SİYASET

Mehmet Barlas : Muharrem İnce başarı örneği olarak Kılıçdaroğlu’na Erdoğan’ı göstermişti

Tarih
12 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimine uzanan kampanya döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısındaki CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin, diğer partilerin adaylarını gölgede bıraktığı bir gerçek. Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ciddiye aldığı ve hemen her konuşmasında İnce'den söz ettiği görülüyor. Bu açıdan Cumhurbaşkanlığı seçimi tam bir demokratik yarış görüntüsünde...

Ağzı laf yapıyor 
Muharrem İnce'nin 3 Şubat 2018'deki CHP Kurultayı'nda CHP Genel Başkan adaylığı için yaptığı konuşmayı ve son kampanya döneminde yaptığı konuşmaları irdelerseniz ağzının laf yaptığını ama bu lafların pek karşılıklarının olmadığını görebilirsiniz.

Etkisi yok 
İnce CHP Kurultayı'nda "Girdiği ilk seçimden Başbakan çıkmayan parti lideri olamaz" diyerek Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vururken, başarıya örnek olarak Tayyip Erdoğan'ı da göstermişti. CHP tüzüğüne "Genel Başkan aynı zamanda partinin Cumhurbaşkanı adayıdır"maddesinin de koyulmasını önerirken, bütün bu sözleri Kılıçdaroğlu'nun sadece tebessüm etmesine neden olmuştu.

Ciddiye alınacak mı?
Sonuçta Kılıçdaroğlu adeta küçümsercesine "Gel bakalım" diyerek İnce'yi cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Yani kendi partisi liderinin ve delege çoğunluğunun ciddiye almadığı Muharrem İnce'nin, şimdi seçmen çoğunluğu tarafından ciddiye alınması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip olabilmesi ne kadar mümkündür?

Tutarsızlıklar 
İnce'nin son konuşmalarındaki atıp tutmalarına gelince... Bunlardan bazılarının zemin ve zaman açısından tutarsızlıkları var. Mesela bir generalin apoletlerinin sökülmesi denilince akla sivil demokrasi dönemi değil, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rüştü Erdelhun'un rütbesinin erliğe indirildiği 27 Mayıs darbesi gelir...

Süpermen modeli 
Bunun yanında "Ben seçilirsem şunu bunu yapacağım" derken, İnce'nin "Benim vaatlerimi gerçekleştirecek ekibim" diye sunabildiği bir kadronun olmadığı da biliniyor. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;