GÜNCEL

PKK telsizinde kan donduran konuşmalar

Tarih
23 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Özel Haberci

PKK telsizinde kan donduran konuşmalar: Askere çay verenleri, ambulansları vurun

Yaklaşık 10 bin polisle, Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor. Özel harekatçıların kararlılığı ve teröristlerin korkusu, telsiz konuşmalarına yansıyor. Teröristler arasındaki konuşmalarda, çatışmadan kaçan PKK'lıların infaz edilmesi talimatı verilirken, sokaklardaki çocukların da hedef alınması isteniyor. Asker ve polislere çay veren bölge halkı için "yalaka" denilen kayıtlarda sivillerin öldürülmesine karşı çıkan örgüt mensupları da tehdit ediliyor.

Telsizlere yansıyan konuşmalarda, bir terörist özel harekat polislerinin geldiğini haber veriyor. Diğeri ise, “Kafayı kaldırmayın sakın, anında yerler bizi" diye karşılık veriyor. Bir terörist ise, “Zamanımız yok, arkadaşa dedim dağıtsın ekibi, telaş var. Yoruldular" sözleriyle örgüt üyelerinin yaşadığı telaşı gözler önüne seriyor.

"HER YERDELER GÜÇ KALMADI"

Teröristlerin çoğunlukla yorgunluktan şikayet ettikleri görülüyor. Çatışmalarda devam eden telsiz konuşmalarında, teröristler başarısızlıklarını itiraf ediyorlar. Bir terörist operasyonu yürüten polisler için, “Kaçacak yer de yok takat de yok artık. Her yerdeler. Keşif araçları çok fazla. Dışarı çıkamıyoruz. Tepedeler" diyor.

Şırnak'ta teröristler 300 vatandaşa ateş açtı

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Şırnak / Silopi'de devam eden operasyonda; Başak Mahallesi'nde, bölgeyi terk etmek isteyen 250-300 vatandaşa, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce roket atar ve uzun namlulu silahlarla üzerlerine ateş açılmış, bölgede bulunan güvenlik güçleri tarafından korumaya alınan vatandaşlarımız Kapalı Spor Salonuna yerleştirilmiştir" denildi.2 ilçede 118 terörist öldürüldüPKK'lıların 'Görüntü İzleme Merkezi' çökertildi

2 ilçede 118 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklama şöyle: "Şırnak / Cizre'de devam eden operasyonda; - 12 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 103'dür.)- altı adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş, dört av tüfeği, çok sayıda av tüfeği fişeği, bir kasatura ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.Sur'da 8 terörist daha öldürüldüDiyarbakır / Sur'da devam eden operasyonda, bir Uzman Çavuş şehit olmuş, dört Uzman Çavuş yaralanmış, sekiz Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15'dir.)"Şırnak'ta teröristler 300 vatandaşa ateş açtı



"KAÇAN ADAMLARINI VUR GİTSİN"

Örgütten yaşanan kopuşlar da telsiz konuşmalarına yansıyor. Ayrılmak isteyenlerin ise infaz edilmesi isteniyor. Arkadaşına “bekle" talimatı veren terörist, kaçanlar için ise, “Kaçırma adamlarını, tut biraz, zorla. Yoksa vur gitsin itleri" ifadelerini kullanıyor.

"ASKERE ÇAY VERENLERE ACIMAYIN"

Kaçanlar için infaz talimatı veren teröristler, askerin yanında yer alan halka da hakaret ediyor. Yolun kapalı olduğunu öğrenen bir terörist, “Yalakalar askere çay veriyor" ifadelerini kullanıyor ve “O yakaları vurun, acımayın" diyerek kendilerine destek vermeyen sivillerin öldürülmesini istiyor.

"YAKLAŞAN AMBULANSI VURUN"

Alınan darbeler ile gözleri dönen terörist, “yaklaşan ambulansı vurun" diyor ve talimatın 'ağır abiden' geldiğini söylüyor. Talimatı alan teröristten ise bu sözlere cevap gelmiyor.

"BUNLAR ÇOCUK NE YAPIYORUZ BİZ"

Bir başka terörist de, binanın üzerinde askerlerin yanında duran çocukların öldürülmesi talimatı sonrasında, “Bunlar çocuk, ne yapıyoruz biz? Kendi çocuklarımızı mı vuracağız? Ben yokum, benden buraya kadar" tepkisini gösteriyor.

“O KADAR ŞEREFLİYSEN SEN ÖL"

Yol kenarında mayın taraması yapan askerleri vurma talimatı alan teröristler de, “Ateş açarsak yerimiz tespit edilir" diyerek karşı çıkıyor. Talimatı veren kişinin “Şerefinle öl" sözleri üzerine teröristler, “O kadar şerefliysen gel sen öl" diye karşılık veriyorlar.

"SİVİLLERİ DE VURUN ARADA GİTSİNLER"

Örgütün kanlı talimatları bunlarla sınırlı değil. Kaçan sivillerin de vurulmasını istiyorlar. Sivilleri vurması istenen teröristin karşı çıkması ile telsizden talimat veren diğer terörist, “Kaçanlar da düşmana yardım ediyor. Düşmana yardım edenler hak ediyorlar. Vurun hepsini, onlar da arasına gitsin" diyor.

ÖRGÜT PANİKLE DAĞILIYOR

Bu tür itaatsizlik örnekleri birçok telsiz muhaberesinde dikkat çekiyor. Güvenlik kaynakları bu konuşmalar ve yaşanan paniğin terör örgütünün dağılma, çözülme noktasına yaklaştığını gösterdiğine dikkat çekiyor.

Yenişafak
23 Aralık 2015 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;