POLEMİK

Melih Altınok : Sonradan gurme Yozdil

Tarih
15 Aralık 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Kemalist emeklilere zamanın 2500 lirasından kitaplar satarak sınıf atlayan Yozdil tam bir sonradan gurme olmuş. "Dansözlük yaptım, gocunulacak bir şey değil" diyen hemşerisi kadar olmasa da performansı fena değil.
Eskiden memleketin dertleriyle içen Atatürk pozlarında rakısını yudumlayıp mezeye yüz vermezdi... Çünkü Ata da bir avuç beyaz leblebiyle o faslı geçiştirirdi.
Şimdilerde ise o meşhur fıkradaki gibi mezeden yiyenlerin arasına karışmış... Keyiften demleniyor Yozdil.
Geçen gün sosyal medyada, kiminle kafa bulduğu pek anlaşılmayan bir akrostişi düştü önüme:
"Örgüttür rakı!
Peynir, kavun, rakı, PKR'dir.
Ama bölücü değildir, birleştirici örgüttür.

Yılmaz Özdil 'rakı örgütü'nü açıkladı: Rum mezesine karşılık Kıbrıs'ı veresin gelir... - HaberVakti Haberler, Son Dakika, Haber, GazetelerTürk'ü de içer Kürt'ü de, Ermeni'si de... Rumlar öyle meze yapar ki kardeşim, helali hoş olsun, Kıbrıs'ı veresin gelir..."
Sizi bilmem ama şairin onca çabasına rağmen bu dizeler benim aklıma PKK'dan ziyade HDP'yi getirdi.
Bir defa HDP, PKK'ya göre "daha az bölücü bir örgüt" ya... Cinayet işlemiş teröristleri evlerinde saklasalar da en azından Meclis'te ellerine silah almıyorlar.
Üstelik de daha birleştirici...
Baksanıza...
ABD'si, bu yıl PKK'ya 376 milyon dolar göndereceklerini açıklayan İsveç'i, AB'si, foncu medyası bu kez HDP'yle öyle bir meze yaptılar ki "yiyenin" aklını başından alıyor...
Öyle ki, yıllardır Ahmet Altan'ın vatanı kiraz ağacı ve kadın memesiyle kıyaslamasını anlata anlata bitiremeyen Kemalistler, milliyetçiler bile, sahipleriyle "Erdoğan gitsin, iktidarı alın da bir bölge bize helali hoş olmasın mı?" diye pazarlık eden uşaklara "eyvallah" diyor, şirinlik yapıyor.

***


SANKİ GELEN VAR DA
Çarşamba günü grev çağrısı yapan Türk Tabipleri Birliği, vatandaşlardan da hastanelere gelmeyerek kendilerine destek olmalarını istemiş. Vatandaş pandemide elini ayağını hastanelerden kesti zaten.
Kovid paniğiyle, korkutularak tedavisi kesilen kaç kişinin hayatını kaybettiğini, durumun daha da kötüleştiğini bilmiyoruz... Bakanlığın bununla ilgili bir açıklaması yok.
Pandemi süresince hasta haklarını unutan TTB'nin de bu "maliyetleri" çok umursamadığını biliyorum. Dolayısıyla merak etmesinler, bir başlarına, yalnız kalacaklarından emin olabilirler.

***


FATİH ALTAYLI NE ZAMAN AŞI KARŞITI OLUR?
Fatih Altaylı, BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin için "Bilim adamından tüccara dönüştü" diye yazmış.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • kulo

    16 Aralık 2021 09:29
    0 0
    bunlar zaten nasıl aldığını sormadan hemen vermeye hazır tipler. e tabi adam baba parası yemeye alışık olunca nasıl kazandığını sormak aklına bile gelmez. güzel mezeye memleketi veren adam bir de onların erotik filmlerini falan izlese neler verir neler...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;