GÜNCEL

Nedim Şener : İftiralara karşı onurla geçen 50 yıl

Tarih
12 Aralık 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

12 yıl önce yolsuzluklar hakkında konuştuğum AKP milletvekili Azmi Ateş konuyu o tarihte, konuk olarak katıldığım Arena programını yöneten Uğur Dündar’a getirdi. “Şey, Uğur Dündar ile ilgili çok değişik şeyler duyuyorum” dedi. “Ne duydunuz?” diye sordum. “Ya bu para pul işleri…” “Nasıl yani?” “Bazı haberler karşılığında para alıyormuş ya da haber yapmama karşılığında para alıyormuş” dedi.

Kendisine “Bir dakika” deyip cep telefonumdan Uğur Dündar’ı aradım, “Uğur Bey, Azmi Bey ile beraberim adınız geçti, size bir merhaba demek istiyor” dedim. Telefonu karşımda oturan milletvekiline uzattım. Telefonu aldı ve “Merhaba Uğur Bey’ciğim, nasılsınız, uzun zaman oldu görüşemiyoruz, iyisiniz inşallah” dedikten sonra selam ve muhabbetle telefonu kapatıp bana verdi.

Bu anımı aktarmamın nedeni, Uğur Dündar’ın 50 yıllık meslek hayatı boyunca uğradığı iftiralardan biri olması. Gıyabında ne söylense, karşımdakine hemen telefonla arayabileceğimi, iddiasını kendisine sormasını isterim. Elbette kimse buna cesaret edemez. Çünkü buna benzer iddiaların yalan olduğunu onlar da bilir.

Nitekim, meslek hayatının 40’ıncı yılında Uğur Dündar, benden hayatını kitaplaştırmamı istediğinde buna benzer birçok iftirayı konuşmuştuk. Hayatında hiç rüşvet teklifi almadığını, kimsenin buna cesaret edemediğini yazmıştım.

uğur dündar namaza giden öğrenciler ile ilgili görsel sonucu" 

FETÖ’nün iftirası

Uğur Dündar, çeşitli iftiralar eşliğinde bugün 50’nci meslek yılını doldurdu. Sözcü gazetesinden Gökmen Ulu, Dündar’ın hayatını belgesel haline getirdi ve ona yakışır bir kitaba dönüştürdü. “Olağanüstü Bir Hayat Uğur Dündar (Sia Kitap)” adlı kitapta, “Uğur Dündar din düşmanıdır?” iftirasının kaynakları da veriliyor.

FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz, gözaltındaki Albay Dursun Çiçek’e şöyle bir soru yöneltir: “İrticayla Mücadele Eylem Planı”, “Medya faaliyetleri” başlığı altında, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öğrencilerine ait ibaret görüntü ve haberlerin medyada yoğun olarak yer alması sağlanacak, Milli Eğitim Bakanlığı yıpratılacaktır” şeklinde ibare yer alıyor.

“Uğur Dündar ile Star Ana Haber Bülteni’nde cuma namazına giden öğrencilerin, ‘Okuldan Cuma’ya’ başlığıyla haber yapıldığı görüldü. Uğur Dündar ile irtibatınız var mı? O haberin yayınlanmasıyla ilgili talimatınız var mı?” Oysa Dündar, Albay Çiçek’i hayatında görmemiş hiç konuşmamıştır. Ama FETÖ o gün attığı iftirayla amacına ulaştı ve muhafazakar kesimin gözünde Uğur Dündar’ı ‘din düşmanı’ ilan etti.

