SİYASET

Mehmet Barlas : Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu’nu ve Akşener’i neden dış gezilere götürmüyor?

Tarih
17 Haziran 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli görüşmeler yaptığı Brüksel'e ve Azerbaycan'la olan kardeşliğimizin bir kez daha vurgulandığı Şuşa'ya neden Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener'i de götürmedi? Oysa Kılıçdaroğlu ve Akşener'in Cumhurbaşkanı'na eşlik etmeleri, Türkiye'de çoğulcu ve özgürlükçü demokrasinin varlığının kanıtlanmasını sağlayabilirdi.

Bir fırsat...
Bu ikili yani Kılıçdaroğlu ve Akşener, Cumhurbaşkanı NATO liderleriyle görüşürken, sürekli basın toplantısı yaparak Erdoğan'ı nasıl devireceklerini ve AK Parti tarafından yapılmış altyapı yatırımlarını nasıl yıkacaklarını anlatırlardı. Kılıçdaroğlu ve Akşener ayrıca Erdoğan'ın görüştüğü liderlerle de baş başa görüşmeler yapabilirdi.

Tehdit edebilirlerdi
Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'in Netflix eleştirisine destek: Hırsından spoiler verir - DikenÖrneğin, Kanal İstanbul projesinde yer alacağı bilinen İngiltere'nin Başbakanı Boris Johnson'ı tehdit edebilirlerdi. Hatta daha da ileri gidip, "Eğer İngiltere, Kanal İstanbul'da yer alırsa bu ülkeyle ilişkilerimize son verir ve Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliği'ni kapatırız" da diyebilirlerdi. Aynı şekilde Macron ve Merkel de uyarılır, hatta AK Parti iktidarı döneminde yapılan bazı köprüleri yıkacaklarını da anlatabilirlerdi. Yapımı devam eden Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin tutumlarını henüz belirlemedikleri için bu konuyu üstü kapalı geçebilirlerdi.

Biden ve Aliyev
Bizim muhalefet liderleri, Biden'la görüşürken ona Erdoğan'ın Rus lider Putin ile kanka olduklarını hatırlatır ve "Biz iktidar olduğumuzda S-400'leri su deposu yapacağız" diyebilirlerdi

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;