DÜNYA

Mehmet Barlas : Trump’ın İsrail’e dönük son şımarıklığını tüm dünya kınıyor

Tarih
24 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Amerikan halkının bir gaflet anında Başkan seçilen Donald Trump, hem dünya barışını hem de Ortadoğu'nun zaten olmayan istikrarını tehlikeye atan şımarıkça davranışlarını sürdürüyor. Venezuella'nın seçilmiş meşru yönetimine açık açık darbe yapmaya çalıştığı yetmezmiş gibi, şimdi de İsrail'in 1967'de işgal ettiği Suriye'ye ait Golan Tepeleri'nin artık İsrail'in olduğunu açıkladı.

Yeni bir kriz
Uluslararası hukuka saygılı tüm ülkeler ve Birleşmiş Milletler Trump'ın bu kararınıkınadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, İslam İşbirliği Teşkilatı Komite Toplantısı'nda bu konuda şöyle konuştu:
"-Dün ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri'yle ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi, yeni bir krizin eşiğine getirmiştir. 1967'den bu yana İsrail'in işgali altında bulunmaktadır. Sadece bölgedeki Arapları değil Türkmenleri de kendi topraklarından göçe zorlamıştır. Böyle bir hassas meselede sessiz kalınması düşünülemez. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz, veremeyiz."

Pompeo İsrail'de
Trump'ın İsrail konusundaki hukuk ve diplomasi kurallarını yok sayan tutumunun bir kaynağı, dün İsrail'de sergilendi. Trump'ın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Yahudilerin Purim Bayramı için gittiği Kudüs'te Hristiyan televizyon kuruluşu CBN'e mülakat verdi.

Film gibi mülakat
Programın sunucusu, Antik Pers İmparatorluğu döneminde Kral Ahasuerus'u Yahudilerin öldürülmesine ilişkin bir plandan vazgeçirdiğine inanılan Kraliçe Ester'e gönderme yaparak "Yahudiler bugün Purim Bayramı'nda Kraliçe Ester'in Tanrı'nın yardımıyla Yahudileri yok olmaktan kurtarmasını kutluyor. Trump da, Ester gibi Tanrı tarafından Yahudileri kurtarmak için gönderilmiş olabilir mi" diye sordu.

Pompeo'nun hezeyanı
Pompeo bu soruyu "Bir Hristiyan olarak bunun kesinlikle mümkün olduğuna inanıyorum" diye cevapladı.. Pompeo, Başkan Donald Trump'ın "Tanrı tarafından İsrail'i İran'a karşı korumak için dünyaya gönderilmiş olabileceğini" de söyledi.

Tepkiler artıyor
Birleşmiş Milletler (BM), ABD Başkanı Donald Trump'ın "İsrail'in, işgal ettiği Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma zamanının geldiği" açıklamasına "Hükümsüzdür" açıklamasını yaptı.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;