SİYASET

Melih Altınok : Kemal Bey de bize gülüyor mu?

Tarih
27 Eylül 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "CHP emperyalistlerin analarının sütünden emdiği sütü memelerinden... getiren bir partidir" türünden dil sürçmelerinden bahsetmiyorum.
İnsanız, hepimiz konuşurken hata yapabiliriz. Dil sürçmelerimizi fark edip düzelttikten sonra pek sorun yok.
Üzerinde durulması gereken Kemal Bey'in "Trakya'nın en güzel ilçelerinden illerini ilçelerini barındıran en güzel ilçelerinden birisi Trakya ve ilçeleri..." şeklindeki eğlenceli sarpa sarmaları da değil.
Haklısınız, tekerlemeye dönüşmüş bu hatanın düzeltilmesi imkânsız, en iyisi bırakacaksınız dağınık kalacak. Ama bu eğlenceli hatanın da bir önemi yok.
Kılıçdaroğlu'nun, yukarı çıkan yürüyen merdivenden aşağıya inmesi gibi performanslarında da çevresindeki kişilerin yönlendirilmesiyle hareket etmiş olacağını varsayabiliriz. Bu çevresi için kötü bir durum olsa da Kemal Bey için en iyi niyetli yorum bu.

***

Kılıçdaroğlu da Yenikapı Mitingi'ne katılacakAncak Kılıçdaroğlu zaman zaman öyle şeyler söylüyor ki bunları insani gaf diye izah etmek, işi gırgıra vurmak her zaman mümkün olmuyor. Gülerken bir anda düşünmeye başlıyorsunuz...
Koronavirüs pandemisiyle ilgili iktidara yol göstermek için yaptığı toplantıda sarf ettiği şu sözler ana muhalefet pozisyonundaki bir siyasi için çok düşük profilli değil mi:
"Bu sorunu şöyle bir strateji ile çözebilirsiniz. Bir, önce bir sağlık sorunu çıkacak ortaya, önce mikrobun(!) yaygınlaşmasını engelleyeceksiniz, sonra mikrobun bulaştığı vatandaşlar varsa bunu tedavi edeceksiniz, önlemlerini alacaksınız. Bu kadar basit."
Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz gün Türk Tabipleri Birliği'nde kahvehanelerdeki izolasyon tedbirleri ile ilgili söyledikleriyse bardağı taşıran son damla olmuşa benziyor:
"Kahvehaneler açık oyun oynamak yasak. Hâlbuki her oyunda yeni deste açın çözüm bu kadar basit. Kimsenin aklına gelmiyor mu bu?"
Dün Fatih Altaylı bile "Kemal Kılıçdaroğlu'nu izlerken ağlamadım ama çok üzüldüm, utandım ve ülkemin geleceği adına korkum arttı" diye yazmıştı:
"Bu ülkeyi bir dirhem seviyorsanız Kemal Bey, TTB ziyaretinizin videosunu izleyin ve sonra da 'Böyle bir şey olabilir mi?' diyerek bırak��n bu işi.
Yazık. Yemin ederim yazık bu ülkeye."

***

Altaylı gibi Kemal Bey'in bu durumunu "yetersizliğiyle" izah edenler çoğunlukta.
Ancak artık farklı yorumlar içeren sorularla da sık sık karşılaşıyorum. İnsanlar her biri efsane virallere dönüşen gafların, nereye çekileceği belli kritik kelime tercihlerinin, imaların, üzerinde çalışılmış, düşünülmüş konuşma metinlerindeki vasatlığın rastlantı olamayacağını konuşuyorlar. Bunun gündemi manipüle etmek için bir strateji olduğunu söylüyorlar.
Özetle "Kemal Bey bilerek yapıyor" diyorlar.
Komplo teorisi mi dersiniz bilmiyorum ama hakikaten şüphelenmemek mümkün değil.
Zira aksi, 10 yıldır, birkaç büyükşehirdeki yerel seçim galibiyeti dışında, hiçbir seçimde varlık gösteremediği halde CHP iktidarını kaybetmeyen Kemal Bey'i küçümsemek olur.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;