SİYASET

Hilal Kaplan : Çukur!

Tarih
17 Ağustos 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Hilal Kaplan

Son bir haftada olan üç gelişmeye bakalım... NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı'nda görevli olan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu hakkında, 12 Temmuz'da İzmir'deki askeri casusluk davasından gözaltı kararı verilmişti. Türkiye'ye dönmeyen Uğurlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ise TSK'dan ihraç edildi. Bunun üzerine, Norfolk NATO Üssü'ne giderek, Amerikan makamlarından sığınma istedi. Uğurlu hâlen ailesiyle birlikte ABD'de ve oradaki makamların merhametine kalmış durumda. Zaten ajanlaştırılan bu kişilerin, sığınma acziyeti karşısında ne alçaklıklara imza atacağını Allah bilir.
Üst düzey bir istihbarat yetkilisi de, Cumhurbaşkanı'na, Marmaris'te kaldığı otelde suikast düzenleme girişiminde bulunanların başındaki Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in yaptığı hainliklerden birisini şöyle anlatıyordu:
"Geriye dönük baktığımda olup bitenleri ancak şimdi anlamlandırabiliyorum. İstihbarat kurumlarımız PKK'nın üst yönetim kadrosundaki hainleri son 2 yıldır çok yakından takip ediyor. Bunların toplandıkları anda imhası için bir harekât planlıyoruz, fakat her seferinde bombalamadan yarım saat ya da bir saat önce bölgeden uzaklaşarak kurtuluyorlar. Defalarca kurtuldular. Bu bir tesadüf olamazdı. Sonra karar verdik. Bu bilgiyi sadece Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı bilsin, pilot da yoldayken öğrensin. Hedefleri bu şekilde etkisiz hale getirme kararı aldık. Fakat yine başarılı olamadık. Yine bir şekilde haber aldılar ve bombalardan 10 -15 dakika ile kurtuldular. Şimdi anlıyoruz ki bu uçaklara istihbaratın verdiği hedefi işaretleyen, o noktayı pilotlara bildiren general maalesef FETÖ'cü çıktı. O general kim biliyor musunuz? O general Marmaris'e Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast planlayan ekibin başındaki Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş... Meğer FETÖ'cüler PKK'nın üst kadrosuyla iş birliği içerisindeymiş."
Şimdi bu haberi, perspektife oturtmaya yarayacak bir başka habere bakalım. Üç Tuğgeneral'in aralarında yer aldığı 60 FETÖ'cü asker, darbenin başarısızlığı netleşince, Sikorsky helikopterler ile Silopi'ye gitti. Silopi'de onlara, Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı'nı ele geçirmek istediği sırada kahraman Astsubay Ömer Halisdemir tarafından alnından vurulan Özel Kuvvetler Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'ye bağlı Silopi'deki Özel Kuvvetler Harekat Üssü'ndeki (ÖKHÜ) FETÖ'cü unsurlar yardım etti. ÖKHÜ'de görevli FETÖ'cü ekip çeşitli birliklerden kaçarak Silopi'ye gelen 60 hainin, Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçmesine aracılık etti. MİT ve Genelkurmay'ın tespitlerine göre, üç tuğgeneral ile çeşitli rütbelerdeki darbeci askerler Zaho'da PKK'lı teröristlerce karşılanıp Kandil'deki ana kampa götürüldü.
Gözünüzün önüne getirin. Askerî üniformalı hainler, PKK'lı teröristlere sığınıyorlar. Omuz omuza yürüyerek, PKK'lıların karargâhlarına geliyorlar. PKK'lılar da FETÖ'cülere, onları merkezlerine getirecek kadar çok güveniyorlar. Açık bir ittifak söz konusu olduğu bundan daha net ortaya konamazdı.
Kimisi ABD'ye, kimisi PKK'ya, kimisi adını yeni duyduğu ülkelere iltica telaşında. Önleri arkaları, sağları solları, her yanları zillet! Birliğimizin bozulması, evlerimize ateşler salınması, önümüzün kesilmesi için edilen bedduaları edenlerin düştüğü çukurdan bir kesit okudunuz.

Sabah
17 Ağustos 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;