GÜNCEL

Melih Altınok : Bence Dombıra aşılamadı

Tarih
15 Nisan 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Geçen çarşamba Sebep Sonuç'ta konuklarıma, Yücel Arzen'in AK Parti için hazırladığı seçim şarkısı "Söyle"yi dinlettim.
Ancak ne stüdyoda ne de rejide şarkı tutmadı.
Daha sonra Mahmut Övür'ün isteği üzerine Ak Parti'nin 1 Kasım 2015 seçimlerinde kullandığı, bestesi "Haydi bir daha" diye bilinen şarkıyı dinledik.
Övür, "Budur" dedi.
Ceyhun Bozkurt'un kararı da aynıydı. Yerel ve tanıdık ezgilerin kulağa daha hoş geldiğini, kalıcı olduğunu söyledi. Kamuoyu araştırmacısı İhsan Aktaş da...

Bense bir ritim tutkunu olarak oyumu Uğur Işılak'ın, Kazak sanatçı Arslanbek Sultanbekov'un eserinden uyarladığı ve 2014 yerel seçimlerinde kullanılan, ara sıra açıp dinlediğim Dombıra'dan yana kullandım. Gaffar Yakınca da "Kesinlikle Dombıra" diyerek kendisinden beklenildiği üzere kararlı bir tavır sergiledi.
Gazeteci Gaffar Yakınca: Muhafazakar devrimciyimSosyal medyada gördüğüm kadarıyla sanatçı Yücel Arzen yorumlara kapalı, eleştirilere sert yanıt veriyor. Seçim şarkısının biraz daha coşkulu olması gerektiğini söyleyenlere, eseri kasvetli bulanlara depremi hatırlatıyor.
Umarım bana da kızmaz ama bir seçim şarkısının amacı motivasyonsa coşku, umut vazgeçilmezdir. Ve bir müzik eserinde bu hisleri uyandırmanın tek yolu da eleştirdiği "fingir fırıldak", "vur patlasın çal oynasın" havalar değildir.
Tereciye tere satmak gibi olmasın, benden daha iyi bildiğinize eminim, mesela Nick Cave hüznün öyle bir şarkısını yapar ki coşkuyla ağlarsınız.
Sözlere hiç girmiyorum.
Depremden sonra seçim yapabiliyorsak pekâlâ seçim şarkısı da yapabiliriz.

***


CHP YİNE KESENİN AĞZINI AÇTI
CHP'li Özgür Özel'in bonkörlüğü üzerinde.
Eğer Kemal Bey seçilirse ihtiyaç sahibi vatandaşa tam altın takacaklarmış. Yarım da olabilirmiş.

Özgür Bey daha önce bir röportajda "Her köylüye traktör" vaadiniz hatırlatılınca "İlgi çeksin diye öylesine söyleyivermiştim" demiştiniz.
Yine öyle bir durum yok değil mi?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • DOST TAVSİYESİ

    16 Nisan 2023 13:36
    0 0
    ŞARKIYI DİNLEDİM RESMEN SKANDAL. YÜCEL ARZEN İSİMLİ ARKADAŞ HAKETMEDİĞİ KADAR PARLATILMIŞ ANLAŞILAN. ŞARKIDA HEYECAN YOK VE BİZ YOKUZ. ASLA BÖYLE BİR ŞEÇİN ŞARKISI OLAMAZ. AK PARTİ BU ŞARKIYI HEMEN DEĞİŞTİRMELİDİR. BUNCA ŞAKŞAKÇININ ARASINDA FİKRİNİ PAYLAŞAN MELİH ALTINOK'U KUTLUYORUM. EMİNİM PEK ÇOK AK PARTİ YETKİLİSİ DE İÇİNE SİNMEYEN BU ŞARKIYLA İLGİLİ "SANATTAN ANLAMIYOR" YAFTASI YEMEMEK İÇİN SESSİZ KALMIŞTIR.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;