GÜNCEL

Nedim Şener : Yargıdaki kripto FETÖ’cü: ‘Vezire dönüşen piyon’

Tarih
29 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Yargıdaki “kripto” FETÖ üyesi neye benzer; “vezire dönüşmüş piyona”.

Anlatayım; satrançta, kareleri kendini gizleyerek tek tek küçük hamlelerle geçen ve tahtanın sonuna ulaşan piyon, oyuncunun isteğine göre aynı renkteki vezir, kale, fil ya da at’a terfi eder. Yani o sıradan piyon, vezir, kale, fil ya da at’a dönüşür. Bunların içinde en önemli taş vezir’dir. Çünkü kale, fil ya da at gibi sınırlı hareket etmez. Sağa, sola, öne arkaya ve çapraz yöne sınırsız giderek vurucu hamleyi yapar, tıpkı yargıdaki kripto FETÖ üyesi gibi.

Bir bakarsınız verdiği kararla FETÖ üyesini serbest bırakmış. Bir bakarsınız hiç ilgisi olmayan kişiyi tutuklayıp haksız mağduriyete yol açmış. Bir bakarsınız FETÖ’nün kripto iletişim yöntemleri ByLock ya da ankesörlü hat konusunda haksız bir takipsizlik ya da beraat kararı vermiş. At, kale ya da fil’e dönüşen piyon da tehlikelidir ama onların hareketi sınırlıdır. Bu üçünü bürokraside, Emniyet, TSK ya da diğer alanlara sızan FETÖ’nün piyonlarına benzetebiliriz. Ama bunların yetkisi ya da satranca benzetirsek hareketi hep sınırlıdır. Son sözü söyleyen yargıya sızıp vezire dönüşmüş piyon ise öldürücü vuruşu yapar yani hepsinin yaptığı çalışmaları sonuca ulaştırır. O yüzden yargıda geçmişten gelen kadrolarını koruyan FETÖ 15 Temmuz’dan sonra da yargıya sızma çalışmalarından hiç vazgeçmedi.

Çünkü öldürücü vuruşu oradan yapabileceğini biliyor. Bu satırları yazmamın nedeni FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra geçici görevden uzaklaştırılan Deniz Astsubay Semih Yılmaz’ın, FETÖ içinde kendisinden sorumlu sivil mahrem imamın “İbrahim” kod adlı kişinin Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Mehmet Ali Çam olduğunu itiraf etmesi oldu.

Hakim Mehmet Ali Çam 15 Temmuz’dan neredeyse iki yıl sonra avukatlıktan hakimliğe geçenlerden. Sicilinde FETÖ iltisakını gösteren hiçbir bilgi yok. Hakimliğe geçerken de çok farklı siyasi kimlikte olan meslektaşlarının kefil olduğu birisi. Ankara hâkim adayı Çam’ın ilk ataması 16 Ekim 2018 tarihinde Nizip’e yapılmış. 17 Ekim 2018’de yayınlanan mazeret kararnamesiyle Ankara’ya daha sonra çıkartılan yetki kararnamesiyle 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ne atanmış.

Ve bu kişi, kod adı “İbrahim” olan FETÖ’nün mahrem sivil imamı olduğunu gizleyerek terör davalarına bakan mahkemede görevini yapmaya devam etmiş. Ta ki “ankesörlü hat” operasyonunda gözaltına alınan Deniz Astsubay Semih Yılmaz’ın itirafçı olmasına kadar. Şimdi bu kişinin ya da buna benzer kişilerin verdiği kararları bir düşünün. İşte bu yüzden yargıda FETÖ ile mücadele her şeyden önemli.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;