GÜNCEL

Nedim Şener : Unutulan mağdurlar

Tarih
30 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

M.Ş., 1993 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ne girer. Amacı vatanına bağlı bir subay olmaktır. Sınıf arkadaşı T.T., 1997 yılında, aralarında Fethullahçılar olduğunu ve isim listesi yaparak komutanlarına bildirmeleri gerektiğini anlatır. T.T., ortaokulda okurken Maltepe’de gittiği dershanede Fethullahçılar ile tanışmıştır. Dershanede “abilerden” duyduğu, “namazı göz ile kılmak, sadece elleri yıkayarak ve ellerin ıslaklığını başa, kalan suyu bota sürerek abdest almak” gibi talimatları uygulayan öğrenciler olduğunu anlatır. M. Ş. ve T. T., okuldaki FETÖ’cülerin peşine düşer. FETÖ’cüler durumu öğrenir ve iki arkadaş davet üzerine “abi” olarak bilinen Yusuf Tıraşçı ile görüşür. FETÖ’cü Tıraşçı onlara kimlerin isimlerini belirlediklerini sorar. Ardından da “Kimin adını verirseniz verin onların hiçbiri atılmayacak, atılsalar da iş-güç sahibi yapacağız. Ama söz veriyorum siz bu okuldan mezun olamayacaksınız, bizim binlerce subayımız var, Harp Okulu’nun tamamı bizden” diye tehdit eder.

Dikkatinizi çekiyorum yıl 1997 ve FETÖ’cü o tarihte “Harp Okulu’nun tamamı bizden” diyor. M.Ş. ve T.T'nin komutanlara bildirdiği isimlere hiçbir şey olmaz.

‘Babam da bana inanmadı’

İki arkadaş Kuleli’den mezun olur, T.T., Harp Okulu’na 100 üzerinden 160, 100 üzerinden 156 disiplin puanıyla girerler. FETÖ’cüler iki arkadaşla uğraşmaya başlar. İkinci sınıfta verilen cezalarla disiplin puanları -80’e kadar düşürülür. Yabancı dil sınavlarındaki soruları kendilerinden olan öğrencilere veren FETÖ’cüler buna M.Ş ve T.T’nin adını karıştırıp ceza almalarını sağlar. Bir arkadaşı M'.yi hafta sonu canlı müzik dinlemek için bir kafeye davet eder. Pazartesi günü komutanlığa çağrılır ve gittikleri kafenin “PKK’ya yardım ve yataklık eden bir yer olduğu” gerekçesiyle hakkında işlem yapılır. Tuzağa düşmüştür, onu götüren arkadaşı FETÖ’cüdür ve hakkında bir işlem yapılmaz. FETÖ’cü bölük komutanı babasını çağırır durumu anlatır, maalesef babası oğluna değil FETÖ’cü komutana inanır. O gün intihar girişiminde bulunur ama kendi deyimiyle “başarılı olamaz”. Halen günde iki paket içtiği sigaraya o gün başlar. İkinci sınıfa geçemeden 1997 yılında Harp Okulu’ndan atılır. Üniversite sınavlarına hazırlanırken, Ankara Terörle Mücadele Şube’den aranır. Samsun Ladik’te 4 TİKKO militanı bir muhtarı kaçırıp öldürmüştür. FETÖ’cüler 4 TİKKO’cudan ikisinin M.Ş. veT.T. olduğunu ihbar eder

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Aydın

    30 Temmuz 2018 17:59
    1 0
    Yıl 1997, Fetönün binlerce subayı var. Biz sıradan insanlar uyuduk, uyutulduk da, Allah aşkına devleti yönetenler de gerçekten uyuyor muydu? Unutulan mağdurlar deyince benim de aklıma Sivas olayları nedeniyle o dönemin mahkemelerince yargılanıp ağır cezalar alanlar da geliyor. Başbağlar katilleri yakalanıp bırakıldı, Sivas'tan alınanlar parmaklıklar ardında.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;