SİYASET

Melih Altınok : Her zaman olduğu gibi hedef Türkiye

Tarih
27 Ağustos 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Komplo teorilerinin, siyasi husumet gözünü kör etmiş muhterislerin ve "yandaş medyanın" kindarlarının dediğine bakmayın siz.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin'deki gezi güzergâhını koruyan güvenlik görevlileriyle teröristler arasında çıkan çatışma elbette ki bir rastlantı değil. Doğrudan Kılıçdaroğlu'na kastedildi!
Çünkü 15 Temmuz darbe girişimin ardından 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yaratılan birlik ve beraberlik ruhu, FETÖ, PKK ve IŞİD gibi yapıları idare edenleri rahatsız etti.
İstiyorlar ki MHP de, CHP de "siyasal iktidara değil, Türkiye'ye muhalefet çizgisine" geri dönsün.
79 milyonun müştereki olan ulusal güvenlik ve demokrasi muhalefet konusu yapılsın.
Başbakan Binali Yıldırım kritik süreçlerin ardından Kemal Bey ve Devlet Bey ile birlikte kameraların karşısına geçmesin, istişare yapmasın.
Ne var ki FETÖ'cüler, PKK'lılar ve epey zamandır bu çetelere ilişmiş sol çevreler hariç dün gerek siyasette, gerekse sosyal medyada verilen tepkiler açıkça gösteriyor ki provokasyon zemini yok.
Vatandaş oynanan oyunu tüm çıplaklığıyla görüyor. Ancak vazgeçemeyecekler.Etnik ve dini farklıklarımızı kaşıyacaklar.
Birlik perspektifini sahiplenen yurtsever siyasilere, gazetecilere, kanaat önderlerine yönelik sansasyonel eylemlere soyunacaklar.
Antep'te olduğu gibi, toplumun sinir uçlarını kaşıyan, "kurban ve fail arasındaki karşıtlığın kafa karıştırdığı" bulanık katliamlara kalkışacaklar.
Bizlere düşen bu süreçte teröristler kadar, eylemin mesajını kamuoyuna manipülatif şekilde ulaştıranlara karşı da uyanık olmak.
CHP yönetimi de "partiyi HDP'nin yedeğine düşürmeye memur edilmiş" ve tabanı da rahatsız eden kimi vekillerine karşı gösterdiği toleransa sanırım artık bir son verir.

***


BANA PKK CHP'YE SALDIRIYOR DEDİRTEMEZSİNİZ!
Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı girişimi güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde engellendi. Devlet gerekli tedbirleri alıp anında refleks göstererek "varım" dedi. Saldırıda hayatını kaybeden askerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.
Peki faili kim? İçişleri Bakanı Efkan Ala net bir şekilde, daha önce basında bölgeye yerleştiğine dair haberler çıkan PKK'yı işaret ediyor.
Bu iddia, özellikle Tunceli ve ardelindeki coğrafyada Alevi'lerin hassasiyetlerine oynayan PKK'nın stratejisiyle de uyumlu.
Türkiye'de ve Suriye'de aldığı darbelerle güç ve prestij kaybeden PKK, ikna edip yanına katamadığı "Alevileri, fiilen yanında konumlandırmaya" çalışıyor. Dün ortaya çıkan delillere ve resmi yetkililerden gelen açıklamalara rağmen PKK'yı kollamaya çalışanların telaşı da adeta bu oyunun bir kanıtı niteliğindeydi.
Kendine ulusalcıyım diyen bir gazeteci bile aynen şu akla ziyan cümleyi yazabildi: "Roket atmak üzereyken vurularak öldürülen saldırgan PKK'lı çıksa bile bu suikastı PKK'nın yaptığını söylemek en kolaycı açıklamadır."
Sizin de aklınıza Demirel'in ülke kan gölüyken kurduğu o meşhur cümle geliyor değil mi?
"Bana sağcılar cinayet işliyor dedirtmezsiniz!

***


ERGUN ARTIK ÖĞLENDEN COZUTUYOR
Ergun hadi senin geceleri sağa sola tinerci gibi bulaşıp kendini jiletlemene alışkınız.
Ama 15 Temmuz'dan sonra dengen hepten bozuldu. Artık öğlen saatlerinde "bu hale" geliyorsun. Dün ülkenin ana muhalefet liderine suikast girişimi yapıldığı dakikalarda attığın şu tweet'in bir izahı var mı Allah aşkına:
"Faşizme destek veren herkes bedelini ödeyecektir. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Bu daha başlangıç!"
Biz anlamadık, daha açık söyle FETÖ adına eylemi mi üstleniyorsun Ergun?


26 Ağustos 2016
Sabah

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;