SİYASET

Hüseyin GÜLERCE : İmamoğlu-medya patronları…

Tarih
11 Nisan 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Hüseyin Gülerce

CHP İstanbul adayı İmamoğlu, bugüne kadar hiçbir siyasinin yapmadığını yaptı. Türkiye’nin önde gelen medya patronlarını, ailelerin isimlerini vererek kameralar önünde tehdit etti:

"Rakibimin bana cevabını yayınlıyorlar ama benim söylediklerimi yayınlamıyorlar. Şahenk ailesine ait NTV'yi, Demirören ailesine ait CNN Türk'ü, Ciner ailesine ait Habertürk'ü uyarıyorum. Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim." 

Haberi okur okumaz; acaba medya patronları, bu emsali olmayan parmak sallama karşısında ne yapacaklar, kendilerine ait gazetelerde “gün gelir…” ifadesiyle aba altından sopa gösterilmesine nasıl bir tepki verecekler, diye düşündüm. Sosyal medya hesabımdan da, “Bakalım yarın, bu patronların gazeteleri ne yazacak?” diye sordum. 

Çünkü böyle durumlarda gazetelerde kurum adına başyazı yayınlanır. Basın hürriyetinden, özgür basından, tehditlere pabuç bırakılmayacağından bahsedilir. 

Öyle bir şey olmadı. 

İmamoğlu’na doğrudan bir cevap bile verilmedi. Sadece İmamoğlu’nun parmak sallama ile ilgili sözleri; Demirören Medya Grubu bünyesinde bulunan gazete ve televizyonlardan ortak bir mesajla paylaşıldı. Hürriyet, Milliyet, Vatan ve CNN Türk, İmamoğlu’nun açıklamalarını aktardığı tweet ve haberde, "İmamoğlu'nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz" başlığını kullandı. 

NTV ve Habertürk’ten gelen kurumsal bir tepkiye de rastlamadım. 

Daha da ilginci, özgür basın üzerine mangalda kül bırakmayan Fatih Portakal’ın FOX TV’de bir tepkisini bilmiyorum. Sözcü gazetesi ve malum yazarları da İmamoğlu’nun tehdidini görmezden geldiler. “Sinsiler” dediğim ilkesizler güruhu da sustular. 

Basın Konseyi ve Gazeteciler Cemiyeti’nin de bir protestosunu bilmiyorum. 

Hadi Kılıçdaroğlu neyse ama Akşener ve Karamollaoğlu’dan da bir tepki gelmedi. 

PKK’nın siyasi kolu HDP ile işbirliğini bile sineye çekenlerin böyle tehditleri boşvermesi yadırganacak bir şey değil. 

İmamoğlu gerçek yüzünü göstermiş ve kontrolü kaybederek içindekini döküvermişti. 

O sempatik, janjanlı lider adayı, makyajı dökülünce asıl kimliğini sergileyivermişti. 

Devirdiği çamın büyüklüğünü görünce de inkâra başvurdu. “Ben medyayı tehdit etmedim, bunların hiçbiri benim ruhumda yok. Ben bazı kurumlara, ne kadar itibarlı olduklarını hatırlattım” dedi. 

İşte insanların aklıyla alay etmenin tam örneği… 

İmamoğlu aslında eleştirdiği medyadan yeterince ilgi gördü. Seçim süreci boyunca ekranlar ona hep açık tutuldu. 

FOX TV’de Fatih Portakal, CHP ve kendisi için parlatma, buna karşılık AK Parti için taraflı, kasıtlı, düşmanca yayınlar yaparken, tehdit ettiği kanallarda kendine bolca yer buldu. 

CHP’li kitle şaşırmış mıdır, duraksamış mıdır bilemiyorum. Ama “aradığımız lideri bulduk” derken CHP’nin tek parti dönemi faşist ruhunun birden İmamoğlu’nda ortaya çıkışı bizler için hiç sürpriz olmadı. 

O barışçı, o herkesi sarıp sarmalayan, o kimseyi ötekileştirmediğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, mazbatasını YSK kararı olmadan alamadığı için zıvanadan çıkıverdi. 

