SİYASET

Mehmet Barlas : Babacan ile Davutoğlu aynaya bakmıyor mu?

Tarih
05 Ocak 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas

Kılıçdaroğlu ile Akşener'in buluşmasıyla fiilen 2 ayaklı hale gelen 6'lı masanın diğer etkisiz elemanları hareketlendi. Ahmet Davutoğlu teker teker masanın diğer elemanlarını ziyaret ederken Babacan ise PKK yöneticilerini bile kıskandıracak çıkış yaptı. Babacan, Anayasa'nın 66. maddesinde yer alan "vatandaşlık" tanımından rahatsız olduğunu ve bunu değiştireceğini açıkladı.
CHP'nin 6 okunun ve İyi Parti'nin milliyetçiliğinin içini boşaltan bu açıklamalar çok tartışılacak. CHP'nin ve İyi Parti'nin bu konuda ne düşündüğünü henüz bilmiyorum ama PKK'yı çok mutlu ettiğini söyleyebilirim.
CHP'ye yakın bir gazetecinin, "Kılıçdaroğlu aday olmazsa Babacan'ı öne sürecek" demesi de HDP/PKK'yı mutlu edecek bu açıklamanın rastlantı sonucu yapılmadığını düşündürüyor. İyi Parti ve CHP tabanlarının bu konuya sıcak bakmayacağını, hatta büyük tepki göstereceğini söylemek için sosyolog olmaya gerek yok.
HDP/PKK'ya göz kırpan Babacan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ümidini hâlâ kesmediğini görüyoruz. Davutoğlu'nun ismi geçmese de sürpriz bir aday adayı olarak hâlâ görüşme trafiğini sürdürüyor.
İşin ilginç yanı, AK Parti tarafından dışlanan bu ikilinin her biri cumhurbaşkanı olacağını düşünüyor. Belli ki hiç aynaya bakmıyorlar.

***


2023'TE UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI BİTMEYECEK
Rusya-Ukrayna Savaşı hızlanarak sürüyor. Rusya, dalga dalga yaptığı füze ve İHA saldırılarıyla Ukrayna'nın altyapısını bitirme noktasına getirdi. Artık ülkenin yüzde 90'ı elektriksiz. Ukrayna ise Rusya'nın işgali altındaki Donetsk bölgesine düzenlediği füze saldırısında yaklaşık 400 Rus askerinin öldürüldüğünü iddia etti.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;