SİYASET

Nuh ALBAYRAK : AK Partililerin “ağır” imtihanı

Tarih
10 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nuh Albayrak

Kamplar, ittifaklar derken siyaset erkenden 31 Mart Seçimlerine kilitlendi. 

Adı “yerel” olsa da bu seçimler, iktidar ve muhalefetin hayat-memat mücadelesi olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yeniden şahlanış”ı devam ettirebilmesi, AK Parti’nin bu seçimden hasarsız hatta kazançlı çıkmasına bağlı. 

Öte yandan “Türkiye düşmanları” da, CHP’nin; özellikle İstanbul ve Ankara’yı almasını sağlayarak Erdoğan’ın önünü kesmeyi planlıyor. 

Aslında CHP’nin terör uzantısı HDP’yi Meclis’e taşıması, planlanan bu “31 Mart Darbesi”nin başlangıcıydı. 

Yoksa buna,“demokrasiye destek” demek, atık su ile elbise temizlemektir. 

Ayrıca Kılıçdaroğlu, “demokrasi” diye bir derdi olmadığını, 15 Temmuz’a “Tiyatro” ve 20 Temmuz’a “Darbe” diyerek göstermiştir. 

    

AK Parti ne yapacak?

AK Parti şimdiye kadar, CHP’nin planına değil; kendi yapacaklarına odaklanıp sonuç aldı. 

Bu yüzden, mahallî seçimlerin geleneksel “zor”luğuna, 24 Haziran’daki “Kendinize çeki-düzen verin” mesajı da eklenirse, “AK Parti, en riskli seçimine gidiyor” denebilir.  

*** 

Adayların belirlenmesi en kritik süreçtir. 

AK Parti, birçok seçimde “yanlış aday” faturası ödemiş bir partidir. Umarım, Sayın Erdoğan’ın, AK Parti Genel Başkanı olarak yaptığı ısrarlı uyarılar dikkate alınır. 

Zira vatandaşa temas eden “sinir uçları” olan “yerel adaylar” çok önemlidir. 

Birilerinin değil; milletin adamı olan, millete karşı siyaset yapmayan, milletin sevdiği; harbî insanlar aday gösterilmelidir. 

Yoksa düzenbaz, menfaatçi, riyakâr aday etrafta istemediğiniz kadar çoktur. 

  

AK Parti’nin gücü millettir  

“İsabetli aday” önemli ama yeterli değildir. 

AK Parti’nin asıl başarması gereken şey, seçmeni; 24 Haziran’daki “mesaj”ın gereğini yaptığına inandırmaktır. 

Zor olan “ev ödevi” budur. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel başkanlığa döndüğü gün, “metal yorgunluğu” uyarılarıyla bu probleme dikkat çekmişti ama millet, 13 ay sonra; “o arızaların giderilmediğini”söyledi. 

Çünkü “lider”in yoğun uyarılarına rağmen hâlâ davranış ve uygulamalarıyla, partinin; milletten uzaklaştığı intibaını uyandıranlar var. 

Oysa AK Parti için “millet” sandıktan çıkan oyun ötesinde, “asıl güç” demektir. 

Her millî kıpırdanışı ezip geçen “vesayet silindiri”nin, 2003’ten bu yana etkili olamamasının sebebi bu “güç”tür. 

Zira millet, AK Parti’yi kendisinden bir parça olarak görmektedir. 

Onun için kimse, “güç zehirlenmesi”ne kapılarak, partisini; asıl “güç kaynağı”ndan koparmamalıdır. 

Ayrıca, sahada hiç görülmemiş; nevzuhur insanlara yapılan namütenahi teveccühlerle, yıllardır dava uğruna bilabedel koşturanlar küstürülmemelidir. 

Belediyelerde hâlâ millî ve yerli olmayan, hatta kripto FETÖ’cü olanların korunduğu iddiaları son derece rahatsız edicidir. 

   

Yarım demokrasi olmaz

Türkiye, bu dönemde yüz yıllık esaretten kurtulma şansı yakaladı. 

“İstiklal mücadelesi”nin tam ortasındayız. Şimdi oluşacak bir zaaf, “eskisinden daha beter bir Türkiye” demektir. 

Kuyruğundan yakalanan vesayet canavarı tamamen etkisiz hale getirilmeden kurtulursa, daha da azgın olarak üzerimize çullanacaktır. 

AK Parti, bu mücadelenin lideri ile “güç kaynağı” arasında “iletken” olmak gibi ulvî bir görev üstlenmiştir; tamamlamak zorundadır. 

Bu, siyasî bir değerlendirme değildir. 

