SİYASET

Nihal Bengisu Karaca : “Çünkü çaldılar…” nasıl bir argüman?

Tarih
17 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Nihal Bengisu Karaca

Tekrarlanacak İstanbul seçimlerini ve YSK’nın iptal kararını meşrulaştırmak isteyen iktidar bloğu, sürekli tekrarlanan bir slogandan destek alıyor: “ Çünkü çaldılar…”

Enteresan değil mi?

Bir tarafta, “Her şey çok güzel olacak” gibi, ortaya söylenmiş ve muhalefetin kendi taraftarındaki hayal kırıklığını azaltmayı, demokrasiye duyulan güveni tamir etmeyi amaçlayan, kimseyi hedef almayan, siyasi olmakla beraber olabildiğince apolitik, geleceğe dair iyi bir şeyler söylemeyi hedefleyen slogan var. Ama şiddetle karşı çıkılıyor adeta şeytanlaştırılıyor.

Diğer tarafta “Çünkü çaldılar” diyen, karşıtını hırsızlıkla, oy çalma gibi ciddi bir suçla itham eden ama bunu yaparken hukuki delilini göstermeyen bir slogan var. Ama ısrarla kabul görmesi bekleniyor.

“Çünkü çaldılar” sadece bir grup sosyal medya trolünün buluşu olsaydı, “Trolün ağzı torba değil ki büzesin” deyip geçmeniz mümkün olabilirdi. Ama değil. Zira bizzat yüksek profilli siyasetçilerin ağzında bu ifade.  Hatta şu cümle sarfedildi: "Neresinden bakarsanız bakın oy hırsızlığı açık ve seçik bir şekilde yapıldı. Bu hırsızlık YSK’da görüldü ve iptal edildi."

Oysa bilindiği gibi YSK usulsüzlük, oy hırsızlığı gibi itirazlar nedeniyle iptal kararı vermiş değil. Ne kadar tartışmalı olsa da, sandık kurullarının yasalara uygun oluşturulmaması kararın gerekçesiydi.

Dolayısıyla sorular muhtelif ve hiçbiri doğru dürüst cevaplanmış değil. Hemen akla gelenler şunlar:

 

Kamu görevlisi olmayanların sandık kurulu başkanı olması ayrı şeydir, hırsızlık ayrı. Kamu görevlisi olmadığı halde sandık kurulu başkanı olanların aynı zamanda oy hırsızlığı yaptıkları mı iddia edilmektedir?

 

Oy hırsızlığı açık ve seçik yapıldıysa kim yaptı? Suç varsa suçlu da vardır. O halde, kaç kişi bu suçtan dolayı soruşturulmakta ve kovuşturulmakta? Suç maddi delilleri ile ispat edilebilmişse neden detayları ile kamuoyuna sunulmuyor? Suç tam olarak tespit edilememişse nasıl bu kadar keskin ithamlar yapılabiliyor?

 

Oy hırsızlığı ithamından bağımsız olarak, sandık kurullarının yasaya uygun teşekkül edip etmediğini denetleme bağlamında sorumlu olanlardan istifası istenen var mıdır?

 

Oy hırsızlığı ithamından bağımsız olarak, şimdi sandık kurulunda görev yapamayacağı ortaya çıkarılmış ve bu nedenle seçim iptali gibi radikal bir karar alınmasına vesile kılınmış kişiler arasında 24 Haziran seçimi ve 16 Nisan referandumunda da görev yapmış olanlar var mı? Eğer varsa bu durum bu iki seçimin sıhhatini de sorgulanır hale getirmez mi?

 

Önce sandık güvenliğine dair onlarca teminat vermiş, sonra “Hayır sandık güvenliği diye bir şey yokmuş pardon” demiş ve...

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • emir yıldırımel

    21 Mayıs 2019 09:06
    0 0
    Nihal hanım, yapılan hırsızlığı hala ispatlanamayan olarak nitelemeniz bilgisizlikten ise açın tutanakları okuyun. O kadar sandık tutanağı yayınlandı TV lerde Sandıklarda hep Binali Bey'in aleyhine oluşan maddi hataları görmüyor musunuz? Yok bilerek algı yapıyorsanız çok yazık. O köşeyi boşuna işgal etmeyin bence...
  • Asım

    19 Mayıs 2019 01:52
    3 0
    Çakmalar, bozguncular, kriptolar çıkıyor ortaya. Örtünme emrini yozlaştırmaya çalışan bu kadın ve bunun gibilerin maskesi düşüyor. Sözde bizim mahalle.
  • hursit dilaver

