SİYASET

Nedim Şener : Utanmazca bir açılım senaryosu

Tarih
20 Temmuz 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Selahattin Demirtaş cezaevindeki zamanını, PKK’lı teröristleri üstü kapalı öven berbat hikâye kitapları yazarak geçiriyordu. Şimdilerde, senaryosunun yazımına katkıda bulunduğu sahte demokrasi tiyatrosunda rol alarak zamanını harcıyor.

2015’te olduğu gibi yine aklından “Türkiye partisi” olmak, “Türkiye açılımı” yapmak gibi sahte demokrat hikâyeleri uyduruyor. Birilerinin “edebiyat şaheseri” yaratmaya çalıştığı kitapları gibi son senaryosu da berbat.

Berbatlığı dil değil, içeriğin samimiyetsizliği ve ikiyüzlülüğünden geliyor.

T24 isimli internet sitesine yaptığı açıklamadaki şu sözleri başka türlü açıklanamaz: “HDP, PKK’nın uzantısı, sözcüsü ya da destekçisi değildir. PKK ile bir bağı yoktur...”

Kendisinin yalan olduğunu bildiği, HDP’lilerin bile inanmadığı bu sözleri utanmadan nasıl söyleyebiliyor, anlamıyorum.

Siyaset adına böyle bir yalanı söyleyen ucuz kişilik, çıkarı için her şeyi yapar.

PKK’YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEZ

Demirtaş, bir cesaret gösterip, “Evet, PKK ile bugüne kadar bir ilişkimiz irtibatımız oldu ama bugünden itibaren PKK’yı bir terör örgütü olarak görüyor ve tüm ilişkimizi sonlandırıyoruz. Ayrıca PKK terör örgütüne karşı da hukuk içinde mücadelenin yanında olacağız” demedikten sonra söyledikleri berbat bir senaryonun parçası olmaktan öteye geçemez.

Peki bunları neden yapıyor?

6’lı masa için olmazsa olmaz koşul; PKK’nın siyasi ayağı HDP’nin desteği. Ama PKK ile ilişkisi masada tartışmalara yol açıyor. O yüzden bir plan devreye sokuldu.

Plan, CHP ile Ahmet Türk, HDP ve Demirtaş’ın aralarında yaptıkları işbölümü çerçevesinde yürüyor. 6’lı masadaki partilerin tabanlarındaki itirazları da yumuşatacak bir strateji ortaya kondu. Demirtaş’tan ve HDP’den PKK ile aralarında ilişki olmadığına dair açıklamalar istendi.

Bunun karşılığında 6’lı masa HDP’lilerin istediği “Kürt açılımı”nı, HDP’liler de “Türkiye açılımı”nı yapacaklar. 6’lı masayı yumuşatma işi de CHP’de.

‘KÜRT AÇILIMI’ YAKINDA

Formülü PKK/HDP’li Selahattin Demirtaş daha önce şöyle ifade etti:“Eğer diğer muhalefetten Kürt açılımı bekliyorsak biz de HDP olarak Türkiye açılımı yapmak zorundayız.”

PKK/HDP’nin “Türkiye açılımı” PKK ile ilişkisinin olmadığını söylemesi hatta terör örgütüne silah bırakması yönündeki çağrıdan oluşuyor.

Bir süre sonra 6’lı masanın ‘Kürt açılımı’nı duyacağız sanırım. Bazı maddelerini daha önceki yazılarımda yazmıştım; PKK’ya yardım yataklık ettiği için kayyum atanan belediye yönetimlerinin geri iadesi, bir daha kayyum atanmasına imkân vermeyecek yasal düzenleme, PKK ile ilişkisinden dolayı KHK ile kamudan çıkarılanların geri iadesi ve PKK elebaşına yeniden yargılama yolu açmak için AİHM kararlarına uyma açıklaması...

İKİ EŞ BAŞKAN, İKİ EŞ YALANCI

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar’ın, “Bizim başka bir örgüt, PKK ile bir bağımız yok, bunu defalarca söyledik” açıklamasından sonra, Demirtaş’ın, “HDP, PKK’nin uzantısı, sözcüsü ya da destekçisi değildir. PKK ile bir bağı yoktur. Bunu Türkiye kamuoyuna anlatabilmemiz gerekir. Demokratik siyaset yürüten bir partinin silahlı bir örgütle bağı olamaz” sözleri işte bu planın bir parçası.

Demirtaş kendince önemli şeyler söylüyormuş gibi yapıyor. Biletleri bedava diye böylesine berbat bir tiyatroyu seyredecek değiliz.

Merak ettiğim, 6’lı masa ve seçmenleriyle bir plan yapıyorsunuz fakat bu kadar kötü, bu kadar acemice, bu kadar gülünç, bu kadar utanmazcası kimin aklına geldi acaba?

Bırakın başkalarını, karşımıza çıkan ilk HDP seçmenine soralım bakalım; ne Mithat Sancar’ın ne de Demirtaş’ın söylediği yalanlara inanıyor mu?

HDP MİLLETVEKİLİ: ‘PKK’YI KURANLAR SEÇMENLERİMİZİN ÇOCUKLARI’

BİR insan eli silahlı, PKK’lı alçak bir terörist olabilir ama ne olursa olsun Demirtaş gibi utanmaz bir siyasetçi olamaz. HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu’nun, “HDP terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymalı” taleplerine verdiği şu yanıt çok şeyi anlatıyor: “Bir annenin, bir babanın çocuğuyla arasına mesafeyi nasıl koyarız biz. PKK uzaydan gelen insanlar tarafından oluşturulmuş bir yapı değil. Buralı insanlar. Çoğu bizim seçmenlerimizin çocukları. ‘Aranıza mesafe koyun’, ya neyin arasına mesafe koyacağız. Bir annenin, bir babanın çocuğuyla arasına mesafeyi nasıl koyarız biz?”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;