Çünkü bu mücadeleyi devam ettirecek başka bir siyasi kadro görünmemektedir. 

O halde “AK Parti gömleği” giyen her fert “kendisi” olmaktan çıkmış, “ağır” bir imtihana girmiştir. 

Ya milletin dinî ve insanî hassasiyetlerine saygı göstererek, bu muhteşem yürüyüşün tamamlanmasıyla “tarihe geçecek”, ya da Sayın Erdoğan başta olmak üzere bu mücadeleye hayatını koyanların emeklerini boşa çıkardığı için “lanetlenecek”

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • DADAŞ

    12 Ekim 2018 10:25
    0 0
    Ak Partiye oy vermediği halde kıyıdan köşeden adam ayarlamalarla , tanıdıklarını araya sokmalarla gerek sıfırdan belediye kadrolarına giren , gerekse başka kurumlardan belediyelere geçen ve Ak Parti ye onun nezdinde REİS' e olmadık hakaretler yapanlar çok fazla ... ama asıl Ak Partili olanların bu tarz işlerde küstürülmesinin önüne geçilmesi gerek
  • TEK

    12 Ekim 2018 10:19
    0 0
    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bağlı olduğu İnegöl ilçesi Belediye başkanı acilen değiştirlmeli , partinin buralara el atması acilen gerekmeketedir. Yoksa böyle giderse bu iki yer de bilhassa Bursa Büyükşehir Belediyesi' nide kaybeder... benden söylemesi
  • Yuzbasiss3

    10 Ekim 2018 20:32
    0 0
    Evet görünen o ki haklı yere dahi olsa AK Partiyi yermeye kalkınca ya feröcü ilan ediliyoruz yada YAVŞAK!!!!!! köpü söz sahibine aittir ve sizin seviyenize inip sizin kadar aşağılık mahlluk olmaya niyetim yok Eğer vicdanınız ve aklınız varsa insan olarak yadıklarımda haklılığımı anlayabikirsiniz Ama. Anlamak insanların işidir sizin gibi ne idüğü nelirsiz şakşakçıların değil
  • HAK DAVA

    10 Ekim 2018 17:03
    0 0
    ŞU AŞAĞIDA YORUMLARI YAPAN ASALAKLARA BİR BAKTIMDA ŞÖYLE BİZİM BÖYLE DOSTLARIMIZ VARKEN DÜŞMANA GEREK YOK GERÇEKTEN ULAN YAVUŞAKLAR 95 YILLIK T.C TARİHİNDE 15 YILDA AK PARTİ VE ERDOĞANIN YAPTIKLARININ 80 YILDA BİRİNİ DAHİ YAPMAYAN AMERİKANIN MANDASI VE KÖLESİ HALİNE GELMİŞ CHP Lİ İTLERE Mİ KALACAK SANIRSINIZ MEYDANI SÖZÜN ÖZÜ SİZİN GİBİ İTLER ÜRÜR KERVAN YÜRÜR...
  • yuzbasiss 2

    10 Ekim 2018 15:38
    0 1
    bugüne kadar reise ve AK Partiye oyveren olarak artık bu yolundan çıkmış oluşumun arkasında destek olmayacağım ve ister inanın ister inanmayın benim gibi düşünenlerin sayısı her geçengün artmaktadır fetö ile mücadele ediyor görünüp kripto fetöcülerle kolkola girerek yada fetö ile iltisaklı kişileri belediye başkan adayı göstererek bizleri kandıramazlar yada fetöye hizmet etmiş belediye başkanlarını yapdıklarını yanlarına kar bırakarak görevden almakda bir nevi destek değilmidir
  • yuzbasiss

    10 Ekim 2018 15:37
    0 0
    siz bu yazıyı yazarken AK Parti mensublarının, baskanından , bakanına bürokratına milletvekiline , beledye başkanına ,parti mensubuna kadar yazdıklarınızı dikkate alıp kendilerine çeki düzen vererek asıl olan davalarına döneceklerini sanıyormusunuz?
  • Recep kanık

    10 Ekim 2018 15:13
    0 1
    Tayyip bey yolunu şaşırmış gözüküyor. Ehlî sünnete bakışı, kadınların cami pozisyonu, dib in karışık tipi ve fettoş bulaşıklıgı ve tuhaf durumlar, aday durumunun önüne geçer. Mesele tayyip bey.. kalp gibidir o. O iyi olursa herşey iyi olur. O kötü ve sapkın olursa, yandı gülüm keten helva. Durum pek iyi gitmiyor sööleyim. Tayyip başkanlık yapsın ve tarihe iyi baksın ehli sünnetten ayrılmasın. Annesinin kemiklerini sızlamasın...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;