GÜNCEL

Mustafa Sabri Beşer : Survivor, Zeytin Dalı’nı döver mi? Bir Turabi, kaç Mehmetçik eder?

Tarih
23 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Mustafa Sabri Beşer
 Devlet ve millet olarak çok ama çok önemli bir zaman diliminden geçiyoruz. Yüzyıllık uykumuza son vermiş, silik ve şahsiyetsiz bir ülke görünümünden sıyrılmış bir şekilde sınırlarımızın ötesinde adeta bir beka mücadelesi veriyoruz.

Gelin görün ki reyting raporları hiç de böyle söylemiyor!

Ülkemize dışarıdan gelmiş birisi bu reyting raporlarına baksa sanki bu ülkenin savaş gibi bir sorunu yokmuş, terör belası ülkenin başına musallat olmamış, kahramanca çarpışan Mehmetçik her gün şehit vermiyormuş; adeta ülkede her şey güllük gülistanlık, tüm sorunlar hallolmuş gibi bir izlenim edinir.

Çünkü reyting raporlarının en tepesinde bir eğlence ve yarışma programı olan Survivor var! Demek ki Survivorülkemizin her türden terörist unsurla yaptığı savaştan “daha önemli!”

Sözüm ona “daha önemli” olduğunu haber sitelerinin gözümüze sokarcasına faş etmeye çalışarak sunmalarından anlıyoruz!

Aklım, mantığım ve vicdanım bu durumu kabullenmekte zorlanıyor.

Kim kiminle nasıl ve ne için kavgaya tutuşmuş, kim bilmem ne ödülünü kazanmış, bla bla bla... 

Utanmadan sıkılmadan; haber siteleri de, ekranlar da bütün bunları bir haber değeri varmışçasına gözümüze sokuyorlar!

İçinde yaşadığımız şu çetrefilli dönemde, anaların her gün ağıtlar yaktığı, devlet ricalimizin diplomasi mekiği dokuduğu, dünyanın sözüm ona süper güçlerinin ülkemiz aleyhine beyanatlar verdiği ve tehditler savurduğu bir ortamda adeta yarı çıplak bir şekilde yarışmacıların arzı endam ettiği bir “yarışma programı” nasıl olur da en çok izlenen program olur…?

Aklı başında bir Allah’ın kulu bu garabeti bana izah edebilir mi lütfen…

Vatan uğruna gözünü kırpmadan şehit olan askerlerimize “Mehmetçik”deyip adını dahi merak etmezken Survivor’da yarışmacıların hepsinin adıyla bilinmesini, tanınmasını nasıl izah edebiliriz Allah aşkına?

Şehitlerimizin hayat hikâyesi hakkında hiçbir şey bilmezken Survivoryarışmacılarının hayat hikâyelerinin sayfa sayfa yayınlanmasınınnasıl bir izahı olabilir Allah aşkına?

Devletimizin ve milletimizin bekası için çarpışan ordu mensuplarına ekranlarda 1 dakika bile yer verilmezken Survivor yarışmacılarının dakikalarca, saatlerce ekranlarda arzı endam etmesini neyle izah edebiliriz Allah aşkına…?

Şahsen ben izah edemiyorum.

Benim gibi vicdan sahibi olan insanların da bundan çok rahatsız olduğunu biliyorum. Buna rağmen niye Survivor reyting listelerinin birinci sırasında!?

Bunu kendi vicdanıma ancak bir şekilde izah edebiliyorum: Bu yarışma programı bir “proje” olabilir diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Evet, bir proje…

Bu milleti gerçek gündemden, vatanın, devletin ve milletin gerçeklerinden uzaklaştırmak için icat edilmiş bir proje program. Milletin askeri ve devletiyle bir olmasının ve diri olmasının önüne geçmek için icat edilmiş bir proje program…

Ben bunun başka bir izahını bulamıyorum. Bulabilen varsa beri gelsin…

Bir proje ya da söylediklerimin hiçbiri değilse bile kültürel yozlaşmaya neden olan bir program değil mi?

Her bir gencimizi "kültür, inanç ve örf" dairemizin dışına iten bir program değil mi?

Bir serzenişim de millete…

Bu kadar sorunumuz ve şehidimiz varken adeta çıplak insanların yarıştığı bir eğlence programını nasıl olur da reyting listesinin zirvesine çıkmasına vesile olursunuz?

Eğer bu program zirvede ise onu zirveye taşıyan "biz" yani milletin kendisiyiz. Demek ki şehit cenazelerinin arkasından akıttığımız gözyaşları sahteymiş. Ağıtlar sahteymiş…

Demek ki daha gözyaşlarımız kurumadan, ağıtlarımız dinmeden televizyon kumandasının tuşuna basıp Survivor’a yamalanmışız!

Devlet yetkililerinin açıklamalarını dinleyip ardından sanki hiçbir şey yokmuşçasına yarışma programında kimin kimi eleyeceğinin derdine düşmüşüz!

O zaman benim de size şöyle sorular sorma hakkım doğar:

Survivor, Zeytin Dalı’nı döver mi?

Bir Turabi, kaç Mehmetçik eder?

internethaber
23 Şubat 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Asım

    24 Şubat 2018 00:37
    1 0
    Yüz yıl önce İngilizlerin kurduğu sistem başarılı olmuş demektir bu. Gayrı meşru insanlar her tarafa yayılmış, domuz yağı yiye yiye...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;