SİYASET

Mehmet Barlas : Lüzumsuz işlerle uğraşıyorlar

Tarih
25 Eylül 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Havanda su dövmeyi sevenler ya da içi boş işler yapmayı meslek olarak seçenler bugünlerde Millet İttifakı'na cumhurbaşkanı adayı arıyorlar. Millet İttifakı'nı oluşturan isimler bu konuda hem kararlılar hem de kararsızlar.
Mesela, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Tek aday da olabilir, çok aday da olabilir" diyor. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, kendine rakip olarak Tayyip Erdoğan'ı görüyor ama bunu açıkça söyleyemediği için, "Gelin hep beraber bir adayı seçelim" diyor.
Tayyip Erdoğan'dan kopup kendilerine parti kuranlar tabii ki birer aday adayı. Çünkü hiçbiri Tayyip Erdoğan'ın bundan sonra seçim kazanabileceğini düşünmüyor.
Görüldüğü gibi Türk siyaseti, icraatçı, güçlü ve kararlı Cumhur İttifakı ile ne yapacağı belli olmayan kişilerin bir arada olduğu Millet İttifakı arasında sahneleniyor

BAHÇELİ YÜZLERİNE ÇARPIYOR
MHP Genel Başkanı Bahçeli: İbreti alem için 104 emekli amiralin rütbeleri sökülmeliCumhur İttifakı, özellikle MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kararlı tutumu sayesinde karşı tarafa fazla söz bırakmıyor. Bahçeli'nin deyimiyle "Zillet İttifakı" bu ülkenin çıkarına olan hiçbir şeyin yanında değil.
Bu gerçeğin ışığında Bahçeli, sık sık karşı tarafın yanlışlarını çok açık bir ifadeyle yüzlerine çarpıyor. Ortada fol yok yumurta yokken Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı arayıp bunun kavgasına girmesi de bu durumlardan biri.
İşin garibi, bazılarına göre Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Abdullah Öcalan olmalıymış. Bunlara göre terör sorunu da yani PKK meselesi de HDP inin eline terk edilmeliymiş.

HEDEFLER GERÇEKLEŞİYOR
Erdoğan, New York'ta Türkevi'ni açtı - Son dakika haberleriBütün bu durumlar sanırım Tayyip Erdoğan cephesinde gülümsenerek karşılanıyor. Son New York seyahati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası çapta bir siyasetçi olduğunu yine kanıtladı. Yani Millet İttifakı'nın bulup çıkaracağı bir adayın, Tayyip Erdoğan karşısında güçlü olması pek mümkün değil.
İşte bu havada 2023 seçimlerine doğru ilerliyoruz.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;