GÜNCEL

Mevlüt Tezel : Teröristlerin ailelerine tazminat davası!

Tarih
17 Şubat 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Mevlüt Tezel

Türkiye, Gara'da şehit düşen vatandaşlarına ağlıyor. 13 masum insanın mağarada kurşunlanarak katledilmesi, PKK'nın nasıl vahşi bir terör örgütü olduğunu tekrar hatırlattı bizlere.

Sahada PKK'ya darbe üstüne darbe vuruyoruz ama örgütün insan kaynağını kesmediğimiz sürece terörü bitiremeyiz.

ABD'nin kamyonlarla yardım yolladığı, Avrupa ülkelerinin açıktan desteklediği PKK'nın insan kaynağını kesmek elbette zor ama yeni yöntemler denemeliyiz.

Örneğin teröristlerin ailelerine PKK tarafından yapılan maddi desteğe el koymak gibi.

gara terörist ile ilgili görsel sonucuEvet, ceza hukukunun en önemli ilkelerinden biri suç ve cezanın şahsiliği ilkesidir. Bu kural gereğince, kişi ancak kendisinin işlediği fiiller nedeniyle sorumlu tutulabilir, başkasının işlediği fiillere iştirak etmedikçe sorumlu tutulamaz.

Ancak bazı aileler "Evlatlarımızı geri verin" diye HDP binasının önünde eylem yaparken bazı aileler de çocuklarının PKK'ya katılmasını gurur kaynağı olarak görüyor. Ve bu ailelere gerek PKK, gerekse HDP tarafından maddi manevi destek veriliyor. Dağa evlat yollayan aileler çevrelerinde itibar görüyor.

İşte ödül mekanizması ortadan kaldırılırsa çok şey değişir. PKK'dan aldığı yardım belgelenen aile cezalandırılırsa dağa çıkacak genç iki kere düşünmek zorunda kalır.

BİR YAPTIRIM OLMALI

mevlüt tezel ile ilgili görsel sonucuBu konuyla ilgili yargının aldığı bir karar var. İçişleri Bakanlığı, Batman'ın Gercüş İlçesi'nde 2006 yılında meydana gelen çatışmada şehit olan polis memuru Erkan Serdar Salar'ın ailesine ödediği 41 bin 544 TL tazminatı, aynı çatışmada öldürülen PKK'lı Nebihe Altun ile Mesut Erbey'in ailelerinden tahsil etmek için açtığı davayı kazanmıştı. Bir terör saldırısında zarar gören taraf, saldırıyı düzenleyip ölen teröristin ailesine tazminat davası açabilir.

Türkiye'de kaçakçılıktan korsan taksiye, mekan işletmeciliğinden yurt dışından toplanan bağışlara kadar çok geniş yelpazede PKK maddi destek topluyor. HDP'li belediyelerin devlet kaynaklarını örgüte verdiği de kanıtlandı. Bu toplanan paraların bir kısm�� çocuklarını dağa yollayan ailelere veriliyor.

PKK'dan destek gören ailelere bir yaptırım olmalı.

Devletin kaynaklarıyla üniversiteye kadar okuyup sonra PKK için savaşanlar... Doktor, mühendis, profesör, vekil olup PKK'yı destekleyenler... Ve bu hainleri yetiştirdikleri için gurur duyan ve örgütten destek gören aileler... Bu döngü kırılmadığı sürece PKK'nın insan kaynağı kesilemez!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;