DÜNYA

Saadet ORUÇ : Garip olaylar zincirine NATO denetçisi halkası

Tarih
28 Aralık 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Saadet Oruç
Sevgili arkadaşım Meryem İlayda Atlas’ın eseri olan Lacivert Dergi yılın en anlamlı sorusunu sormuş: “2016 ne zaman biter?”

Gerçekten öncelikle memleketçe ardından da küresel düzeyde yaşadıklarımız tahammül ve tahayyül sınırlarımızı aşalı uzun zaman oluyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık gecesi olan 15 Temmuz, birbiri ardına yaşanan terör saldırılarını alçakça bir başka saldırı izledi. Rus büyükelçi Andrey Karlov’a yönelik suikast girişiminin üzerinden sadece birkaç gün geçtikten sonra bu kez Brüksel’den oldukça ilginç bir başka kayıp haberi geldi.

15 Temmuz’da darbe yoluyla ülkeyi işgal ettirmek isteyen FETÖ, bu kez Rus büyükelçiyi katlederek, ülkeyi savaşa sürüklemek istedi. Bizim düşmanımız belli. Brüksel’deki olay olağan şüpheliler listesi bakımından şok edici bir tablo çıkarıyor ortaya.

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal Bey dikkat çekti. Yoğun gündem arasında, aslında çok çok önemli olan bu olay dikkatimden kaçmış. Aydın Ünal, Ülke TV’de Fadime Özkan ile Özlem Zengin’in sunduğu “İnce Fikir” programı sırasında gündeme getirdi. Brüksel’deki ilginç olayda da kirli ellerin kesif kokusu geliyor.

Brüksel’de intihar ettiği öne sürülen NATO denetçisi Yves Chandelon’un ölümünde de mızrak çuvala sığmıyor. Solak olan Chandelon’un sağ elindeki silahla intihar ettiği iddia edilmiş. Ailesi inanmamış. Soruşturma talebi üzerine basın ilgi göstermeye başlamış.

Daha önceden gelen tehdit telefonlarından da haberdar olan ailesi olayın peşini bırakmıyor. Peki bu ölüm niye dikkatimizi çekti? Sözkonusu kişi NATO bünyesinde terörizmin finansmanı ve kara para aklama konusunu araştıran bir isim.

Evinden ve ofisinden 100 km’den fazla bir uzaklıkta arabasının içinde ölü bulunmuş.

Araştırmaları sonucunda ulaştığı bir bilgi sonucunda suikaste uğramış olma olasılığı hiç de azımsanacak durumda değil. Darbeye karıştığı öne sürülen FETÖ’cü subaylara neredeyse sahip çıkan NATO komutanlarının olduğunu hatırlarsak, NATO’nun kurumsal düzeyde olmasa da, bireysel düzeyde terörle kesişim noktaları yakalamış olması şaşırtmamalı.

Ne buldu acaba Yves Chandelon?

Star
28 Aralık 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;