GÜNCEL

Mehmet Barlas : Türkiye’nin gündemi Gülşen olmamalı

Tarih
26 Ağustos 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Dünün en önemli haberi Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Buna göre 6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borcu tasfiye edilecek. Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait borçları devlet üstlenecek.
Ayrıca 6 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek. Bir milyona yakın vatandaşın da varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 lira değerindeki icra takibinde bulunan borcunu devlet üstlenecek. Yani devlet, sıkışmış vatandaşa elini uzatarak milyonlarca icra takip davalarını sona erdirecek.
Hükümet her gün sabit gelirli vatandaşı rahatlatacak bir müjde açıklıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politikada tüm dünyada övgüyle bahsedilen bir rüzgâr estirirken içeride de vatandaşı dünyayı etkisi altına alan enflasyon canavarına ezdirmemek için bütün gücüyle çalışıyor. Diğer yandan da çok kritik 2023 seçimlerinin hazırlıkları var tabii...
Ancak Türkiye'nin gündeminin bunlarla hiç alakası yok. Şarkıcı Gülşen, imam hatipliler hakkında sarf ettiği saçma sapan bir sözden dolayı tutuklandı.

Söylediği sözleri şiddetle kınıyoruz. Nisan ayında konser sırasında söylenmiş bir söz. Neden şimdi servis edildi bilinmiyor. Kimi kastettiği de meçhul. Muhtemelen mahkeme kayıtlarına da böyle geçecek.

ALGI OLUŞTURULUYOR
Birkaç gün önce de iptal edilen gençlik festivallerini konuşuyorduk. Organizasyon firmasının inatlaşması sonucunda üst üste konserler iptal edildi.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;