GÜNCEL

Mehmet Sait Kılıç : Bedelli çıkacak mı?

Tarih
18 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Sait Kılıç

Erkeklerin en büyük sorunlarından bir tanesi bedellinin çıkıp çıkmayacağıdır.

 

Evet, binlerce genç piyangodan büyük ikramiyeyi bekler gibi bedelli bekliyor.

 

Zira gençlere bu yüzden kız vermiyorlar. İş vermiyorlar. Gençler bundan dolayı yaşamdan kopuyor. Doğru dürüst bir iş kuramıyor. Üretimden kopuyor...

 

Öte yandan, bu konuda yığılma ve birikme söz konusu. Üstelik bunda da herkes hemfikir. Acilen bunun eritilmesi gerekiyor.

 

Haliyle bedelli bir kere daha yığılanlar ve birikenler için çıkarılmalıdır.  Gençlerin rahat bir nefes alması sağlanmalıdır. Zira gerginlik iyi bir şey değildir. Hele de hayata atılma yaşında olanlar için.

 

Diğer yandan, hükümetimiz halktan gelen taleplere karşı vurdumduymaz bir hükümet değildir. Takdir edileceği üzere bu konuda yalnızca biraz zamana ihtiyaç vardır. O kadar. Dolayısıyla bu iktidar, "niçin bunu hemen yapmıyor, anlamadık gitti" demeyiniz.

 

İnanıyorum ki, AK Parti iktidarı en uygun zamanda bu adımı atacaktır. Ama şu an için bunun tarihi belli değildir.

 

Zor mudur bu yasayı çıkarmak?

 

Evet, zordur.

 

Çünkü bedelli yasası çıkarmak, af yasası çıkarmaktan da, siyasi yasa çıkarmaktan da çok daha zordur.

 

Hassas dengeler vardır: Zorunlu askerlik görevini aylarca/yıllarca yapan milyonlarca yurttaş, şehit ve gazi aileleri vardır. Onların kırılmaması, incitilmemesi ve küstürülmemesi son derece önemlidir...

 

Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız bedelli konusunda "bizi izlemeye devam edin" diyerek seçim sonrasına işaret etti. Açık kapı bıraktı. Kesin bir dille bunu yalanlamadı...

 

Hal böyle olunca, dört gözle bedelli bekleyenler, bu konuda dokuz doğuranlar, içi içine sığmayanlar, ya sabır çekenler, yürekleri pır pır edenler 24 Haziran'da oylarını Erdoğan ve AK Parti'ye atıp beklesinler. Cumhurbaşkanımızın sözüne güvensinler...

 

Peki kalıcı çözüm nedir?

 

Ne yazık ki, memleketimizde bedelli hikayesi, acıklı bir güldürüye ve yılan hikayesine dönüştürülmüştür.

 

Birileri bunu temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze sürüyorlar..

 

Muhalefet bunu üç beş oya çevirmek ve iktidarı sıkıştırmak için gündeme getirip duruyor...

 

Artık tüm bunlara bir son verilmelidir. Bu işin kalıcı çözümü profesyonel orduya geçmektir. Günü geldiğinde inşallah bu da olacaktır.

 

Böylece devletimiz de acemilere edeceği masraftan kurtulur. Gençlerimiz de hayattan kopmamış olurlar.

 

Bedellinin eşitsizlik oluşturması mevzusu da buharlaşmış olur. Daha açık ifadeyle, zengin-fakir ayrımcılığı ortadan kalkmış olur.

 

Artık hiç kimse, "parayı bastıran zorunlu askerlik görevinden sıyrılıyor. Sıyrılamayanlar da okkanın altına giriyor." demez, diyemez.

 

Netice itibariyle, devletin kaybedeceği bir şey yoktur. Tam tersi kazanacağı çok şey vardır. Mesleği askerlik olanlar bu işi profesyonelce yaparlarsa devletin edeceği masraf azalır. Tasarruf sağlanır. Hatta devlet kâra geçer. Daha ne?

Sabah
18 Mayıs 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;