CHP zihniyetinin temsilcilerinin ruhuna işlemiş parmak sallama ile karşımızda artık asıl İmamoğlu var. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    12 Nisan 2019 15:53
    0 0
    şu aşağıdaki barış, hep barışta kalsın. BARIŞ, KARDEŞLİK DAYANIŞMA.. başka bir şeye gerek yok zaten. bu onlara yeter.zaten bu milleti AKPyİ,BİR TAKİM DİNGİLİSTAN PASAPORTLU DEVŞİRME HAİNLERİN,DİNE, İSLAMA VE KUTSAL DEĞERLERE DUYULAN KİN VE NEFRETİNİN BONUSU İKTİDARDA TUTUYOR. ne güzel..siz islama, tarihe, osmanlıya, müslümana kin ve nefret saçın de ebedi iktidarsız olun.iz hep iktidarda olalım.
  • hursit dilaver

    12 Nisan 2019 15:48
    0 0
    70ler deyince de aklıma mustafa kuseyrinin ölümü geldi.. bizim solcu kızılcıklara, ulan bu hukuk talebesini bir anın be. yıllar oldu. yok işte. bizde devrimcilik daima kasımpaşa olmuştur. eski tüfekler ne işe yarar ki.. gençleri kıskanır, devrimini mi,, yoo. karı kız muhabetini. DEVRİMCİ EYLEMDE BEKARET DEVRİME AYKIRI OLUP, GERİCİLİĞE TAVİZ VERMEKTİR.dediği için öldürülmüştü.bilen bilir. cevat diye biri de vardı.. soy adını da siz bulun.
  • hursit dllaver 2

    12 Nisan 2019 15:42
    0 0
    elbet köpekçiği de öyle.o da çok memnun yolun tam ortasında beklerken YAŞASIN YAŞAM TARZIM ÖZGÜRLÜĞÜ diye çömelip,ORADAKİ ŞERİDİN ortasına OKKALI BİR EDİVERDİ.ben de yaşasın yaşam tarzı dedim tabi. niye onu bunu, otu şeyi kısıtlarsın ki..içen bol bol içsin. yakında savaşma seviş mitingleri de yapacağız..70lerin seks özgürlüğü kavgasını vereceğiz. di mi.. di mi..
  • hursit dilaver 1

    12 Nisan 2019 15:39
    0 0
    barışçı dil CHP de hep oldu. millet zaten YAŞAM TARZIM DEĞİŞİYOR, İÇEMİYORUM derdindeydi,ŞİMDİ RAHATLAYACAKLAR. SADECE İNSANLAR MI. MESELA BUGÜN ANTALYANIN GÜLLÜK KAVŞAĞINA YAŞAM TARZI KAVGASI VEREN BİR CİCİ KİZLA AYNI KAVGAYI VEREN KÖPEĞİ GELDİ. kızda bir mutluluk ki oooh yaşam tarzım kurtuldu havasında.
  • Barış

    11 Nisan 2019 23:28
    1 1
    Akp liler milletin anasına küfür eder vatandaşa kavat der sesiniz çıkmaz. Birde bu adamı utanmadan eleştiriyorsun. Bildiğiniz iki rekat namaz onuda şeytan koymaz .
  • hursit dilaver

    11 Nisan 2019 22:56
    1 0
    sen nasıl mucadelecisin. sen nasıl necmetin erişenin egitiminden geçtin. ben 67lerde k0nya sanatta din dersi h0cası iken. TURKİYEDE DİNİN DURUMU diye bir s0ruya yazılı cevap istemişti merhum. bir hafta s0nra derse geldiğinde. (..) kim diye s0rmuştu. aradığı,s0rduğu s0ruların cevabını görmuştu demek. elbet 0 yazıda 27 senelik zulum ve isdipdat dönemi diye de anlatımım vardı.öyle bir elimi sıktı ki merhum h0ca... EY HUSEYİN GULERCE.. Y0RUMLARIMDAN NASİPLEN.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;