GÜNCEL

Latif Şimşek : “NATO toplantısında 30 ülke İsrail’i savundu Türkiye hariç”

Tarih
19 Aralık 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Latif Şimşek

27 Aralık’ta gökyüzünde süzülmeye başlayacak olan milli muharip savaş uçağımız Kaan gün sayarken, savunma sanayiindeki yerlilik oranı da yüzde 80’leri aşmış bulunuyor. Kaan, beşinci nesil savaş uçağı olarak, Amerika ve Çin’de üretilenlerle rekabete hazır. Alçak, orta ve uzun irtifa milli savunma sistemleri HİSAR ve SİPER füzelerinin üretimi için de imzalar atıldı.

İşte bu yüzden, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Paşa’nın gözlerinin içi gülüyordu.

Türk savunma sanayiinin attığı adımlardan bahsederken belli ki hepimiz gibi göğsü kabarıyordu.

Bakan Güler, Milli Savunma Bakanlığı’nın 2023 faaliyetleri ile ilgili gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerine açıklamalarda bulundu. Mütevazı ama çok keyifli bir kahvaltı da ikram etti.

Türkiye’yi hedef alan üç terör örgütü, PKK, PYD ve DAEŞ’e 2023’te de ağır darbeler vurulmuştu.

Milli Savunma Bakanı Güler, NATO Karargahı'nda "niyet mektubu imza töreni" ne katıldıBakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelede 2023’te de elde ettiği başarılara tek tek sıraladı:

“2023 yılında Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 2 bin 84 terörist etkisiz hale getirildi.”

“Özellikle son dört ayda bin 110 terör hedefi imha edildi. 820 terörist etkisizleştirildi.”

“122 terörist teslim oldu.”

“Sınır ötesinden ülkemize dönük saldırılar bertaraf edildi. Sınırlarımızda kurulmak istenen terör koridoru parçalandı.”

“Teröristlere dönük bu faaliyetler, BM anlaşmasının 51. Maddesine göre meşru müdafaa hakkımız çerçevesinde yapıldı.”

Milli Savunma Bakanı Güler, PKK/KCK, PYD/YPG ve DEAŞ unsurlarının bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin meşru hedefi olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

TÜRKİYE CAYDIRICI GÜÇ OLMAYA DEVAM EDECEK

Gazeteci Latif Şimşek'in yeni görevi belli oldu - Haber 7 MEDYATürkiye’nin savunma sanayiindeki yerlilik oranını son yıllarda hızla artırması, Türkiye düşmanlarını ürkütüyor. Türkiye her geçen gün bölgesinde caydırıcı güç olma özelliğini de daha ileri noktalara taşıyor. Bakan Güler Paşa’nın gündeminde, yerli hava savunma sistemleri de vardı. Bakan Güler, alçak, orta ve yüksek irtifa hava savunma sistemleri HİSAR ve SİPER’ın üretimi için ilgili kurumlarla imzaların atıldığı müjdesini de duyurdu.

“NATO TOPLANTISINDA 30 ÜLKE İSRAİL’İ SAVUNDU BİZ HARİÇ”

Milli Savunma Bakanı, İsrail’in Gazze saldırıları ile ilgili, Türkiye’nin ilk andan itibaren Filistin’in yanında adil ve insani tutumunu sürdürdüğünü söylerken, savaşın hemen ardından 12 Ekim’de Brüksel’de gerçekleşen NATO toplantısındaki bir ayrıntıya da dikkat çekti:

“12 Ekim’de Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda, İsrail Savunma Bakanın VTC ile katıldığı Gazze’deki çatışmalara ilişkin düzenlenen özel oturumda İsveç dâhil 30 ülke Hamas ile ilgili en şiddetli ifadelerle açıklamalar yaptılar. Toplantıda sadece biz, şu anda da sergilediğimiz vicdani ve adaletli yaklaşımı ortaya koyduk.”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;