GÜNCEL

Mahmut Övür : Bir mahkum FETÖ’cüleri anlatıyor

Tarih
09 Haziran 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Mahmut Övür

Türkiye içeride seçim üzerinden kritik bir siyasi mücadele yaşarken, dışarıda da küresel güçlerin çok yönlü baskısıyla karşı karşıya...
Kimi demokrasi eksikliğini bahane ediyor, kimi S-400'ü, kimi Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin atağını bahane edip saldırıyor. Bütün bunlar işin sadece görünen kısmı, bir de ABD'nin içeride ve dışarıda kullandığı tetikçiler var.
Onların başında da FETÖ'cüler geliyor.
FETÖ'cüler dünyanın birçok önemli merkezinde inanılmaz bir Türkiye düşmanlığı kampanyası yürütüyor.
Peki, onların bu pervasızlığı içeriye nasıl yansıyor?
FETÖ'cüleri, yeraltına çekildikleri ve operasyonlar sürdüğü için hayatın içinde görmek zor. Ya renk değiştiriyorlar ya da görünmez Ama cezaevlerinde durum biraz farklı... Cezaevlerinde binlerce FETÖ'cü var ve dışarıyla bağlarının sürüyor olması da içimizdeki tehlikenin henüz geçmediğini gösteriyor.
Bunu birkaç gün önce Ramazan bayramı nedeniyle açık cezaevinden tatile gelen bir mahkum anlattı. Ona göre, cezaevlerindeki FETÖ'cüler birkaç yıl önceyle kıyaslanmayacak kadar rahat ve etkililer.
Önce şu tespitini aktarıyor:
"Mahkum veya tutukluların içeride harcayacağı paranın bir sınırı var. Kimi az harcar kimi çok ama ortalaması belli. O ortalamada son dönemde ciddi bir artış var. Bunun nedeni de FETÖ'den tutuklu, hükümlü ve ailelerinegelen paranın artması. Çok ciddi bir rakamdan- yaklaşık 25 milyon TL - bahsediliyor."

Sanki beyinlerine cip takılmış

İkinci önemli tespiti FETÖ'cülerin şartlanmışlıklarıyla ilgili. Şöyle diyor:
"FETÖ'cüler hiçbir siyasi gruba benzemiyor. Cezaevinde PKK'dan DEAŞ'akadar çok farklı düşüncelerde siyasi mahkum var. Onlarla konuştuğunuzdaher konuda olmasa da bazı konularda uzlaşabiliyorsunuz. Ama FETÖ'cülerlemümkün değil. Karşınızda sanki beyinlerine cip yerleştirilmiş insanlar var. Ne söyleseniz fark etmiyor."
Açık cezaevi mahkumuna göre, FETÖ itirafçısı bile "Gerçek itirafçı mı?" belli değil. Büyük çoğunluğu, suçüstü yakalanmasına, dış bağlantıları ortaya çıkmasına, ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanmalarına rağmen hala FETÖ elebaşının gelip onları kurtaracağına inanıyor.
Diğer mahkumlarla FETÖ'cüler arasındaki en önemli tartışma konusu da 15 Temmuz darbesi ve örgütün ABD'yle ilişkileri.
İç içe geçmiş bu iki konuda FETÖ'ciler çok şey söylemese de bazı ipuçları veriyor. Onlara göre, 15 Temmuz darbesi erkene alınmış bir darbe. Nedeni de ABD'nin dayatması. Bir mahkumun şu sözleri her şeyi anlatıyor: "Bize kalsa üç yıl sabreder devleti tamamen ele geçirirdik"
Bunu söylemeleri ABD için çalıştıklarının itirafı ama ona da bir kılıf bulunmuş; "Biz de ABD'yi kullanıyoruz"
Klasik emperyalizm-kirli örgüt ilişkisi...
yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Polat

    12 Haziran 2019 10:43
    0 0
    Türkiyede idam cezası yok fakat bunlar ceza evinde yavaş yavaş intihar edebilir devletin aklı olsa böylece feto bizi kurtarır ümüdi de ortadan kalkmış olurdu
  • mahoni

    11 Haziran 2019 11:52
    0 0
    evet orası salah evi olmaktan çıkmış toplanma kara verme karar alma karargahı olmuştur 3 şiddetinde giren fetocu 10 şiddetinde çıkmaktadır ve dahada kendine güvenen duruma gelmektedir tabi burada oy kaygısı ile fetoya hiç laf söylemeyen ak partili vekillerde manen destek olmaktadırlar (ıspartada bir gözlükçü fetonun ön baçagıdır ne hikmetse fetodan yırttı (buradada feto borsası diyen şamil tayyar beyin kulagını çınlatıyorum )
  • Arif

    10 Haziran 2019 07:41
    4 0
    Zurnanın zırt dediği yer orası; bunlar siyonistler ve sömürgeci emperyalistler tarafından sonuna kadar kullanılmaktayken onları yani emperyalistlerle siyonistleri kullandıklarını zannediyorlarmışşş... Hala da buna inananlar var. Bir yanda bin yıllık localar, öbür yanda şaşkın sahte hocalar.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;