın idarecilerimizi diye dua ediyoruz, çünkü bunlar gitse sol gelcek o yüzden bunların hatalarını yapıcı eleştiri olarak yapmamız şart, onlar da tevazu gösterip omzumuzdaki akrebi gösterdiniz Allah razı olsun demeli diyemiyorsa zaten ömrü kısa olur.
  • ottoman10

    29 Ağustos 2017 10:46
    2 0
    Evet Sayın Hilmi ÖZIŞIK dediğiniz gb söylenecek çok şey var ama kısaca anlatmak istersek: Böyle devam ederse Belediye ile gelen belediye ile gider mazAllah
  • Osmanlı oğlu

    29 Ağustos 2017 01:09
    2 0
    Katılıyorum 👍
  • yılmaz

    28 Ağustos 2017 17:19
    2 0
    Ak Partiye canını veren emekli öğretmenim.Yaşadığim ilçenin Belediye başkanını medyadan tanıyorum.Belediye denince aklıma ihaleci,rüşvetçı,yiyici geliyor....
  • Muhammet Kurt Gaziantep

    28 Ağustos 2017 16:36
    1 0
    Hilmi Özışık Çok teşekkür ediyorum gerçekten çok mükemmel konuları gündeme getiriyor AK Parti Recep Tayyip Erdoğan reisin sermayesini yiye yiye belediyeler bu Parti'yi bitirecek Ben Gaziantepli olarak bunu çok açık ve net olarak görüyorum bizim Gaziantep'te Fatma Şahin Gaziantep'e hiçbir sorunu çözemedi özellikle trafik konut sadece popüler magazin programlarında çıkıp poz vermeyi biliyor belediyeler yolgeçen Hanı gibi �steyen istediği gibi kullanıyor çok yazık memleketimize gerçekten vatan millet için çalışan Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a çok yazık emeklerine yazık Bunların hepsi mirasyediler Tayyip Erdoğan olmasa bunların hepsi bir hiç �nsan gerçekten Başka ne ise çok üzülüyor O ne kadar mücadele içindeyse bazı teşkilatlar ve belediyeler yan gelip yatıp Kalkın nefretini kazanıyor Hilmi Bey size çok teşekkür ediyorum yazılarınızı severek ve büyük bir ilgiyle okuyorum kutluyorum sizi içimizi temizlemeden dışarıya asla müdahale edemeyiz
  • vatan sever

    28 Ağustos 2017 15:49
    4 0
    Süleyman bey, her yer ne yazık ki Akp öncesindeki gibi kokuşmuş durumda, geldiler çalıştılar şimdi de yatıp yiyor ve yediriyorlar sanırım parti ile değil de insanımızla alakalı bir durum, işin üzücü tarafı bir çoğu dindar geçinen kesim çok üzücü düzelecekleri düşünmüyorum.
  • abdullah80

    28 Ağustos 2017 11:52
    2 0
    Süleyman bey İskenderun a da bir göz atarmısın
  • Osman Emral

    28 Ağustos 2017 09:37
    2 0
    Süleyman bey Trabzon'u da unutmayın lütfen.
  • mehmet

    28 Ağustos 2017 09:19
    3 0
    TEBRİK EDİYORUM SİZİ
  • Ahmet YİRİK

    28 Ağustos 2017 08:30
    2 0
    Süleyman abi senin yazılarını takip ediyorum ve destekliyorum. birde konya belediyelerine el atsan hiç fena olmaz diyorum.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;