GÜNCEL

Mehmet Barlas : ‘1 Mayıs’ı kutlarken Venezuela’yı ve provokasyonları hep hatırlayalım

Tarih
01 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Mayıs mesajını okurken bir yandan da Venezuela'da olup bitenleri izlemeye çalışıyordum. Cumhurbaşkanı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün "Provokasyonlardan uzak bir bayramhavasında kutlanmasını" diliyordu. Bu dileğini seslendirmesi de kesinlikle gerekliydi. Çünkü bazıları için dünyanın neresinde hangi ülke olursa olsun bunları provokasyonlarla her fırsatta karıştırmak, bugünlerin adeta gereğiydi.

Unuttuk mu?
Biz bu provokasyonların sonuncusunu 15 Temmuz 2016'daki FETÖ'cü darbe girişiminde yaşamadık mı? Bu darbe girişimi ertesinde dost ve müttefik olarak bildiğimiz ülkelerin gecikmiş geçmiş olsun mesajları bizi şaşırtmadı mı? Ve Fetullah Gülen ve ekibi Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkiye aleyhindeki komplolara katkılarını hâlâ sürdürmüyorlar mı?

Hep aynı durum
Yani ha Türkiye, ha Venezuela, ha İran, ha Yemen, ha Mısır... Hiç fark etmiyor. Eğer kafalarına eserse, mesela İran'a olduğu gibi yaptırımlar başlatırlar... Tıpkı Venezuela'da olduğu gibi, İran'ın da petrolünü satmasını engellerler. Hesapsız askeri müdahaleleri ile Irak'ı işgal edip üçe bölerler, o topraklarda DEAŞ'ı filizlendirirler.

Başaramadılar
Dün Venezuela'da Amerika'nın kiralık adamı akılsız ve hain siyasetçi Juan Guaido, askeri birliklere ve Venezuela halkına "sokağa çıkın" çağrısında bulundu. Ancak sonunda Devlet Başkanı Maduro duruma hakim oldu ve darbeci askerlerin generali Carlos Armas Lopez'in, Maduro'ya destek veren ordu güçleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Hani Guaido
Venezuela'da halka ve askeri birliklere sokağa dökülmeleri için çağrıda bulunanGuaido, "Venezuela, siyasi bir çatışmaya gömüldü. Özgürlüğümüzükurtarmak için birlikte sokağa çıkmamız gerekiyor" şeklinde konuşmuştu... Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ise, Guaido'yu kastederek "Ülkeyi şiddet ile doldurmayı amaçlayan hareketleri reddediyoruz" dedi. Lopez ayrıca "Hain darbe girişimi karşısında teyakkuzdayız. Askeri birliklerde olağan dışı bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Dikkatli olalım
Bu darbe girişimini ABD Başkanı Trump'ın dikkatle izlediği açıklanırken ABD'li Senatör Marco Rubio, Venezuela'da yaşanan darbe girişimine açık destek verdi ve ekledi: "Bir daha böyle bir fırsat gelmeyebilir."

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;