GÜNCEL

PKK terörü yüzünden göç ediyorlar

Tarih
15 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Özel Haberci

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi çok sayıda vatandaş evlerinden ayrıldı. Şırnak Valiliğinin Cizre ve Silopi'de sokağa çıkma yasağı uygulanacağı yönündeki açıklamasının ardından mahallelerinde hendek bulunan ailelerin bir kısmı evlerini terk etti. Vatandaşların bir bölümü yanlarına aldıkları eşyaları yükledikleri araçlarıyla çevre köyler başta olmak üzere Şırnak, Batman ve Mardin'e gitti.

ANA YOLLARA BARİKAT, DURMAYANLARA KURŞUN!

Cizre'de vatandaşların ilçeden çıkışını engellemek için PKK'lı teröristler, Nusaybin ve İdil caddelerinde durdurdukları araçların kontak anahtarlarına el koyarak, yolları ulaşıma kapattı. Bu sırada durmayan bir araca teröristler, uzun namlulu silahla ateş açtı.

15 YAŞINDAKİ KIZ BAŞINDAN YARALANDI

Saldırıda, araçta bulunan Mevlüde İğdi (15), merminin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan İğdi, ilk müdahalenin ardından Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi. PKK'lı teröristlerin karayolunu kapatması üzerine aileler, yaya olarak ilçeden ayrıldı. Cizre'deki en büyük göç, teröristlerin çok sayıda hendek kazdığı Cudi, Nur, Sur ve Yafes mahallelerinde yaşanırken, kalan aileler gıda malzemesi almak için marketlere yöneldi.

OTOGAR VE MARKETLER DOLDU

Silopi'de de sokağa çıkma yasağının ilan edileceğini duyan vatandaşlar, ilçeyi terk etmek için terminallere gitti. Yanlarına alabildikleri eşyalarıyla şehir dışına çıkmaya çalışan vatandaşlar, terminallerde yoğunluğa neden oldu. İlçede kalmayı planlayan vatandaşlar ise alışveriş için marketlere yöneldi. İlçe sakinlerinden Ömer Bilişik, imkanı olmadığı için ilçeden ayrılamadığını ve yasak nedeniyle gıda sıkıntısı çekmemek için alışveriş yaptığını söyledi.

ASKERLER SİLOPİ'DE

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Cizre ve Silopi'de büyük operasyon için düğmeye basıldı. Çok sayıda askeri birlik ve özel harekat polisi ilçeye sevk edildi. Çevre illerden gelen askeri konvoydaki zırhlı araçlar ilçenin girişine konuşlandırıldı. Uçaklarla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na getirilen asker ve polis özel harekat timleri, havadan helikopterle karadan da frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar eşliğinde Kirpi araçları ve otobüslerle Cizre ve Silopi ilçelerine götürüldü.

6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin'in Dargeçit ilçesinde sokağa çıkma yasağının ardından düzenlenen operasyonda 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi, terör örgütü mensuplarının silahla ateş açması sonucu biri çocuk 3 kişi yaralandı.

Dargeçit'te 3 gün önce ilan edilen yasak sonrasında ilçenin teröristlerden temizlenmesi, barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve patlayıcı tuzaklarının imhası için özel harekat timlerinin katılımıyla başlatılan operasyon sürüyor. Operasyonlar sırasında çıkan çatışmalarda 6 terörist etkisiz hale getirildi.

AMBULANSLAR TARANDI

Safa Mahallesi'nde teröristlerin açtığı ateş sonucu bir çocuk ile onu hastaneye götürmeye çalışan 2 kadın yaralandı. Olay yerine gelen ambulansa da teröristlerce ateş edilmesi nedeniyle sağlık ekipleri yaralılara ulaşamadı. Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada ise Dargeçit ilçesinde PKK mensuplarınca güvenlik güçlerine 18 roketatarlı saldırının düzenlendiği ifade edildi.

TERÖRİSTLER İLÇEDEN GÖÇ EDENLERİN EVLERİNİ ATEŞE VERDİ

Öte yandan, ilçede PKK teröristler, saldırılar nedeniyle tedirginlik yaşayan bazı ailelerin ilçeden göçü sürüyor. Teröristler, ilçeden göç edenlerin boşalttığı evleri ateşe verdi.

HDP'Lİ BULDAN DA TEHDİT ETTİ

Şırnak'ta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen mesajla izinli sayılan 3 bin öğretmen, memleketlerine gidebilmek için otogara gitti. Bu sırada PKK yandaşları öğretmenleri tehdit ederek ilçeden ayrılmalarına izin vermedi. Tehditlere aldırış etmeyen öğretmenlerin çoğu dün memleketlerine gitti.

PKK'nın tehditlerinin ardından dün de HDP'li Pervin Buldan öğretmenlere tehditler savurdu. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Buldan, ilçe otogarına giden öğretmenlerin fotoğraflarını paylaşarak, "Bırakıp gitmeyeceksin. Terk etmeyeceksin. Bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin" notunu yazdı. Buldan aldığı tepkilerin ardından mesajı twitter hesabından kaldırdı.

EĞİTİME TERÖR DARBESİ

PKK'nın sözde 'özyönetim' ilan ettiği Güneydoğu Bölgesi'ndeki halkın çilesi bitmek bilmiyor. Bir yandan hendek, barikat ve mayınlarla mücadele eden bölge halkı diğer yandan da hayatlarını kurtarmaya çalışıyor. Bölgeye dışarıdan tayin edilen öğretmenler de PKK zulmünden nasibini alıyor. Okullara giderken mayınlı ve hendekli yolların yanı sıra kimlik kontrollerinden de geçen öğretmenler, bölgede zor şartlar altında eğitim vermeye çalışıyor.

Güneydoğu'da okulları ve camileri ateşe veren PKK, Silopi ve Cizre'de idari izinli sayılan öğretmenleri görevlerini terk ettikleri iddiası ile suçlarken, bölgede bir ay içerisinde 23 okulun YDG-H tarafından roketatarla bombalanmasını görmezden geldi. Silopi'de görevlerini yapan 28 öğretmen de PKK tarafından darp edilmiş ve alıkonulmuştu. (Kaynak: Yeni Şafak)

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;