DÜNYA

Nedret Ersanel : Karanlıkta elimizi tutabilirsiniz Bay Başkan!

Tarih
22 Ocak 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedret Ersanel
Amerika, NATO ve kimi müttefik ülkelerdeki “müesses nizamlar” ve aralarındaki “network” burada kurulup/anlatıldığına, geniş biçimde kabul gördüğüne göre.. Bu şebekeyle Başkan Donald Trump arasındaki savaşı kimin kazanacağı üzerine akıl yürütebiliriz...


Çünkü Türkiye, yerküre üzerinde bu savaşı kazanan tek ülke ve yeni Beyaz Saray'a yardım etmeye hazır.

Önce 'kurulu düzen'in ne yaptığına bakalım...

Trump yönetiminin yakalaması muhtemel büyük suçlarını/açıklarını yamamaya, üstlerini örtmeye çalışıyorlar...

Bu gölge oyunlarının açık vermesi “sistemin çözülmesi” anlamına geleceğinden diğer ülkelerdeki “çözüm ortakları”ndan yardım da alıyorlar...

Eş tarihli iki gelişme.. Somut...

“ABD Başkanı Barack Obama, 2013 senesinde casusluk ve diğer suçlardan 35 yıla mahkûm Chelsea Manning için af yetkisini kullandı. Manning, 2010 yılında Bağdat'ta görev yaptığı sırada elde ettiği gizli askeri ve hükümet bilgilerini WikiLeaks aracılığıyla sızdırmakla suçlanmıştı.” ('Görevi bırakmasına günler kala Obama'dan sürpriz karar', 18/01, Hürriyet.)

Wikileaks vakasını ve etkilerini biliyoruz. Bu af kararından yaklaşık bir hafta önce konuyla ilgili bir başka gelişme yaşanmıştı...

“Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın Twitter hesabından geçen hafta yapılan açıklamada, 'eğer ABD Başkanı Barack Obama, Manning'i affederse; Assange ABD'ye iade edilmesini kabul edecektir' denilmişti”...

Malûm, Assange 2012 yılından bu yana ABD'ye iade edilmemek için Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde yaşıyor.

Belli ki, Maning'in af edilmesi ile Assange'ın ABD'ye iadesi arasında bağ var.

Beyaz Saray ne diyor; “Obama'nın aldığı af kararıyla Assange'ın geçen hafta yaptığı açıklama arasında bağlantı bulunmuyor”...

Yalan bizi bağlamıyor. Zaten muradımız başka...

Obama'nın aynı af listesinde başka ilginç isim var mı?

“2007-2011 yılları arasında ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Orgeneral James Cartwright da bulunuyor. Cartwright, 2012 yılında verdiği yanlış bir ifadeden dolayı suçlu bulunmuştu.” (18/01, AA.)

RUSYA'NIN YEMİN TÖRENİ HEDİYESİ: BOŞ MATRUŞKA...

İkinci olay...

“ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA)'in eski sistem analisti Edward Snowden'in Rusya'daki oturum izni 2020 yılına kadar uzatıldı. Snowden'in avukatı Anatoliy Kuçerena, müvekkilinin oturum izninin 3 yıl daha uzatıldığını, Snowden'in Rusya'da 5 yıl ikamet etmesi durumunda vatandaşlık almaya hak kazanacağını kaydetti”. ('Rusya Snowden'in oturum iznini uzattı', 18/01, Dünya Bülteni.)

Snowden kimdi? Amerikan hükümetinin, ABD ile diğer ülkelerde milyonlarca kişinin tüm iletişimlerini kaydederek istihbarat topladığını gösteren belgeleri sızdıran kişi.

Bu mühim. Çünkü bu tür izlemeler için mahkeme izni gerekiyor ama birilerinin de o izni istemesi gerekiyor. Yüzbinlerce ABD vatandaşının dinlenmesi için izin talep eden kimdi, kimlerdi?

Karara imza atan Moskova bu işe ne diyor?..

Kısa süre önce CIA eski Başkan Yardımcısı Michael Morrel şöyle yazmıştı; “Rusya ve ABD arasında bir iade anlaşmasının olmadığının farkındayım. Fakat eminim ki, Rusya Devlet Başkanı Putin Snowden'i iade edecek bir yol bulacak kadar yaratıcıdır. Bu Trump için mükemmel bir yemin töreni hediyesi olacaktır”...

Cevap...

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova; “Eski bir CIA yöneticisi için insanları birilerine hediye vermek, size sığınanlardan vazgeçmek normal bir şey olabilir. Snowden'ı Trump'a hediye etmeyeceğiz”... (18/01, Sputnik.)

Dijital/Siber istihbarat ve kirli diplomasinin üç meşhur ismi Assange-Maning-Snowden üçgeni kurulduğuna göre, bu gelişmelerin ABD seçimlerini Trump lehine hackleyerek kendi Başkanlarını neredeyse Rus ajanı olmakla suçlayan Amerikan istihbarat camiasının iddialarını akla getirmeyelim mi?

19 Ekim 2016...

“Ekvador, Londra Büyükelçiliğinde sığınmacı olarak yaşamını sürdüren WikiLeaks kurucusu Julian Assange'ın internet bağlantısını, ABD seçimlerini etkileyebilecek müdahalelerini durdurmak amacıyla kestiğini kabul etti. Ekvador Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Assange'ın son haftalarda ABD başkanlık seçimlerini etkileyebilecek bazı belgeler sızdırdığı kaydedildi”. (BBC.)

Karışık geliyor değil mi.. Gelmesin...

'Helalleşiyorlar'.

Ne Obama'nın affı masum ne de Rusya'nın Snowden'ı esirgemesi. Anlaşma zaten o.. “Verme” diyor!

KASA DAİMA KAZANIR, OYUNCU, KASA DAHA ÇOK KAZANMAK İSTEDİĞİNDE KAZANIR

Bu sefer yazıyı nasıl bağlayacağımıza siz karar verin...

İki ayrı son sunuyorum.. Karar sizin...

“Üst düzey bir ABD ajanı ve iki üst düzey diplomat, yeni Turmp hükümeti kalmalarını istediği halde yönetimden ayrılıyorlar. Ulusal Güvenlik Müdür Yardımcısı Stephanie O'Sullivan, Dış İşleri Bakanlığı Müsteşarı Cathy Novelli ve ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşlerinden sorumlu Toria Nuland istifa ediyor”. (19/01, Reuters.)

Ve...

“ABD medyası, Donald Trump'ın Rusya'nın seçimleri hacklediğini “sonunda kabul etmesiyle” övünüyor. Trump'ın bu ani dönüşü, 'Donald'ın' resmi olarak Washington düzenine uymak üzere evcilleştiğinin sinyallerini veriyor”. (''Deep State' wins… Trump is being tamed to toe the line', 12/01, RT.)

Sonuç...

Biz 'sizin müesses nizamı' yendik. NATO ve AB için de yardım edebiliriz!

Yenişafak
22 ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;