GÜNCEL

Mehmet Barlas : Fetullah Gülen’in peşinde Rusya da var artık

Tarih
04 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Adana'da yaptığı konuşmada FETÖ'nün elebaşına yönelik seslendirdiği uyarının yansımalar yapmaması mümkün değildi... Erdoğan şöyle demişti:
"- Kosova'dan 6 tanesini paketleyip getirdi MİT... Pensilvanya da gelecek. Gelecek. Öyle bir yere kadar kaçarsın. Nihayeti yok bu işin..." 

TASS'ın haberi
Dün gelen Rus TASS ajansı kaynaklı bir habere göre ABD Adalet Bakanlığı Sözcüsü Nicole Navas Oxman, FETÖ'nün iadesine ilişkin değerlendirmede bulunmuş. Oxman Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastı soruşturması bağlamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'le ilgili kararın, Türkiye'den gelebilecek belgelerin değerlendirilmesinden sonra verileceğini söylemiş.

ABD projesi 
FETÖ elebaşının kaderi artık sadece Türkiye'ye yönelik olarak işlediği suçların ABD tarafından kabul edilmesine bağlı değil... Neticede Türkiye'de orduya ve polise sızarak her türlü kanunsuzluğu örgütlemesi ve hatta 15 Temmuz'da darbe yaptırmaya teşebbüs etmesi bile ABD açısından kabul edilebilir eylemlerdir... Çünkü FETÖ de PKK gibi bir Amerikan projesidir.

Rusya da peşinde 
Ancak şimdi devrede bir de Rusya var... FETÖ'nün silahşorlarının Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 19 Aralık 2016'da öldürülmesine karışmış olmaları, Feto'ya ilişkin gelişmelere Rusya'yı da dahil etti. Artık bu adamın iadesi konusunun takipçisi sade biz değiliz. Devrede Rusya da var. Çünkü Karlov suikastı soruşturmasında FETÖ elebaşı Gülen ile cinayetin faili Mevlüt Mert Altıntaş'a uzanan ilişki silsilesi tespit edilmişti.

ABD ne yapacak?
Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Gülen'in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Tasarlayarak insan öldürmek" suçlarından tutuklama kararı çıkarmıştı. Bakalım Amerikalılar "Darbeye teşebbüsüplanlamak gibi bir büyükelçiyi öldürmek fiiline iştirak da, iadeyi gerektiren önemli bir suç değildir" derler mi?

Sabah
4 Nisan 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    05 Nisan 2018 23:56
    0 0
    aynen öyle diyecek. yahu şimdiye kadar 23749 klaör, 6 TIR evrak, 4 RORO gemisi malzeme delil gönderdik.. ı-ıııh dediler mi evet. o zaman iş başa düşer.birer ikişer çevresindekileri, ve bazı mühim kaçakları ruslarla beraber halletmek. ABD olması şart değil,her ülke olur. HATTA BU İŞİ İYİ BİLEN ÇEÇEN MAFYASINA DEVREDİN. VALLAH SİZE ZANGOCU ADOLF EİCHMAN GİBİ SANDIKLA TESLİM EDERLER.unutmayın ve yapın..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;