AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin CNN Türk'ten Dicle Canova'ya verdiği röportajda 2023 seçim tarihiyle ilgili olasılıkları daralttı:
"Seçim nisandan sonra olacak. Daha evvel yaptığımız kanundan istifade edebilmemiz için nisan ayını geçmemiz gerekiyor. Haziranla mayıs arasında bir aylık fark var. Mayısa gelmesi çok lüzumlu sebeplerle olacaktır. Ona da erken seçim denmez. Erken seçim bir yıl, bir buçuk yıl, altı aydır. Birkaç hafta olabilir ama mayısta yapmak ile haziranda yapmak arasında bir fark yok. Şu an net bir şey olmadığı için bir şey söylemeyeceğim. Ama birkaç hafta öne gelebilir gelirse de."
Sordum soruşturdum, kaynaklarım olası seçim tarihleri arasında 14 Mayıs'ın öne çıktığı konusunda hemfikirler.
Haziran'da yurt içi ve dışı seyahatlerin arttığını dolaysıyla mümkün olduğunca çok seçmenin katılımını sağlamak üzere böyle bir takvimi tercih ettiklerini söylüyorlar.
Bakalım yıllardır erken seçim diye tutturan, sandıklar ufukta belirince de iki üç haftalık öne çekmeye bile "baskın seçim yapacaklar" diye itiraz eden kafası karışık muhalefetimizin son kararı ne olacak?
Saraçhane'de toplanıp bu kez de "Seçime hayır. Erdoğan yarışa giremez" diye miting yaparlarsa şaşırmayın.
Tabii Kemal Beyin yurt dışı seyahat takvimine denk getirebilirlerse.
***
ERKEN ÖTEN HOROZ SENDROMU
Ekrem İmamoğlu'nun çarşamba gecesi Saraçhane'de yakaladığı hava çabuk yok oldu.
İmamoğlu, mağdurdan yana olan seçmeni zorlama mağduriyetine ikna edemedi. Parti içinde de dengeler aleyhine döndü ve Kemal Beye karşı elini zayıflattı.
Oysa biraz daha sakin olsa, uzun perspketifli düşenebilse, sabırlı davransa her şey farklı olabilirdi.
Vaka siyaset tarihinin "erken öten horoz sendromu" örnekleri arasında yerini aldı.
***
Hiç yorum yapılmamış
4207 kez izlendi
1481 kez izlendi
967 kez izlendi
489 kez izlendi
3467 kez izlendi
786 kez izlendi
512 kez izlendi
3555 kez izlendi
2538 kez izlendi
1248 kez izlendi
1705 kez izlendi
560 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.