    18 Mayıs 2019 15:58
    3 0
    çaldılar kızım çaldılar. hem de gözunun içine baka baka çaldılar..hem de ne çalma.sen inanma zaten, inanırsan hatırı kalır ama ekmek yediğin yer bunu sana yazdırmaz.BİZİM EZİK MEDYA, AHALİ, SEÇMEN VE PARTİ DE BİLSİN Kİ HER SAKALLI BABAN DEĞİLDİR. AHA İŞTE.. bunu artık anlayın ve insanlara buna göre n0t verin.2-3 kişi ulan çalınmış 0ylar demese. hepiniz uyuşuk vazıyette kabul edecektiniz be.yuh.
  • maruf

    18 Mayıs 2019 10:14
    1 0
    Siparişle ya da talimatla yazdırılmış abuk bir makale örneği arıyorum. Yardımcı olabilirmisiniz?
  • her yönüyle

    18 Mayıs 2019 02:22
    1 0
    Bu kadının araştırılması gerekir
  • Ruhi Sakman

    17 Mayıs 2019 19:23
    2 0
    Karaca'ya yazıklar olsun... Ak Parti Gnl.Bşk. Yrd. Ali İhsan Yavuz ve bazı milletvekillerinin günlerce TV. ekranlarında canlı yayınlarla yaptıkları açıklamalarda gösterdikleri delil ve belgelere hiç itibar etmemiş, inanmamış demekki ...
  • Ahmet Demirci

    17 Mayıs 2019 18:12
    2 0
    Nihal hanım el insaf. Sakınha Ak Parti taraftarı olduğunuzu filan iddia etmeyin. Cumhur İttifakına oy veren bizlerin oylarını çalanlara alkış da tutsaydınız bari. Siz hırsızların tarafındasınız sakın milletin yanında duruyormuş taklidi yapmaya kalkmayın.
  • Mendo

    17 Mayıs 2019 17:45
    2 0
    Senin calma anlayisinda bir bozukluk var herhalde! Calana hirsiz derler hirsiz hatun! Namussuz a , namussuz dendigi gibi.Algi yapma millet biliyor neyin ne oldugunu.
  • HAK DAVA

    17 Mayıs 2019 17:37
    2 0
    31 Mart’ta İstanbul’da çaldılar, hatta katmerli çaldılar. Çaldıkları YSK kararı ile, yüzlerce belge ve bilgi ile tescillendi. CHP’nin tüm İstanbul seçiminin iptal edilmesine dönük dilekçesindeki ifadelerle de çalma işi itiraf edildi. 31 Mart, tarihe millet iradesinin örgütlü bir şekilde gasp günü olarak geçecektir.
  • Vedat

    17 Mayıs 2019 15:47
    17 0
    Neden tekrar saymaya yanaşmadılar? Neden 15.000 azalmış? Çünkü çaldılar.
  • Perihan erkcn

    17 Mayıs 2019 15:27
    21 0
    Nihal hanım sizi esefle kınıyorum sizi . Delil yok diyorsunuz sandık sayım listeleri birleştirme listeleride alel aşikar ifşa edilmişken medyada bile çarşaf çarşaf sergilenmişken imamoğlu bile yanlışlıklar var gibi diyerek olayı bir şekilde kabul ederken ;siz hala nasıl bir körlükle trol lafı diyebiliyorsunuz çünkü çaldılar gerçeğin doğru adıdır. Siz imam oğlunu cilalamak yerine gerçek milli iradenin hakkını savunun. Yazıklar olsun sizde bittiniz vatandaş olarak benim nazarımda.
  • TEK

    17 Mayıs 2019 15:04
    18 0
    Senin de nasıl bir dönek olduğunu böylece bu millet gördü ... Ne idüğü belli olmayan , ne tarafa çekersen otarafa giden lastik gibisin bengisuuuu
  • MEHMET

    17 Mayıs 2019 14:15
    17 0
    o bu değil de sizin bu dönekliğinizi görmemek mümkün değil hain
  • Nureddi

    17 Mayıs 2019 12:21
    19 0
    Bırakın bu ağızları! Şu ana kadar itirazlar sonucu çok az bir kısmı sayılan oylardan Ak parti lehine yazılan 15 bin oyun nasıl katakulleye getirildiğini anlatın. Chp önce buna cevap versin.
  • ilhan yıldırım

    17 Mayıs 2019 11:55
    15 0
    Peki Nihal hanım Çalmadılar diyebilirmisin. Yargı gerekçeli kararı SEÇİM TEKRARLANMASIN diyen yargıçların geciktirdiğini EŞŞEK gibi biliyorsun. hala bile bile niye eşşoleşşeklik yapıyorsum # çünkiçokadisiniz
  • kulo

    17 Mayıs 2019 11:46
    15 0
    sen hangi çeşit fetöcü familyasına dahilsin aceba? evet, cehapenin taşeronları oyları çalmadı, ülkeyi darbeyle ele geçirmeye çalışan itlerde masum besi hayvanı. sen de sevgi pıtırcığı tipi fetöcü oluyorsun bu formüle göre zahir. her tarafa müspet yaklaştığına göre...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;