SİYASET

Murat Yetkin : Erdoğan 2019’u neden zor görüyor?

Tarih
09 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Murat Yetkin
 “İşimiz kolay değil”. Dün Rize’de AK Partili hemşerilerine hitap ederken Erdoğan iki, üç defa tekrar etti bu ifadeyi; 2019 seçimlerini kast ediyordu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderin önündeki siyasi zorluğu ilk defa bu kadar açık ifadeyle kabul etmesi de kolay değil kendi tabiriyle.

O yüzden de “Siz kolay edeceksiniz” diyerek AK Partilileri bir nevi seferberliğe çağırdı, hatta iki defa da “Adeta” yeni bir “istiklal savaşı” diyerek.

Erdoğan haklı; 2019 Kasımında öngörülen gelecek seçimde yeniden cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 50 artı 1 oya ihtiyacı var. Bunu eğer ilk turda kimse alamazsa Erdoğan’ın ikinci turda kazanma ihtimali tabii ki var. Ancak aynı zamanda yapılması öngörülen milletvekili seçimlerinde ikinci tur yok. Oysa 16 Nisan halk oylamasıyla getirilen yeni sistem, tasarlandığı gibi işlemesi için Cumhurbaşkanının Meclis’te tek başına iktidar olan partinin başında olmasını öngörüyor. Hal böyle olmazsa Cumhurbaşkanı seçimi tekrarlatabilir ama yine olmazsa “Nereye kadar?” sorusu gelebilir.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    09 Ağustos 2017 16:33
    1 0
    BU MEDYA İLE 2019 ZOR. BAKSANIZA CHP BAŞKANI TURİZMLE İLGİLİ NE GÜZEL PAS ATMIŞ: ULAN KULLANSANIZA BUNU.gündemi onlar mı belirliyecek artık. siz ne işle meşgulsunuz. ne FETÖSÜ BE. 1 AY OLDU GÜL KURUSUMU, BADEM KURUSU MU, YAKSA LAVANTA KOKULUSU MU DİYE milletle dalga geçiliyor. nah o elbiseleri giydirirsiniz. bu kafada onu da giymezler.nasıl medyasınız be.bu medya ile 2019 KAZANILMAZ.tayyip beye anlatın.
  • MECHUL

    09 Ağustos 2017 12:09
    1 0
    MURAT BEY SEN BU ANLATTIKLARININ NERESİNDESİN AYRICA TESPİT DEĞİL DE DUA EDER GİBİSİN NEDEN ACABA ŞİMDİDEN KORKU MU SARDI OLUŞTUR ALGI OLUŞTUR PERDELE GERÇEKLERİ İNSANLARA KORKU ÜFLE HEP AYNI MARANGOZUN ÜRÜNÜSÜNÜZ SADECE İLİZYON SEN KİME MÜCADELE EDİYORSUN BU MİLLET İÇİN Mİ BİRLEŞİN DEMİYORSUN HEP ERABER BHARAKET EDELİM DEMİYORSUN BİR OLURSAK BAŞARIRIZ DEMİYORSUN AMA RECEP TAYYİP ERDOĞAN DİYOR DEMOKRASİ ÖZGÜRLÜK DİYORSUN ONLARI BATIDA DİYOR DEDİĞİ YERDE OT BİTMİYOR
  • MECHUL

    09 Ağustos 2017 12:04
    0 0
    MURAT BEY HEP HAYAL VE ALGI ŞU ANDA SÖYLEDİKLERİNİZİ KİM İSTİYOR BATILILAR DEĞİLMİ SEN ONLARIN SÖZCÜSÜ OLMADIĞINA GÖRE NEDEN KORKUYOR NEDEN ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORSUN KORKMA BU DEVLET SENİN İÇİNDE ADALET SENİN İÇİNDE GELECEK HAZIRLIYOR ŞAYET BEĞEN MİYORSAN BAŞKA BİR ÜLKEYE GİDEBİLİRSİN
  • GAFİL

    09 Ağustos 2017 10:02
    1 0
    Herşeyi cumhurbaşkanımızdan bekleyenler için gerçekten zor,müteahhitleşen mücahitler, defile kaçkını bacılar için...
  • Göktürkler 1

    09 Ağustos 2017 09:15
    1 0
    Allah Erdogani korusun
  • Mustafa

    09 Ağustos 2017 06:05
    1 0
    Cumhurbaşkanımız 2019 falan zor görmüyor. Neden zor görsün ki? Çapsız ve kapasitesiz adaylardan mı korkacak.? Ama birileri zor görüyor diyerek psikolojik savaş veriyor.. Hadi ordan sende..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;