GÜNCEL

Nedim Şener : Kutu altına yapıştırılan USB ile Diyarbakır’a gönderilen çalıntı sorular

Tarih
26 Nisan 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

ÖSYM’deki FETÖ yapılanmasıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve ev hapsiyle ile serbest bırakılan eski başkanlardan Ali Demir ile ilgili soruşturma belgeleri şaşırtıcı bilgiler içeriyor. Ali Demir, yazdığım yazılar nedeniyle yazılı açıklama gönderirken, savcılık soruşturmasındaki 48 sayfalık ifadesini de yolladı. İfadesinin bir bölümünde, 2012 yılı KPSS sorularının çalınması ilgili konusu da yer alıyor.

2012 yılı KPSS Lisans sınavı 7 Temmuz Cumartesi günü öğleden önce ve sonra olarak üzere iki oturumda gerçekleşti. İlk oturum 09.30-11.30 arası, ikinci oturum saat 14.30-17.00 arası yapıldı. Ancak ÖSYM, sınavı tamamlamadan birinci oturumdaki 5 soru saat 15.55’te Dicle Haber Ajansı (DİHA) kaynaklı olarak internet sitelerinde yayınlanmaya başladı. Sorular saat 16.09’da “Yüksekovahaber” internet sitesinde yayınlandı. Saat 17.30’da ise Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına ilişkin 57 adet soru “Beyazkalem” isimli internet sitesinde yer aldı. Saat 22.44’ü gösterdiğinde ise saat 17.00’de biten öğleden sonraki oturumda sorulan Eğitim Bilimleri sınavındaki 64 soru henüz ÖSYM herhangi bir açıklama yapmadan eski HDP milletvekili Osman Baydemir’in Facebook sayfasında yayınlandı. Belli ki sorular sınav öncesi birilerinin eline geçmişti.

Kimlerin eline geçti

Hemen arkasından inceleme başlatıldı ve soruların çalındığı anlaşıldı. ÖSYM Başkanı Ali Demir, savcının bu konudaki sorusuna, şu yanıtı verdi: “Bildiğim kadarıyla o tarihte bu sınavla ilgili adli soruşturma açılmadı. Bana sınav sorularının sızdırılmasıyla ilgili 6 personelin ismi iletildi. 4’ü matbaada görevliydi.

DİHA, Yüksekova haber sitesi ve Osman Baydemir’in Facebook sayfasında yayınlanan soruların Diyarbakır’a gönderilen soru kitapçıklarının matbaada kilitli kutulara konulduğu sırada kutunun altına iliştirilen veya yapıştırılan bir USB bellek içerisinde gönderildiğini tespit ettik. Bu kapsamda kopya çektiklerini tespit ettiğimiz 14-15 kişinin sınavını iptal ettik.” Yani sınavdan önce sorular USB içinde Diyarbakır’a gönderilmiş, birilerinin eline geçmişti.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;