Peki gerçek ne? Star Haber, okul müdürüne, “Uygulama kaynağını müfredattan mı alıyor?” sorusunu sormuş, aldığı “Veliler izin vermişse gitmelerinde bir sakınca yoktur” cevabını yayınlayarak konuyu kapatmıştır.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ORhan

    28 Aralık 2019 11:49
    1 0
    EVet onlar sömürge emperyalist siyonist faşislerin burjuva adına tetikçilerdir.
  • Molla Kasım

    15 Aralık 2019 22:18
    1 1
    Bu karektersiz dündarı savynCAK KADAR DÜĞŞMÜŞSEN SEN DE BİR PROJENİN YA TAAAA BAŞINDAN BERİ BİR ÜRÜNÜ İDİN BEN FARK EDEMEMİŞTİMİ YA DA YENİ BİR PROJE BAAŞLAIYORSUNUZ.Ç. EEE NEDİM, NEDİİİM ...
  • soner

    15 Aralık 2019 11:49
    0 0
    Nedim bey uğur dündar'ın dedesi müftü diye bunları söyleyebiliyorsa düşünün birde uğur dündar'ın soy ismi dündar değilde ya dindar olsaydı herhalde aslında o mehdi a.s mı diyecekti. Düşünsenize Uğur dindar a.s :-)
  • soner

    15 Aralık 2019 11:23
    0 0
    Nedim bey sanırım katiline aşık biri gibi davranış sergilemeye başlamış savunmaya bakın onun dedesi müftü hani başörtüye saldıran bazı taş kafa din düşmanları vardı'ya kıçı sıkışınca benim baba'annemde kapalıydı cümlesi kadar komik ve ucuz bir savunma olmuş.Yazık nedim bey sanırım yanlış ata oynuyor.
  • ali haydar

    14 Aralık 2019 17:44
    4 0
    Hiç bir parti üyesi değilim bir yerde de kayıtım yok. Nedim seni aklı başında dürüst biri biliyordum TV'lerde izliyordum. Şu Uğuru savunmak sana mı kaldı? Onun gibi düşünüyorum diyorsan o başka.Ama bizlerin gençliği ve orta yaşlılığı Uğurun martavalları yani proğramlardaki inançlı insanlara nasıl mobing yaptılkarıyla geçti.Haberlerde cumaya giden çocukları göstermedi diyorsan sana hak vereceğim. Dürüstlük namına bunu bize yutturamazsın.
  • sasirmis nedim,,,,,,

    14 Aralık 2019 12:10
    3 0
    aydin doganin kanalrida bir ara seloyu baris guvercini diye bize satiyordu,medya bu gazetecilik budur allayip pullayacan sonrada sok....can....yazin bu dönegi bir yere dönek ahmet hakan bile düzeliyor bu nedim yoldan cikti.... bu gazeteciler milleti bu kadar mi mal saniyor, anlamadim gitti ,yada eski turkiyemi saniyorlar, arena tv de din dusmanligi osmanli dusmanligi yapiyorlar,mujdat gezenle,yasar nuri ile yilmaz ozdile, bunlarin alayi din dusamni bir tek nedim ile ugur degil oylemi donek nedim
  • donek nedimmmmmmmmmmmmmmmm

    14 Aralık 2019 12:04
    3 0
    nedim sener yazik seni adam sandik ,sende bu din dusmani munafigi savunuyon artik seni es gecerim amacin ne ...yaziklar olsun sana ......
  • Fatih

    13 Aralık 2019 17:40
    2 0
    Uğur Dündar din düşmanı değilse bu nedir; Hafızamıza kazındı. https://www.sabah.com.tr/webtv/turkiye/ugur-dundarin-namaz-kilan-ogrenci-baskini
  • Mehmet

    13 Aralık 2019 15:00
    2 0
    Ne yani başka biri farklı bir konuda bu adama iftira atmışsa bu durum adamın din düşmanı olmadığına mı delil oluyor. Ayrıca müftü torunu savunması da çok saçma Nuh aleyhisselamın isyankar oğlunun babası da peygamberdi.
  • hoca

    13 Aralık 2019 14:46
    2 0
    sayın nedim şener.. uğur dündarın o kadar masum olmadığını yaptığı yanlı haberlerden biliyoruz. din düşmanlığı konusuna gelince okulda namaz kılan çocuklarla ilgili yaptığı haberi tekrar izleminizi salık veririm. görlerimle görmemiş olsaydım iyi niyetinizden dolayı size inanabilirdim.
  • doğrucu

    13 Aralık 2019 12:19
    2 0
    sanki islam düşmanı değil allayıp pullamakla olmuyor sayın yazar . duyan da islami yazar sanacak uğur u
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;