SİYASET

Mehmet BARLAS : Türkiye’nin gelişmesi artık engellenmemeli

Tarih
20 Şubat 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Rahmetli Kemal Ilıcak, dönemin iki yıldız siyasetçileri olan Süleyman Demirel'le Turgut Özal'ın üsluplarındaki farkı şöyle anlatmıştı:

-Süleyman Demirel'e bir sorunu götürdüğünüzde ceketinin göğüs cebinden küçük bir Anayasa kitabı çıkartır. Söz konusu olan sorunun çözümünde Anayasa'nın hangimaddelerinin engel olacaklarına bakar. Aynı sorunu Turgut Özal'a götürdüğünüzde ise, Özal ceketinin göğüs cebinden minik bir hesap makinesi çıkarır. Söz konusu olan sorunun çözümünün kamuya kaç liraya mal olacağını hesaplar.

Erdoğan'ın üslubu 
Türk siyaset hayatının son yıldız ismi olan Recep Tayyip Erdoğan'ın üslubuna gelince...
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Elazığ'daydı... Önceki gün de Maraş'taydı... Yaptığı konuşmaların içeriğini değerlendirdiğinizde, Erdoğan'ın alışılmış bir Cumhurbaşkanı gibi değil sanki "Türkiye ili"nin Belediye Başkanı gibi bulunduğu kentlerin sorunlarını, yapılan yatırımları, ihtiyaç duyulan tesisleri birer birer sıraladığını görüyorsunuz.

Eserler ortada 
Demirel'in "GAP'ı kimseye gaptırmam" diyerek bir büyük projeye sahip çıkması veya Özal'ın "Ben birinci köprüyü satıp ikincisini yaparım" diyerek siyaset sahnesine yeni bir ufuk açması, tabii ki unutulmaması gereken olaylardır. Bu açıdan baktığınızda mesela "Marmaray" ya da "Avrasya Tüneli" söz konusu edildiğinde, Erdoğan'ı hatırlamamak mümkün müdür? Ya da "Kara Tren"in yerine "Hızlı Tren"in geçmesi ba��ka türlüdeğerlendirilebilir mi?

Engellemelere paydos
Referandumla halkoyuna sunulacak olan Anayasa değişiklikleri, vizyonu ve misyonu olan siyasetçilere ve şu andaki Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük bir imkan sunuyor. Arkalarında TBMM çoğunluğu bulunan başbakanların bile, bir projeyi gerçekleştirmek için neler çektiklerini defalarca gördük. Bir yanda vesayetçi kurumlar, bir yanda tutucu muhalefet, Türkiye'nin tarihteki yürüyüşünü elbirliği ile yavaşlattılar.

Tayyip Erdoğan olayı 
Yani daha ötesi olabilir mi? 20'nci yüzyılın ikinci yarısında bir Başbakanı idam etmediler mi bunlar? Birinci Boğaz Köprüsü'nü yapan Demirel, devrik olduğu için açılışı yapamadı... Veya Özal özelleştirmeleri yapabildi mi sanki? Yani referandumda "Hayır" demek için gerçekten umursamaz biri olmanız gerekiyor.
Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı engellenmediği zaman Türkiye'nin neler başaracağını hayal etmeye fazla gerek yok.
Ortada "Tayyip Erdoğan Olayı" var.

Sabah
19 Şubat 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;