SİYASET

Melih Altınok : Terör adres sormaz

Tarih
23 Mart 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Terör, dün Belçika'da ortaya çıktı. Brüksel'i havaalanı ve metro gibi 4 ayrı noktadan vuran teröristler 34 insanı öldürdü.
Belçika devleti, saldırıların ardından ülkenin tamamında güvenlik alarmı seviyesini en yüksek olan 4'e çıkardı. Asker sokaklara indi. Brüksel'e 225 ek askeri birlik gönderme kararı alındı. Uçuşlar durduruldu, metrolar kapatıldı, tren seferleri iptal edildi. Yayın yasağının ardından ülkenin sınırları da kapatıldı.
Ama yine de ülkeye büyük korku ve panik hâkim. Terörün iğrenç yüzüyle yakın zamanda pek çok kez karşılaşmış Türkiyeliler olarak, Belçikalı dostlarımızın neler hissettiğini en iyi biz anlarız.
Umarız, bu acı deneyimin ardından ülkenin yöneticileri de terörün sınır tanımayan bir küresel bela olduğunu daha iyi anlamışlardır.
Kim bilir belki, yıllardır, cinayet işleyen teröristleri sudan gerekçelerle AB adayı Türkiye'ye iade etmemelerinin ne büyük hata olduğunu tartışmaya başlarlar. Ya da tıpkı dün Brüksel'de olduğu gibi, Ankara'yı iki kez kana bulayan PKK'lı canilere başkentlerinde propaganda çadırları kurdurmanın ne büyük bir hata olduğunu konuşmayı akıl ederler.

***

SİZİN EVİNİZ YOK MU?

Ensar Vakfı'nın adını da son dönemdeki taciz iddialarıyla duydum. Biliyorsunuzdur, Vakfın eğitim kurumlarında çalışan bir gönüllü öğretmenin 10 çocuğa tacizde bulunduğu iddia ediliyor. Bu skandal üzerine kimileri dün Twitter'da tüm Türkiye'yi, hepimizi pedofili (sübyancı) ilan etti.
Bildiğiniz cephe işte. Dündar'ın Cumhuriyet'i, CHP, PKK muhipleri, Cemaatçiler vs...
Tacizle suçlanan öğretmen için iddianame hazır, 350 yılla yargılanıyor. (16.03.2016/ Cumhuriyet) Vakıf olması gerektiği gibi davaya müdahil olmuş, mağdurların yanında. Çocukların korunması için kimlikleri- isimleri üzerinde gizlilik kararı var.
Peki dertleri ne, davanın her aşamasıyla ilgili her gün pek çok haber çıktığı halde niçin "konunun üstünün örtüldüğünü" söylüyorlar? Neden 78 milyonu "tacizci" diye İngilizce hashtag'ler açarak aşağılamaya çalışıyorlar. Bunları yazan Ahmet Hakan'ı bile günlerdir trollerine linç ettiriyorlar.
Bunun iki cevabı var. Ya tacize uğrayan çocukların görüntülerini merak ediyorlar yani iğrenç porno düşkünlükleri depreşti ya da yaşadıkları ülkenin yani kendilerinin, onurlarının aşağılanmasından bizlerin anlamayacağı garip bir haz duyuyorlar, yani mazoşistler.

***

AĞA'NIN MALI GİDER...

İşadamı Reza Zarrab cumartesi günü Miami'de tutuklanmış. E tabii ABD haklı, ben de olsam ambargomu delip ticaret yapanı affetmezdim.
Hadi Cemaatçileri anladık. Onlar, anavatanları ABD olduğu için Zarrab'ın tutuklanmasına "ülkelerinin menfaatine diye" seviniyorlar. Beni asıl şaşırtan, ABD yasaları ihlal edilince hoplayan bizdeki pabucumun antiemperyalistlerinin mutluluğu. Bir de ABD'nin âli çıkarlarına hizmet etmeyen ticaretin suç sayan "liberaller."
Baksanıza dün hep beraber Twitter'da Zarrap'ın tutuklanmasını kutluyorlardı.
Sorsanız Zarrab'ın neyle suçlandığını, ABD ambargosunu falan bilmezler ya, o da ayrı konu. Ama kararlılar, bekliyorlar ki, Türkiye'de üç üniversite öğrencisi dışında destek bulmadıkları devrimlerini ateşini ABD'li savcılar yaksın.

Sabah
23 Mart 2013

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;