GÜNCEL

Nedim Şener : ‘Abime sorayım’

Tarih
24 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener
Türk Silahlı Kuvetleri’nde bugüne kadar Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğunu söyleyen tam 3.700 itirafçı çıktı.

Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma’da yapılan FETÖ temizliğinde mahrem imamlara yönelik soruşturmalarda bir yandan sivil imamlar diğer yandan onların bağlı olduğu subaylar üst üste itiraflarda bulunuyor.

Bu itirafların ortaya çıkmasında iki faktör çok etkili.

Birincisi tüm kuvvet komutanlıklarında uygulamaya sokulan kamuoyunda FETÖMETRE adı verilen ve 300’e yakın kriterden oluşan denetim sistemi. İkincisi de “ankesörlü hat” operasyonları.

‘Git arın da gel’ 

Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının FETÖ bağlantısı tespit edilince onlar sivil imamların adını veriyor. Sivil imamlar da kendilerine bağlı olan kripto unsurların isimlerini açıklıyor. İşte bu sayı 3.700’e ulaştı. Bu itiraflar sırasında öyle ilginç olaylar yaşanıyor ki, FETÖ’nün kripto unsunlarının hâlâ aktif olduğunu da görebiliyorsunuz. Örneğin Deniz Kuvvetleri’nde bir binbaşının FETÖ iltisakı FETÖMETRE ile ortaya çıkarıldı. Binbaşı mülakata alındığında eşinin FETÖ bağlantısını bilmediğini kendisiyle akşam evde konuştuktan sonra ertesi gün ifade vereceğini söylüyor. Eve gidip konuştuğunda eşi binbaşıya, “Git tüm bildiklerini anlat ve bu eve arınmış olarak gel” diyor.

Ama binbaşı bir şey daha yapıyor. Kendisinin bağlı olduğu sivil imamı arıyor ve onu ziyaret ediyor. Deşifre olduğunu anlatıyor. Sivil imam ona, “Yalnızca bilinenleri ve adı belli olanları anlat, etkin pişmanlıktan yararlan nasıl olsa serbest bırakıyorlar” diyor. Binbaşı hakkında soruturma yapanlar bu durumu tespit ediyor. Binbaşı ertesi sabah bağlı olduğu Deniz Kuvvetleri’ne gelip FETÖ bağlantısı yanında sivil imamla yaptığı görüşmeyi de anlatmak zorunda kalıyor. Bu olay FETÖ mensuplarının zihin dünyasını da ele veriyor. İtirafa giderken bile mahrem imama yani “abiye” sormadan gidemiyor.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;