POLEMİK

Nihal Bengisu Karaca : Mümkünse cennette bile karşılaşmayalım

Tarih
07 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Nihal Bengisu Karaca
 İSLAMCI-dindar-geleneksel ya da muhafazakâr erkekler arasında, dindar kadınlara cephe almazlarsa yaptıkları ibadetin kabul edilmeyeceğini düşünen gruplar var. Onlara göre bir kadın, eğer dindar ise çalışmamalı. Çalışan kadın beşeri ve içtimai çöküşün tetikleyicisi olduğunu bilmeli. Bilmiyorsa bildirilmeli.

Onlara göre kadının bekâr gezmesi sorun. Ama evliyse ve eşine itaat etmiyorsa daha büyük sorun! Onlara göre kadından yönetici olamaz, yöneticisi kadın olan milletler iflah olmaz.

Bırakın yönetici olmayı, onlara göre, kadınların hak araması da büyük bir sorun. Hatta birine göre şöyle: “Kadınlar ümmetin en büyük sorunu.”Çünkü “Erkekler kadınlara zulmetmekle itham edildikçe ümmet ayağa kalkamaz.”

Kirli zihinlerini “verili bir durum” olarak kabullenip değiştirmeye tenezzül etmiyorlar. Konformist hayat tarzlarından vazgeçmeye hiç niyetleri yok. Devlet gücüne yapışık, rant ekonomisine bitişik hayatlara alışmış durumdalar. Kendilerini iyi hissetmek için kaçınılmaz biçimde ast-üst ilişkilerine, ezmeye ve tahakküm etmeye mecbur hissediyorlar. Bu halleriyle yeni nesle umdukları kadar nüfuz edemedikleri için yapabildikleri tek sporu yapıyorlar: “Günah keçisi arama turnuvası.”

Turnuvanın son şampiyonu, “Başörtüleriyle sigara içen kadınlar”yazısının müellifi oldu. Malum şahıs, kendisini âlim kabul eden, onu “diğerlerinden” ayıran on binlerce kadına ihanet ettiği yazısında şunları söyledi: “Ben başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaya kapılıyorum: Sanki farklı olana şunu diyor: Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var.”

“Paylaşacağım çok şey var” ifadesinin her tarafa çekilir, omurgasız tınısı fazlasıyla endişe verici. Onca dini ilim tahsil et, profesör ol, sonra git Demet Akalın şarkılarının söz yazarlığına soyun. Allah daha büyük keder vermesin.

SİGARA SAĞLIĞA ZARARLI, ANLADIK

Bu durum kadını ve erkeğiyle insanların “göstermek” için giyinir olduğu bir çağda “örtünme” gibi zor bir sorumluluğu yüklenip götürmeye çalışan kadınlara iftira atmanızı gerektirir mi? Daha yakın tarihe kadar rejimin baskısı altında yaşayıp en temel haklarından mahrum kalmış olan asabı bozuk kadınlara, “Bak bak, sinyal yapıyor” terbiyesizliğiyle muamele etmeyi gerektirir mi?

Mesele sağlık ise “Sigara içmek, Allah’ın kullarına verdiği ‘beden’ emanetini iyi kullanmamaktır” dersiniz. Ama orada bile emanete hıyaneti sigaraya indirgerseniz size gülerler. Beyaz un, beyaz şeker, baklava, mısır şurubu içeren bütün hazır gıdalar, salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş etler ve dahi hava kirliliği de sağlığı olumsuz etkiler.

Ama konu sağlık olsaydı, sigara içen başörtülü kadınları rencide edenin spor yapan başörtülü kadınları teşvik etmesi gerekirdi. Ama ne gezer? Zira bu bakış açısının spor salonuna gitmeye bütçesi elvermediği için belediyelerin parklara kurduğu kondisyon aletlerini kullanan kadınlardan da rahatsız olduğuna eminim.

Hocanın “sırf sağlık” için o aletlere binip “orasını burasını” belli eden hareketler yapmayı kabul edilebilir bulan başörtülü kadınlara da diyecek çok sözü olduğuna hiç kuşku yok. Dahası bugün sigara içen kadına hallenen tuhaf iç dünyası yarın dışarıda göstere göstere gazoz içen kadına sarmaz mı zannediyoruz?

“Ben başını örten ama göstere göstere gazoz içen kadınları görünce şöyle bir intibaya kapılıyorum. Sanki ‘Nuri Alço’lara şunu diyor: Benden ümidinizi kesmeyin” yazısı çok mu sürpriz olur?

