GÜNCEL

Hilal Kaplan : Sözleşmeden çıkınca kadın korumasız mı kaldı?

Tarih
22 Mart 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Hilal Kaplan
Çok zeki bir şarkıcı hanım şöyle yazmış: "Haydi herkes dövüş sporlarına yazılsın! Ortaçağa dönüyoruz. Orman kanunları geçerli."
Şimdi gerizekalıya anlatır gibi anlatayım: Türkiye, sözleşmeye imza attığı 2011 yılından önce orman kanunlarıyla yönetilmiyordu. İstanbul Sözleşmesi'nden imzayı çekmemiz, Türk Ceza Kanunu'nu iptal etmiyor.
Hatta imzaladığımızdan bu yana iki katına çıkan kadın cinayetlerinin azalmasına bile vesile olabilir. 
İstanbul Sözleşmesi'nin Feshine Tepki Gösterdi Diye Şevval Sam'a Hakaret Eden Hilal Kaplan Gündemde - onedio.comAyrıca sözleşmede imzası bulunan Belçika veya Avusturya gibi ülkelerdeki kadın cinayetleri oranı da Türkiye'den de fazla. Gerçi hangi veriyi paylaşırsak paylaşalım, sizin Avrupa sevici müstemleke zihniyetiniz değişmez.
Ak Parti'den önce Türkiye'de sadece 8 -yazıyla SEKİZ- kadın sığınma evi vardı. Ak Parti bu sayıyı 14'e katladı ve yaklaşık 150 kadın sığınma evi açtı. Yetmedi, 2013'te Şiddet İzleme ve Önleme Merkezleri'ni kurdu. Bu merkezler şu an 81 ilde şiddet mağduru kadınlara ve çocuklarına ücretsiz hukukî yardım ve psikolojik destek sağlıyor.
Yetmedi, şiddet uygulayan kişilerin uzaklaştırma kararlarına riayet edip etmediklerini gözlemlemek için "elektronik kelepçe" uygulamasını hayata geçirdi. Elektronik İzleme Merkezi'nde bu kişilerin konumu 7/24 denetleniyor.
Hilal Kaplan'dan Şevval Sam'a hakaret! - Gerçek GündemYetmedi, şiddetten korunmada zamanlama hayati önemde olduğu için KADES aplikasyonunu da Ak Parti hayata geçirdi. Böylelikle şiddet tehdidi yaşayan bir kadın anında emniyet yetkililerini konumunu bildirebiliyor ve duruma acil müdaale sağlanabiliyor.
Örnekleri çoğaltırım da AB fonları kendilerine yağmur gibi yağarken, hâlen doğru dürüst sığınma evi bile açamamış feminist derneklere bunları anlatmak zaman israfı olur.
Son olarak belirtmeliyim ki İstanbul Sözleşmesi, tüm devletlerin imzalaması gereken kutsal bir metin değil. ABD, Kanada, Britanya imzalamadı. Almanya ve Fransa çekince koyarak imzaladı. Kaldı ki rakamlar sözleşmenin kadın cinayetlerini artırdığını gösteriyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Namyelüs

    28 Mart 2021 21:34
    0 0
    Zaten, düşünce yapısı ile kendi Orta Çağını yaşadığının farkında değil mi?Yeni Türkiye de yaşamakta zorlanıyorlar nedense!
  • Hacı Güven İsveç

    23 Mart 2021 01:11
    0 1
    Bu ş.sam acaba insanmi yoksa eşeğin arka kısmını mı temsil eder ? Bence insan değil ! Insan düşünebilen varlıktır ! Ve ağzından bok akmamali !
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;