GÜNCEL

Mehmet Barlas : 22 çocuklu kocasından kaçan Prenses Haya, Londra’da güvenlik arıyormuş

Tarih
01 Ağustos 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Bazen dünyanın farklı coğrafyalarında farklı zamanların yaşandığını düşünüyorsunuz... Örneğin üç eşinden 22 tane çocuğu olan Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum'un üçüncü eşi kaçak Prenses Haya'ya karşı açtığı davanın ilk duruşması dün Londra'da Yüksek Mahkeme'de görüldü. Bu adamın bir kızı da geçen yıl kaçmış ama sonra yaka paça Dubai'ye geri getirilmişti.

Kral kızı
Londra'daki kaçak prenses Haya ise, Ürdün Kralı rahmetli Hüseyin'in kızı... Yani bir kral kızı olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Dubai Emiri El Maktum'un kafası kızarsa belli ki bu Prenses Haya da yaka paça Londra'dan geri getirtilebilir. Yani yaşanılan zamanı 1001 gece masallarındakine benzer bir zaman sanıyorsunuz ama gerçeğe varınca bir kâbusun zamanı ile karşılaşıyorsunuz.

al maktum haya ile ilgili görsel sonucuÖzel hayvanat bahçesi
Aslında bu Maktum ailesini sevmek için de sayılmayacak kadar çok sebep var. Bu Maktum'un kız kardeşi Latife El Maktum'un Dubai'de öyle bir özel hayvanat bahçesi var ki, imrenmemek elde değil. Her çeşit hayvan sonsuz bir arazide oynuyorlar. Goriller elektrikli araçları kullanıyor,kaplanlar denize giriyorlar. Ama sonuçta 45 yaşındaki Prenses Haya bu hayvanlar kadar güvende değil. Prenses İngiliz makamlarından sürekli korunma istiyor.

Garip bir zaman
Ve bütün bunların ötesinde Dubai, Suudi Arabistan ve Mısır'la birlikte Amerika ile İsrail'e sınırsız destek veriyorlar. Yazının başında da söylediğim gibi, bu coğrafyadaki zaman Batı Avrupa veya Kuzey Amerika'da yaşanılan zamanla aynı zaman değil. Bu zaman Afganistan'daki veya Suriye'deki zamana daha çok benziyor.

İran ve Amerika
Amerika da bunun farkında olduğu için, mesela İran'a karşı farklı davranıyor. Sonuçta İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "ABD İran'a karşı düşmanca adımlarından hiçbir fayda elde edemeyecektir ve bu süreç böyle devam ederse herkes için kaybet-kaybet ile sonuçlanacaktır" demiş. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da sonunda insafa gelmiş ve "ABD'nin İran'a karşı yaptırımları tek taraflı ve kabul edilemez. Bölgede gerginliğindüşürülmesi ve sonuca ulaşılması için uygun ve adil bir çözüm bulmalıyız" açıklamasında bulunmuş...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;