GÜNCEL

Nedim Şener : Türkiye’ye karşı kurulan kimyasal tezgâh

Tarih
02 Kasım 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Türkiye, ABD ve Avrupa ülkelerinin destekleyip koruduğu ve silah verip finanse ettiği PKK terör örgütünü Irak ve Suriye’de de köşeye sıkıştırdıkça, uluslararası hale getirilen “kimyasal silah” iftira operasyonu ile karşı karşıya kaldı.

Korkarım bu tür iftiralar hem derinleşecek hem de çeşitlenecek gibi görünüyor.

HDP ve Selahattin Demirtaş gibi PKK sözcülerinin rolünü anlatmaya gerek yok ama bunun için siyasetçi, akademisyen, dernek, vakıf ve gazeteci gibi yurtiçindeki etki ajanlarını bol bol kullanacaklar.

Maalesef bu kez de onurlu Türk hekimlerinin adını kullanan bir meslek örgütünün adı bu kirli kampanyaya katıldı. TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı daha önce olduğu gibi PKK’nın başlattığı bu kirli operasyonda da piyon oldu. Nasıl olduğunu Fincancı’nın 26 Ekim’de Ankara Emniyet’inde, 27 Ekim’de Ankara Savcılığı’nda alınan ifadeleri ile anlatayım:

17 EKİM 2022

Şebnem Korur Fincancı, Rosa Luxemburg isimli insan hakları alanında faaliyet yürüten vakfın cezaevi ve sağlık üzerine düzenlemiş olduğu panele konuşmacı olarak katılmak üzere 17 Ekim 2022 günü Almanya’ya gittiğini söylüyor.

18 EKİM 2022

İfadesine göre Fincancı, 18 Ekim 2022 günü, dünyanın her yerinden üyesi bulunan IPPNW (Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler) isimli gruptan arkadaşları ile Almanya’da bir araya geldiğinde, bu grubun Irak’ın kuzeyinde kimyasal iddiaları ile ilgili araştırma yapmak üzere bölgeye gittiklerini ve konuya ilişkin olarak IPPNW tarafından bir rapor hazırlandığını öğreniyor. Nerenin vatandaşı olduğunu bilmediği ve o ortamda tanıştığı bir meslektaşı bir video gösteriyor. Fincancı, PKK’nın kanalı Medya Haber’e bağlanmadan önce video hakkında böyle bilgisi oluyor. Kendisine gösterilen görüntülerin IPPNW’nun hazırlamış olduğu raporda da yer alan görüntüler olduğunu ve Irak’ın kuzeyinde çekildiğini öğreniyor.

Almanya’da, kim olduğunu bilmediği ancak telefonunda arama kayıtlı bulunan bir numaradan, bir şahıs tarafından aranıyor. Arayan kişi, Fincancı’nın, milliyetini ve kimliğini bilmediği IPPNW içerisinde faaliyet yürüten hekim arkadaşının izlettiği video hakkında röportaj yapmak istediğini bildiriyor. Görüştüğü kişi “Konuya dair görüntüleri daha öncesinde izlemiş miydiniz?” diye sorduğunda “İzledim” cevabını veriyor.

Fincancı sonrasını şöyle anlatıyor: “Bu olay dolayısıyla telefonumu arayan Medya Haber TV kanalı üzerinden kimyasal silah kullanımı ile ilgili canlı yayına bağlanmaya karar verdim ve saat:11:00’da SKYPE üzerinden programa bağlantı kurdum.”

 

FİNCANCI’DAN BAĞLANTIYI KOPARAN CÜMLE

Fincancı, PKK’nın internet sitelerinden yayınladığı video görüntüleri nasıl izlediğini 27 Ekim tarihli savcılık ifadesinde şöyle anlatıyor: “Nerenin vatandaşı olduğunu bilmediğim, o ortamda tanıştığım bir meslektaşım içinde bulunduğum hekim arkadaşlarıma bir video gösterdi. Benim, Medya Haber TV canlı yayınında yaptığım bağlantı öncesinde video hakkında böyle bilgi sahibi oldum.”

Yine savcılık ifadesinde ise ilginç bir söz ediyor: “... 18 Ekim 2022 tarihinde hekimler arasında yapmış olduğumuz video değerlendirmesi ile 19 Ekim 2022 tarihinde canlı bağlantıya çağırılmam arasında bir irtibat yoktur.”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Mustafa Özel

    02 Kasım 2022 11:37
    0 0
    Helal olsun
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;