SİYASET

Mehmet Barlas : Bunlar "İnsan" olmayı da zaman zaman denemeli

Tarih
19 Şubat 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas

Terörle mücadelede güvenlik güçlerinin başarılı olmasını dilemekten başka katkınız olmayabilir. Alçakça patlatılan ve sivilleri de hedef alan bombaların neden olduğu facialar karşısında, yüreğiniz kan ağlasa da fazla bir şey yapamazsınız.
Kamu görevi olmayan bir vatandaş ya da seçimden seçime sandığa giden bir seçmen olarak terörle mücadelenin sade bugün bu topraklarda yaşayanların değil, gelecek kuşakların da önünü açmak için yapıldığını bilirsiniz.

Aydın bu mudur?

Acaba hangi dürtü sizi bilgisayar başına geçirir ve son terör saldırısının açtığı yaralar sıcakken, bu saldırıyı planlayanların ve saldırıdan yarar sağlayacak olanların lehinde sosyal medyaya mesajlar gönderirsiniz? Kendinizi "Aydın" olarak görmeniz, kaderini bu ülkenin dirliğine, düzenine, refahına ve güvenliğine bağlamış insanlardan çok mu farklı kılar? Kendi ülkenizi her konuda haksız görmek ve ülkenizi hedef alan komploların haklı olduklarını savunmak, hangi akla ve mantığa sığar ki?
Gerçek ötesi bir dünyada yaşamak ve hiçbir yaşanandan ders almamak da "Aydın" olmanın niteliklerinden biri midir?

Hiç değişmediler

Ortada PYD falan yokken kendilerini aydın olarak sunan bu kişiler "Gezi Kalkışması" dolayısıyla da aynı içerikli mesajları ve bildirileri paylaşmıyorlar mıydı? Pensilvanya örgütünün darbe teşebbüslerinde de, bu mesajlar paylaşılmadı mı? Bu aydınlardan bazıları da "Açılım Süreci"nde Kandil'e koşup "Öcalan Kürtleri satıyor" diye kampanyalar açmadılar mı? Sosyalizmle cemaatçiliğin, terörle siyasetin birbirleriyle dans ettikleri absürt bir dünyanın insanlarına bize bazıları "Aydın" diyor. Bunların derinlikleri Güneydoğu kentlerindeki hendeklerin derinlikleri kadar...

İnsan olmak
"İnsan" olmanın öncelikleri vardır. Terör saldırısında hayatını yitirenlerin yakınları ile acılar paylaşılır. Bu saldırıyı yapanların yakalanması için güvenlik güçlerinin çalışmaları izlenir. Böyle anlarda bir ulusun tek yürek olması gerektiği öncelikle hissedilir.
Ama siz kendinizi "Aydın" olarak görüyorsanız, klavyenin başına geçin ve "Hükümet istifa etsin" diye mesajlar, bildiriler yazın. Daha sonra "Yine aldatılmışız" içerikli mesajlarla ağlaşabilirsiniz.

Sabah
19 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;