GÜNCEL

Nedim Şener : FETÖ’nün ‘in’inde kalan tek şey Papa’nın hediyesi

Tarih
08 Temmuz 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Çarşamba günü ilk kez FETÖ elebaşının Türkiye’den kaçmadan önce kaldığı, örgüt üyesi TSK mensuplarına rütbelerini taktığı Altunizade’de “in” olarak kullandığı binaya gittim.

2016’dan sonra Türkiye Maarif Vakfı’nın merkezi olarak kullanılan binanın 5’inci katı FETÖ elebaşı tarafından “himmet” toplantılarının yapıldığı, etrafına topladığı örgüt üyesi mankurtlara “Devletin kılcal damarlarına sızacaksınız” diye talimatlar verdiği yerdi.

FETÖ ‘İN’İNDE 15 TEMMUZ’U ANDIK

Altunizade’deki binaya gidişimin çok anlamlı bir nedeni vardı; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Paneli.

Türkiye Maarif Vakfı, yabancı ülkelerdeki temsilcilerini toplamış; ben ve avukat Hüseyin Aydın ile birlikte araştırmacı İhsan Aktaş’ın moderatörlüğünde konuşmacıydık.

15 Temmuz 2016’da yaşadığımız ihaneti anmak için bundan daha önemli bir yer olamazdı.

Dinleyiciler ise, 67 ülkede faaliyet gösteren, 55 ülkede temsilcilik kuran, 32 ülkede 172 yeni okul açan, 20 ülkede toplam 234 FETÖ okulunu teslim alarak toplam 48 bin 883 öğrenciye hizmet veren kahraman Maarif Vakfı çalışanlarıydı.

ALTIN KABARTMALI TABLO

Panel öncesi Maarif Vakfı Başkanı Prof.Dr. Birol Aydın ile bir süre sohbet ettik. Maarif Vakfı faaliyete başlamadan önce 1999-2016 arası hiç dokunulmadan kalan FETÖ’nün ihanet karargâhı olan bina ile ilgili bilgiler verdi. Pencerelerdeki camları göstererek, o yıllarda takılan kurşun geçirmez camların halen kullanıldığını anlattı.

FETÖ elebaşının kullandığı şahsi eşyalarının savcılığa teslim edildiğini söyleyen Aydın, 5’inci kat duvarlarının boydan boya çelik levhalarla kaplandığını, tadilat sırasında bunların ortaya çıkarıldığını aktardı.

İSTİHBARAT MERKEZİ YAPILMIŞ

Bina bir din adamının yaşam alanı değil, gizli toplantıların yapıldığı, dinleme ve saldırılara karşı korunan bir istihbarat merkezi olarak inşa edilmiş.

Daha sonra vakfın görevlisi elinde bir çerçeve ile odaya girdi. “Bu nedir?” diye sorduktan sonra, bakıp Hıristiyan Azizler Petrus ve Pavlus’un kabartması olan tabloya bir anlam veremedim.

Prof. Aydın tablonun hikâyesini şöyle anlattı: “FETÖ elebaşına 1998 yılında Vatikan’ı ziyareti sırasında Papa Paul’un hediye ettiği tablo” dedi.

Birol Aydın, FETÖ elebaşının yıllarca ihanet planları yaptığı Altunizade’deki binada kalan tek şeyin bu tablo olduğunu söyledi. O tablo FETÖ elebaşı Gülen’in “Dinler Arası Diyalog” görüntüsü altında yürüttüğü ihanet projesinin âdeta bir sembolü gibi.

9 Şubat 1998’de örgüt yöneticileriyle Vatikan’a giden Gülen, Papa’ya değerli bir ipek halı ile işlenmiş bir gümüş vazo hediye etti. Papa da ona Aziz Pavlus ile Aziz Petrus’un altın kabartmadan oluşan tablosunu verdi.

FETÖ ELEBAŞI MİSYONUN PARÇASI

FETÖ elebaşı bununla da yetinmedi, “M. Fethullah Gülen/Rabb’in âciz kulu” diye imzaladığı bir bağlılık mektubu verdi. FETÖ elebaşı mektubunda, “Papa 6. Paul Cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan Dinler Arası Diyalog için Papalık Konseyi (PCID) misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz. Bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz. En aciz bir şekilde hatta biraz cüretle, bu pek kıymetli hizmetinizi icra etme yolunda en mütevazı yardımlarımızı sunmak için size geldik” dedi.

AYASOFYA’DA KAÇAK DUA EDEN PAPA’NIN YOLUNDA

FETÖ elebaşı Gülen’in “Misyonunun parçasıyız” dediği Papa 6.Paul, tarihte Türkiye’yi ziyaret eden ilk Papa olarak biliniyor. 1965 yılındaki ziyaretinde camii olan Ayasofya’ya da giden Papa, camideki mihrabın yerini tutan “Apsistin” önünde eğilerek, “İşte cennet burası” sözlerinin ardından 45 saniye boyunca dua etmişti. İstanbul’un fethinden bu yana Ayasofya’da kaçak dua eden ilk Hıristiyan dini lider olan 6. Paul, o dönem Türkiye’de tartışmalara da yol açmıştı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;