SİYASET

Nedim Şener : FETÖ’cü KHK’lıların yüzde 40’ı örgüt adına çalışırken yakalandı

Tarih
04 Nisan 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin tamamına yakını bu ara FETÖ’cüleri dillerinden düşünmüyorlar. Tabii, “FETÖ’cü” değil, “mağdur” diyerek.

En fazla dillendirdikleri, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilenler. Ardından henüz lise ve ortaokulda örgüt evlerine giden, kod adları verilen ve çalıntı soruyla okullara sokulan askeri öğrenciler geliyor.

FETÖ’cüler artık yalnızca parti binalarına girmiyor artık rahat rahat parti örgütlerinde aktif görev yapıyorlar. Genel başkanlar da aleni biçimde kürsülerden selam çakıyorlar.

Bu işin sonu nereye varacak, göreceğiz.

Ama Türk milleti olarak, 15 Temmuz gibi bir ihanet gecesini yaşatmış bu hain örgüt ile üyelerine ve onlarla işbirliği yapan, destek olanlarla kavgayı bırakmayacağız.

SUÇLU-SUÇSUZ AYRIMI YAPMIYORLAR

Öncelikle şunu söyleyeyim: Suçlu-suçsuz ayırmadan KHK’lıları iade edeceğim demek, devleti FETÖ’ye teslim edeceğim demektir. Ayrıca, suçluların yanında suçsuz olup görevine iade edilmesi gerekenlere haksızlık anlamına gelir.

Siyasetçilerin bu tutumu FETÖ'yü cesaretlendiriyor ve hep bir ağızdan tüm KHK’lıların iade edilmesi gerektiğine dair kampanyalar düzenliyorlar.

FETÖ’NÜN TAKTİĞİ

FETÖ’nün bir taktiği vardır: “Çokların arasında azı kaybetmek” derler buna.

Gerçek suçlular araya karışıp kendilerini aklamaya, masum göstermeye çalışırlar. Suçlunun kalabalığın arasına karışıp izini kaybettirmesi gibi...

Muhalefet parti liderlerinin verdiği cesaretle KHK meselesinde ise sayısı 100 bini geçen örgüt üyesini, masum azınlığın üzerinden aklamaya çalışıyorlar. Nasıl olsa onları savunan birileri var.

Peki kim suçlu kim suçsuz?

Olağanüstü Hal Komisyonu’nun verileri fikir verebilir. Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan KHK’lar ile 125 bin 678’i kamu görevinden çıkarma olmak üzere toplam 131 bin 922 tedbir işlemi gerçekleştirildi. Komisyona 126 bin 783 başvuru yapıldı. 2021 yılı sonu itibarıyla bu başvurulardan 16 bin 60’ı kabul edilirken, 104 bin 643 başvuru reddedildi.

Yani devlet şu ana kadar 16 binden fazla kişi ve kurumun başvurusunu kabul ederek, haksızlık yapıldığını kabul etmiş oldu.

Muhalefet bu rakamları dikkate alıp haksızlığa uğrayanları bekletmeden görevine iade edeceğim demek yerine, tam olarak bir plana bağlamadan “KHK’lıları iade edeceğim, bir parmak şıklatmak kadar kolay, bir haftada iade edeceğim” diyorlar.

RAKAMLARLA KHK’LI FETÖ’CÜLER

Peki, OHAL Komisyonu’nun tespit ettiği mağdurlar dışında kalan ve muhalefetin görevine iade edeceğini söylediği KHK’lılar kimlerden oluşuyor?

Detaylı rakamlar var ama ben size yaklaşık rakamları aktarayım:

21 bin kişi FETÖ terör örgütü içerisinde sorumlu veya yönetici olarak görev almış.

İhraç edilen 37 bin FETÖ mensubunun ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilmiş.

Yaklaşık 39 bin  kişinin FETÖ içerisindeki yöneticiler tarafından örgüte bağlı olarak kod isimleri kullandıkları belirlenmiş.

16 bin kişi FETÖ üyelerince çalınan sınav sorularını aldıkları gerekçesiyle açılan soruşturmalarda şüpheli ya da davalarda sanık durumunda.

FETÖ’ye bağlı sendika üyeliği, örgüt elebaşı Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya para yatırma, örgüte bağlı şirketlerde çalışma gibi diğer detaylı bilgilere girmeden sadece bu rakamlara bakıp tehlikenin büyüklüğünü görebilirsiniz.

FETÖ, ZAYIF ANI KOLLAYAN VİRÜSTÜR

Aranızda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, KHK ile ihraç edilenlerin pişman oldukları dolayısıyla görevlerine iade edilmeleri gerektiğini düşünenler vardır. Evet bence de sayıları çok az ama pişman olanlar yok değil.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;