SİYASET

Nedim Şener : PKK’yı görmezden gelerek nereye…

Tarih
18 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Seçime bir hafta kala “Kürt meselesi” daha çok konuşulur oldu. “Bu meseleyi çözeceğim” diyenler meselenin aslını ortaya koymaya yanaşmıyor. Çünkü mesele Kürt meselesi değil, terör örgütü PKK meselesidir. PKK, zaman içinde Kürt meselesi diye tartışılan şeyin yerini almıştır.

Ayrıca Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından desteklenen PKK’nın küresel bir terör örgütü olduğu gerçeği görmezden gelinerek bu meseleyi tartışmak boşuna çabadır.

HEDEF HDP OYLARI…

Aslında bunu herkes biliyor; konuyu “mesele” olarak tartışanların tüm amacı HDP seçmeninin oyunu alabilmektir. Meselenin gerçek boyutunu görmezden gelerek, seçim beyannamesinde ya da hazırladıkları raporlarda PKK’yı ağzına almadan konuyu ele almaktan kaçınanların göz ardı ettikleri şey, terör örgüt PKK’nın talepleridir.

NEDİR BU TALEPLER?

En başta PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük! “Demokratik Özerklik” denilen ülkenin siyasi olarak bölünmesi. Terör örgütü PKK’lıların, “Öz Savunma Gücü” adı altında faaliyeti.

“Ana dilde eğitim” adı altında ülkenin sosyal olarak bölünmesi. Elbette, anayasada vatandaşlığı tanımlayan 66. maddede, "Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür" ifadesinin değiştirilmesi… Konuyu tartışanların bu başlıkları yok sayarak vaatlerde bulunması gerçeği görmezden gelmektir.

GERÇEK NEDİR?

Tekrar edeyim; gerçek, terör örgütü PKK ve onun talepleridir. AKP’nin 2013’ten sonra, “Kürt Açılımı, Demokratik Açılım, Çözüm Süreci, Milli Birlik ve Beraberlik Projesi” adını verdiği süreçte duvara toslamasının altında yatan da buydu.

Terör örgütü Abdullah Öcalan’ın da devreye sokulduğu süreci bölgede yaşayanlarla, Akil Adamlarla ya da HDP’lilerle yönetmeye kalkınca PKK silahların namlusunu gösterdi. Sonrası malum; PKK’nın o süreci Diyarbakır ve Nusaybin gibi bölgelerde hendek kazarak geçirdiği ortaya çıktı.

Dolayısıyla terör meselesini basite indirgeyip “TBMM’de konuşacağız” demek, ya da göstermelik raporlarla tartışmak boşuna bir çabadır. Öte yandan adına ister,YPG, ister SDG deyin Amerika Birleşik Devletleri’nin binlerce TIR dolusu silah ve mühimmat temin ettiği, yüz milyonlarca dolar para verdiği terör örgütü PKK’nın yalnız Ortadoğu’yu değil Türkiye’yi de istikrarsızlaştırmayı hatta bölmeyi amaçlayan bir maşa olduğunu görmezden gelerek de bu konu tartışılmaz.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    19 Haziran 2018 18:23
    1 0
    UNUTMAYIN. kayınpederim rahmetli CHP mebusu idi. 12 eylülle darbe oldu falan. onunla ,benim onulmaz bir CHP muhalifi oldugumu bile bile dertleşirdik. o yıllarda KÖYE ULAŞIM, KÖYE BİLMEM NE PROJELERİ VARDI.hepsi fos çıktı da, diyeceğim şu. BİZ NELER NELER YAPTIK BU DOĞUYA DA BİR TÜRLÜ YARANAMADIK. NE YAPSAK OLMUYOR diye bana dert yanmıştı.unutmayın emi. FEDERASYON, ÖZERKLİK VE SONUNDA AYRILIK.. MUHARREM VE AKŞENER MİLLETLE DALGA MI GEÇİYOR BE.yoksa kendileri mi verecek doguyu.
  • hursit dilaver

    19 Haziran 2018 17:15
    1 0
    bir kaç günden beri türkiyenin bölünmesi lafları edilmeye başlandı. PKK ile anlaşmak demek türkiyenin bölünmesi demek. DEMİRTAŞIN BAŞKAN YARDIMCILIĞI DA aynı kapıya açılıyor.BUNLARI DA NEDİM ŞENER GİBİ AÇIKLIYAN YOK. ya korkuyorlar, ya da olmaz canım, bölünmeyiz diyorlar. ulan 4 gün sonra ne olacağını biliyormusun sen. ADAMLAR APOYA ÖZGÜRLÜK DİYOR. demirtaş bahane..APO ÖZGÜR OLURSA, FETÖ DARBECİLERİNİN BAŞI KEL Mİ. ELBET ONLAR DA.. AMA SİVASTA YATANLAR, 28 ŞUBATTA YATANLAR YATACAK GENE..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;