POLEMİK

Nagehan Alçı : Aksakallı’yla ilgili o ifade

Tarih
23 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Nagehan Alçı
PAZARTESİ günü Korgeneral Zekai Aksakallı’nın Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan alınmasının olası sebepleri üzerine farklı kaynaklardan edindiğim izlenimleri yazmış, emekli hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok’un bana söylediği bir ifadeye işaret etmiştim. Bu ifade 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na tanık sıfatıyla ocak ayında verdiği ifade idi. Somut bir şeydi yani. Hemen yine akıl almaz komplolar üretilmeye başlandı. Aksakallı’yı karalama kampanyası başlatmışım vs... Hakikaten yaratıcılıkta sınır yok.

 

Zekai Aksakallı

 

İsmail M. Temel

Aylar önce ortaya çıkan ifadenin bu bölümü basında hiç yazılmadı. Ben Hürriyet’in başarılı muhabiri Fevzi Kızılkoyun’dan aldım. İsmail Metin Temel’in Malatya Başsavcılığı’na söylediklerinin ilgili bölümü şöyle:

“Helikopter gittikten sonra (İfadenin bütününde kendisini infaz etmek için gelen bir helikopterden bahsediyor-N.A) beni telefondan Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı aradı. Bana kendisinin kaçırılmak istendiğini, kurtulduğunu, şu anda da evde olduğunu, karargâhının ise işgal edilmiş olduğunu ifade etti. Ben de hemen karargâhına gitmesini, karargâhı temizlemesini söyledim. Kendisi dışarıdan çatışma seslerinin geldiğini, çıkacak durumda olmadığını, hanımını teskin etmekle meşgul olduğunu ifade etti. Ben de Özel Kuvvetler’e ait bir helikopterin geldiğini, şakayla karışık vaziyette ‘İnfaza göndermişsin’ dedim... Kendisi bu hususta yorum yapmadı. Bu görüşme kendisinin beni cep telefonundan araması ile gerçekleşti. Bu tür bir görüşme mutad bir görüşme değildir...”

Metni aynen yayınladıktan sonra bir kez daha soruyorum: Acaba Zekai Aksakallı’nın Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan alınmasında bu ifadenin yarattığı rahatsızlığın bir etkisi var mı? Aksakallı gözlerden bir süreliğine uzakta tutulmak mı istendi?

Not: Zekai Aksakallı ile ilgili benim görüşüm şu: 15 Temmuz gecesinin detaylarını bilemem ve bir gazeteci olarak tüm ihtimalleri yazarım. Öte yandan Aksakallı’nın o gece NTV’ye bağlanıp “Bu paralel çetenin alçak bir darbe teşebbüsüdür” dediğini de unutmuyorum. Bir muvazzaf generalin ağzından bu tabir ilk kez telaffuz ediliyordu. Hatta sevgili Oğuz Haksever de bunu o yayında vurgulamıştı.

Habertürk
23 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • KIYAS ONAT

    26 Ağustos 2017 01:40
    0 0
    İyi de...önceki günkü yazın.''. Ne demek istediklerini Emekli hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok ile konuşurken anladım. Üçok, 2. Ordu Komutanı Metin Temel’in Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadeyi hatırlattı. Orada Temel, 15 Temmuz gecesi ile ilgili “Zekai Aksakallı beni aradı, ‘Karargâh işgal edildi, ben evdeyim’ dedi. Ben, ‘Karargâha dön’ deyince de ‘Karımı teskin ediyorum’ cevabını verdi” diye konuşmuştu. 22 Ağustos 2017...
  • Yağız

    24 Ağustos 2017 00:36
    1 0
    Eeee ne oldu şimdi, kendinimi kurtardın, başarısız gazeteciliğinimi, hala nelerden bahsediyorsun. Zekai Aksakallı, darbe gecesi fetö nün darbe yapmak istiyor dediğinde ne oluyor, neyi anlatmaya çalışıyorsun, benim dokuz yaşında ki oğlum bile baba darbeyi fetö mü yapıyor diye sordu, afferim size, büyük gazetecisiniz haa
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;