Garip olan, bir taraftan bu söylemleri kullananların diğer taraftan muhafazakâr ve dindar gençler arasındaki “deizm” artışından şikâyet etmeleri. Allah iyiliğinizi versin. Aşağıda IŞİD, yukarıda FETÖ varken; sizin gibi muteber bilinen kanaat önderleri de sürekli suizan, kadın düşmanlığı ve eşitsizlik üretirken, sahiden, başka ne olmasını bekliyordunuz?

Habertürk
7 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Nurettin

    09 Ağustos 2017 14:39
    2 0
    robeli pardesesunden utanan ''ayol ben onu nasıl gıymişim'' diyen hanfendi. sizden utanıyoruz.sizi gördügümüz kanalı degiştirdigimizden haberiniz olsun.
  • Mehmet

    08 Ağustos 2017 18:48
    1 0
    Yav ortalıkta sözde başı kapalı olup orsp gibi gezen onca kadın var. Bunları nereye koyacan
  • BirAciz@ademoğlu

    08 Ağustos 2017 11:29
    0 0
    Ah bu ülkemin alim gecinen zevadları. Ümmetin kadınlarının namusları ayaklar altında olduğu, maruz kaldıkları çirkinliklerden gök kubbenin titrediği çağımızda islamın tek sorunu "sigara içen başörtülü kadınlar". Bir kadının maruz kaldığı bir haksızlık için islam ordularını sefere çıkaran bir dinin mensupları olarak bugün alimlerimiz(!) ot böcek mevzularında abes cümleler kurarak ilimde derecelerini artırıyorlar.
  • Alemdar

    08 Ağustos 2017 11:19
    2 0
    Nihal Bengisu Karaca'dan başka birşey bekleyen mi var?
  • adanalı

    08 Ağustos 2017 09:12
    3 0
    Ablam bazen yazılarını yayınlamadan Sevgili babana okuturmusun .O değerli adamında fikirlerini alsanda gideceğinin belli olmadığı cennete nifak taşımasan.Sen hayrettin hocanın eline su dökemezsin bırak eleştirmek.İstersen babana sor.Ha şunu söyliyeyim babanız çok değerli vede bana göre alim bir insandır.
  • Mebmet

    07 Ağustos 2017 23:55
    3 2
    1.Basortulu olup da begenmedigim tek yazarsin 2.Tartisma programlarinda karsi tarafa sirin gorunme cabalariniz bende boyle bir izlenim olusfurdu. Hayrettin karaman hocamiz dogru bir yaraya parmak basmis sanirim.... Samimiyetsizlik yarasi
  • Cool_m

    07 Ağustos 2017 22:25
    2 3
    Yazılanları beğenmeyebilirsin Nihal Hn. Ama Yönetimi kadınlara vermeyin diyen peygamberin sözüne... Onlara göre diyemezsin. Haddini bil.
  • MİMARNAME

    07 Ağustos 2017 20:26
    6 2
    Zorunuza mı gitti hanımefendi? Hayrettin Karaman hocanın yazdıklarına imzamı atarım. Bence az bile yazmış. Sizin makyajı bir km'den belli olan sözde çağdaş, eğitimli ve inançlı yazar-çizerler, Allah’a nasıl hesap vereceğinizi merak ediyorum. Daha yazacak çok şey var ama edebim müsade etmiyor.
  • Asena

    07 Ağustos 2017 15:52
    3 4
    Bu yazının altına imzamı atarım. Bende bıktım, kendini kadınların ebeveyni yetine koyan, öteki dünyamı bana bırakmadan benden çok erkeklerden.
  • Mustafa

    07 Ağustos 2017 15:11
    7 2
    Bu kadar üzerine düşmenize gerek yok. Hocanın neyi nasıl düşündüğünü kavrayamazsız. Neden üzerinize alınıyorsunuz yada üstünde duruyorsunuz. Yanlış anlıyor ve yanlış yazıyorsunuz. İçki neden haram? 100 kişide yalnızca birisi zarar görse 99 unu korumak gerekir. Bu nedenle Allah; parası olan, sağlığı müsaid olan diye ayırt etmeden yasaklamış.
  • emir

    07 Ağustos 2017 14:55
    7 2
    doğrusu bende kapalı baanların sigara içmesini şık bulmuyorum..doğru bulmuyorum.
  • Özcan

    07 Ağustos 2017 14:23
    6 2
    dosdoğru bir yazıya ancak bu kadar rezalet yorum yakışırdı.kim hangi safta belli oluyor böylece.
  • Aykut

    07 Ağustos 2017 14:22
    6 3
    dosdoğru konuşmuş evet sizin gibi sözde müslüman görünümlü feminist kafalar o doğruyu asla anlayamazlar.bir o tarafa bir bu tarafa çeker dururlar.neden rahatsız oldunuz üstünüze alınmışsınız belli ki...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;