GÜNCEL

Melih Altınok : Ukrayna sokaklarındaki hava medyada anlatıldığı gibi değil

Tarih
04 Şubat 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna temaslarını izlemek üzere başkent Kiev'e indiğimde kısa süreli bir şok yaşadım. Zira 3 milyona yakın nüfusa sahip kentin haberlerden izlediğimiz Ukrayna'yla uzaktan yakından alakası yok.
İnsanlar gündelik hayatlarına devam ediyorlar. Gençler kafelerde "takılıyor." Restoranlar, alışveriş merkezleri soğuk havaya rağmen dolu. Muhabirlerin aktardığı panik halinden eser bile yok.
Konuştuğum insanlar Rusya sınırına yakın bölgelerde de durumun çok farklı olmadığını, ABD ve Batı medyasının gerginliği abartılı şekilde yansıttığını söylüyor. 2014'de Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinden beri oluşan olağanüstü atmosfer artık normalleşmiş. Geriye sadece, Rus dilinin eskiye göre gündelik hayattan büyük oranda çıkartılması gibi "refleksler" kalmış. Rusça ve Ukraynaca arasındaki fark en fazla Azerice ve Türkçe arasındaki kadar olduğu için de bu tepki bir sorun yaratmıyormuş. Hemen hemen herkes Batı yanlısı. Vatandaşlar arasında Rusya'ya olan desteğin en fazla yüzde yirmiyi bulmayacağı anlatılıyor.
Ukrayna Hakkında Bilgiler; Ukrayna Bayrağı Anlamı, 2020 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı - Tatil Seyahat Haberleri

Halkın gündemi Ukrayna'daki krizi dışarıdan izleyen bizler gibi savaş değil, ekonomi. Asıl mesleği komedyenlik olan Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'ye olan güven ve sempati azalmış. Ekonomi ve yolsuzlukla mücadele konusunda beklenen performansı gösteremediğini anlatıyorlar. "İyi niyetli ama naif" buldukları genç liderin bu sorunları çözme konusundaki kararlılığının yerleşik oligarşi karşısında etkisiz kaldığını da ekliyorlar.
Ancak Rusya ile yaşanan gerginlik ve Zelenski'ye karşı Batı'da artan ilgi cumhurbaşkanının yelkenlerini biraz şişirmişe benziyor.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;