GÜNCEL

İbrahim Karagül : Erdoğan sömürge düzenini sarsıyor

Tarih
01 Eylül 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
İbrahim Karagül

Türkiye’ye inanmak, ona güç vermek, onunla yürümek, 21. yüzyılın büyük gücünün yükselişine katkıda bulunmak, onu buralara taşıyan öncülere destek olmak bu ülkede yaşaya herkes için vatan borcudur.

Türkiye Ekseni artık tek siyasi kimliktir. Bunun dışında her arayış, etrafımızda kurulan cephelerin işini kolaylaştırmaktan, elini güçlendirmekten başka bir anlam ifade etmeyecektir.

Bu eksen daha da hızlanarak yol alacak, daha da güçlenerek başarıya ulaşacak, onu zayıflatmaya dönük bütün arayışları boşa çıkaracaktır.

Yan yollara sapıp, eski hikayelere kapılıp, Türkiye’nin üstünde öncelikler belirleyenler bu yüzyılı ıskalayacaktır.

Büyük tehditler, büyük saldırılar, olağanüstü direniş. Hesapları çöktü.

Çok büyük tehditlerle yüzleşiyoruz. Büyük cephelerde mücadele ediyoruz.

Büyük saldırılara maruz kalıyoruz. Büyük ihanetlere tanık oluyoruz. Bütün bunlara karşı olağanüstü bir duruş, olağanüstü bir direniş gösteriyoruz.

Türkiye direndikçe asırlık hesaplar, planlar yerle bir oluyor.

Türkiye harekete geçti! Çığır açacak projelerTürkiye direndikçe coğrafyanın güç haritası değişiyor.

Birinci Dünya Savaşı sonrası kurulan bütün statüko çöküyor.

Türkiye uyanınca coğrafya uyanıyor, şehirler, sokaklar, bilinç uyanıyor.

Batı’nın bu coğrafyayı dizayn etme, yönetme, kontrol altında tutma, iktidar verip kaynaklarını talan etme siyaseti çöküyor.

Çünkü savunma yüzyılı bitti.

Çünkü, savunma yüzyılı bitti.

Çünkü, dilenme yüzyılı bitti.

Çünkü, acizlikler yüzyılı bitti.

Çünkü, başkalarının cephesi olma, başkalarının güvenlik ve çıkarlarına göre pozisyon alma, rol üslenme dönemi bitti. O parantez kapandı.

Artık Batı; ABD ve Avrupa Türkiye ile ilişkilerini Türkiye’nin gerçekleri üzerinden yeniden şekillendirmek zorunda kalacak.

Artık Türkiye değil, onlar kendi ezberlerini terk etmek zorunda kalacak.

Çünkü artık durduramayacakları, eski taktiklerin etki edemeyeceği bir güç var. Eski blöflerin, tehditlerin, şantajların, baskıların, aldatma yöntemlerinin işe yaramayacağı bir gerçek var.

Çünkü Avrupa bizim için büyülü bir hedef değil artık. Çünkü biz kendi adresimizi, kendi yolumuzu, kendi gücümüzü kendimiz belirliyoruz. Engellenemeyen, diz çöktürülemeyen, vesayet altında tutulamayan Türkiye’ye bu yolla gelmelerinin hiçbir karşılığı olmayacak.

Eski havaları atmalarının, kibir ve gurur satmalarının bizim için çok da anlamı kalmadı. Onları gitsinler BAE, Suudi Arabistan gibi ülkelere satsınlar.

Barış Pınarı Harekâtı ve Türkiye'nin diplomatik arenadaki 'değerli yalnızlığı'Büyük projeler, jeopolitik atılımlar, çok güçlü sözler.

Dünya sarsıcı güç kaymaları yaşıyor. Atlantik ekseninin gücü dağıldı. Küresel iktidar alanı yeniden biçimleniyor. Sadece güç haritası değil, fiziki haritalar da, zenginlik dağılımı da buna göre yeniden şekillenecek.

Tam bu dönemde Türkiye; dünyanın şaşkın bakışları altında bir mucizeyi gerçekleştiriyor. Bütün bu hesapların tam merkezine demir atıyor. Cesur, kararlı, inatçı, dünyanın ve coğrafyanın geleceğini iyi hesaplayarak büyük adımlar atıyor.

Ardı ardına büyük projeler açıklanıyor.

Ardı ardına jeopolitik atılımlar yapılıyor.

Yarım bırakılmış bütün hesaplar açılıyor.

Raflardaki iddialar masaya sürülüyor.

Tarihin derinliklerinden gelip geleceği şekillendirecek güçlü sözler söyleniyor.

Erdoğan sömürge düzenini sarsıyor.

Bütün güney sınırlarımızı çevreleyen kuşatma yarılıyor, parçalanıyor, o duvarlar bir bir yıkılıyor. Doğu Akdeniz ve Ege’den kuşatma planlarına, bütün Batı karşısına dikilse bile, kararlılıkla karşı duruyor. Sadece savunmuyor, taarruza geçiyor. Sadece haklı değil, güçlü olduğunu da haykırıyor.

Türkiye’nin bu duruşu, içeride bazı çevrelerin yılgınlık pazarlamasına rağmen, dünyanın düzenini değiştirecek güçlü sinyaller üretiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sadece son bir ayda yaptığı konuşmalar, söylediği cümleler, bu sözlerle uyumlu politikalar yüzyılların sömürge düzenini, sömürgecilerini, emperyalizmi tedirgin ediyor, kurdukları düzeni sarsıyor.

İbrahim Karagül kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İbrahim Karagül'ün hayatı ve kariyeri | Gündem HaberleriBunu durdurmak için yeni cepheler kuruyorlar. Yeni ittifaklar kuruyorlar. Yeni ortaklıklar inşa ediyorlar. Olmuyor, yapamıyorlar. Türkiye’yi ürkütemiyorlar. Olmayacak da, başaramayacaklar da.

Her gün için yeni bir sürpriz. Şaşkın şaşkın bakacaksınız!

Bütün bunlar kuru gürültü, hamasi söylemler değil. Son derece rasyonel, akıl dolu, tarihin ve coğrafyanın gerçekleriyle uyumlu, iyi hesaplanmış, devamı gelecek olan bir süreç.

Türkiye; teknolojide hiç görmediğimiz, görmeyi hayal bile edemediğimiz zirveleri test ediyor. Yıllardır zihinlerimizde “gücüne erişemeyiz” dediğimiz ülkeleri bile geri bırakacak dev atılımlar atılıyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;